Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JaninaMam píše:
Zdravím, potřebujeme radu, máme necelé 2 měsíce zlaté naušnice, jsou úplně nové a začaly nám měnit barvustihla jsem už vyčíst, že to může souviset s teplotami nebo nemocemi, moc se mi nechce věřit, že by nám prodali šunt, který černá. Teď otázka mam s tím jít do zlatnictví a nebo jen doma nějak vyčistit a jak? Pravé jsme je sundali, tak nechci ať je bez nich moc dlouho. Diky za rady
Zlaty nausnice ti nemuzou menit barvu
bez s tim okamzite do zlatnictvi.
@JaninaMam když jsou nové, zajdi do zlatnictví, kde jsi je kupovala, sama bych to nijak doma neřešila, aby ti pak neřekli, že za to můžeš ty
Me cerna zlaty prstynek kdyz na me neco leze,neverila jsem a opravdu
Přesně tohle nám dělají taky. Kámošce taky. Ta říkala, že jí to vyčistili ve zlatnictví a i tam koupila přímo nějaký čistič na zlato a tím si to doma pucuje sama. Zajímavé je, že starší dcera má náušnice ještě po mě a ty to nedělají. Hold už nic není tak kvalitní.
Jako malá jsem měla zlaté náušnice a ty mi občas zelenaly. Zlaté byly určitě, stejně tak jsem měla do zelena zlatý prstýnek. Obojí jsem pak prodávala do zlatnictví, kdyby to byl padělek, nevezmou to.
pokud jsou nové, šla bych do zlatnictví, většinou už to všude do pěti minut vyčistí ultrazvukem
@stinga dobře, radši zajdu, ať to nezničim @TopSecret mně také ne a vidíte
@Kaci89 malá měla teď teplotu po očkováni a myslím, ze ji to více zabarvilo právě @Kajak18 Babička říkala, že mamce se to stávalo taky, ale jen když byla malá, pak uz nic ![]()
@Aduš8 mamce se to stávalo taky, když byla malá, teď uz vubec ne, taky si myslím, že by nám neprodali špatně, no uvidíme, jakmile se vyspi chlap, tak půjdeme
@JaninaMam tou teplotou to asi může být, oni ti to na počkání vyčistí
Zlato samozřejmě černat může, začalo se mi to dít u náušnic, co mám asi deset let. Údajně to souvisí se zmenou ph. Nicméně tvoje foto je úplně brutální, odnesla bych jim je zpět. Ale jsou různé přípravky na zlato i na domácí čištění.
Zajděte do zlatnictví, vyčistí to na počkání ultrazvukem nebo spec. roztokem. Tohle naušnice posledních pár let dělají, že v místě kontaktu s uchem mění barvu do červena
@Lalelale no ja si vsimla jak moc to je, až jsem ji je vytáhla, takhle v uchu to neslo vidět cele, no čekám, než se přítel vyspi po noční a zajdeme
Kupovali jsme tam ve stejný den dvoje stejné i pro neteř a té to vubec nedělá, ani trochu a nám takto hodně
@smudlinky píše:
Zajděte do zlatnictví, vyčistí to na počkání ultrazvukem nebo spec. roztokem. Tohle naušnice posledních pár let dělají, že v místě kontaktu s uchem mění barvu do červena
me to delaly nausnice z detstvi a ja byla nemocna hodne. Nausnice stare 40 let, zlate byly urcite.