Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuji vyčistit starý záchod. Nebyl nějakou dobu používaný a protékala tam voda. Zatím vše, co jsem použila, nepomohlo. Budu ráda za tipy.
Jooo drandeni haj.zlu, to je moje
pouzivam domestos na vodni kamen, nalej pres noc, dvojitou davku a zavri viko. kdyz nepomuze tak pastu ze sody smichanou s trochou vody a nahnacej to vsude. musis vypustit vodu i v tom korytku. a taky pres noc nejlip.pkud je tam rez, tak toho moc nezmuzes asi a mozna to do bela uz vycistit nepujde.
posli foto kdyztak na posouzeni stavu ![]()
Kyselinou solnou, je k dostani v takovych tech obycejnych drogeriich nebo barvy-laky. Na vodni kamen bezkonkurencni. Nalit, nechat delsi dobu pusobi, klidne nekolikrat opakovat.
Jeste ma stejnej efekt pul sacku soli prej, ocet, coco cola…ale vzdycky vysplouchat pryc tu vodu ve zlabku.
Zkoušela jsem už colu, sodu, ocet, domestos. Sice to pomohlo, ale pořád to není nic moc.
Opakuj dokola, dokud to nebude podle tebe jak to chces. pokud byl dlouho nemytej, chce to cas a pravidelne cistit. muze tam byt i mocovej kamen.
Ja zkousela hodne ohrateho octa a pak v dlouhe rukavici houbickou mechanicky, piplacka na hodiny, ale pomohlo.
Mmch jak dostat tu vodu z ohybu ven?
@Do-not-touch píše:
Ja zkousela hodne ohrateho octa a pak v dlouhe rukavici houbickou mechanicky, piplacka na hodiny, ale pomohlo.
Mmch jak dostat tu vodu z ohybu ven?
tim zvonem na cisteni akvarka, odsat to. nebo sklinku a rucne to odcerpat, nebo vysplouchat stetkou.
V jednom poradu ( takovej ten o tech silenejch bordelarich nekde v Anglii a uklidu u nich doma) jsem videla, jak WC cistili coca colou…normalne to tam vylili a nechali pusobit… Fakt to vycistilo i uplne silene zaneradou misu…hnus. Ale osobne jsem to nezkousela teda ![]()
Příspěvek upraven 29.04.17 v 09:37
Pokud je to vodní kámen tak taky doporučuji tu kyselinu solnou. Odstranila jsem s ní centimetrový nános
Pokud rez tak nevím…
Mrkněte tady do skupinky, pokud máte fb https://www.facebook.com/…94795545130/.
@Sára 1 zkus tohle: https://www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/…gesan-500-ml?… je to super a odstraní to i starý nános rzi ve vaně a záchodu…osobně odzkoušeno…
Taky se mi osvědčila cola, vyšplouchat co nejvíc vody, nalít colu a nechat přes noc. Ale jestli píšeš, že už jsi ji zkoušela, tak nevím, leda nechat déle působit. ![]()