Jak vyjit s 250 Kč na jidlo na týden?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24995
18.11.22 09:22

@Fiveone adresa není osobní údaj. A můžeš si vytvořit kód v zasilkovne a ji dát jen ten kód.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13200
18.11.22 12:41

Nebo nechat poslat balík na poštu, do PPl boxu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116724
18.11.22 13:00
@Fiveone píše:
Děkuji, ale upřímně ač jsme milovníci knih a nejstarší s tím bojuje jen kvůli lásce ke knihám(je u něj podezření na dyslexii a poruchu soustředění. Už jednou byl v PPP a v úterý nás čeká dovyšetření),tak ve mně úplně nebudí důvěru, že si někdo založí profil kvůli nabídce. A ač můžete být skvělá a myslet to dobře, asi bych se bála zaslat do zprávy osobní údaje.

Vždyť jsi sem dala veřejně odkaz i s jménem a bydlištěm. Když tě bude chtít někdo dohledat, tak tě najde za minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
18.11.22 13:07
@aiwwa píše:
Vždyť jsi sem dala veřejně odkaz i s jménem a bydlištěm. Když tě bude chtít někdo dohledat, tak tě najde za minutu.

To je město a jméno, ale ne přesná adresa, telefon, email atd..Ale jo, je asi zbytečné v tomto něco hledat a vlastně ani nehledám v tom nic.Jen mě to překvapilo trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
18.11.22 15:48
@Burj Chalifa píše:
je ostuda nemít ani korunu úspor pro tyto situace a chodit žebrat do potravinové banky.

Mě se to sice netýká, ale věř, že nic není černobílé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.11.22 15:53
@milami píše:
Mě se to sice netýká, ale věř, že nic není černobílé…

Obligátní výmluva pro hloupost a s tím spojenou finanční negramotnost. Tím hůře, pokud mám rodinu a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
18.11.22 15:53
@inkakřivák píše:
Ale to by mě zajímalo, jak je tohle možné. Protože při zastropení cene se můžou dostat výš, ale takhle? Nevím, já zas viděla v tv důchodce, který říkal,,jde to". A co mám v okolí důchodce, ani jeden takové zdražení nemá. Jo, dvojnásobek třeba jo, ale osminasobek?

Nejde o osminásobek, ale o necelý šestinásobek (ze 4 na 23 tis.)
Ale i tak je to samozřejmě hrozné a taky mi není úplně jasné, jak se to stane. Jedině změna dodavatele a šílené podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32245
18.11.22 15:55

@Burj Chalifa Ale lidé jsou i hloupí…tak to prostě je…ne každému je dáno…a jsou práce, kde prostě nenašetříš ani náhodou…a dřít fyzicky a jít pak třeba ještě na brigádu…to už od určitého věku je celkem nereálné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116724
18.11.22 16:01
@Burj Chalifa píše:
Obligátní výmluva pro hloupost a s tím spojenou finanční negramotnost. Tím hůře, pokud mám rodinu a děti.

Jenže ty předpokládáš, že mají všichni vysoké IQ a schopnosti. Spousta lidí pracuje za minimálku a i kdyby se rozkrájeli, tak si nepolepší, protože tak tak prolezli někde na učňáku.
Do potravinové banky se přispívá dobrovolně, kdo chce dát, tak ať dá, kdo ne, tak nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.11.22 16:02
@Monchichik píše:
@Burj Chalifa Ale lidé jsou i hloupí…tak to prostě je…ne každému je dáno…a jsou práce, kde prostě nenašetříš ani náhodou…a dřít fyzicky a jít pak třeba ještě na brigádu…to už od určitého věku je celkem nereálné…

Nevěřím, že v rodině nelze pravidelně odkládat i malé částky pro jistotu. Právě pro tyto situace.Lze, opak je výmluvou. Jak lidé s penězi hospodaří, s tím se už moc nechlubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32245
18.11.22 16:05

@Burj Chalifa Já nevím…naštěstí roky, kdy jsme jeli na hraně, jsou už dávno za námi…ale pokud máš dneska hypotéku, všechno se zdražilo a potřebuješ dětem koupit zimní boty a bundy…zaplatit třeba lyžák nebo máš děti na intru…a jsou před námi vánoce, tak si myslím, že dát ještě peníze stranou je utopie… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
18.11.22 16:09
@Monchichik píše:
@Burj Chalifa Já nevím…naštěstí roky, kdy jsme jeli na hraně, jsou už dávno za námi…ale pokud máš dneska hypotéku, všechno se zdražilo a potřebuješ dětem koupit zimní boty a bundy…zaplatit třeba lyžák nebo máš děti na intru…a jsou před námi vánoce, tak si myslím, že dát ještě peníze stranou je utopie… :nevim:

Zrovna z tohohle souhlasím se začátkem, jen bych lyzak a Vánoce nahradila - bryle, rovnátka atp. Pokud nemám co odložit a posílám decka na lyzak, tak jsem finančně negramotna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32245
18.11.22 16:14

@hospodki No tak zase nechceš vyčlenit děti z kolektivu a pokud jede celá třída, tak by to dítě mělo jet taky…o lyžáku taky víš celou školní docházku…jezdí ve v sedmičce a prváku…odjakživa…a pár dárků na vánoce by taky mělo dostat každé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18735
18.11.22 16:25
@Monchichik píše:
@hospodki No tak zase nechceš vyčlenit děti z kolektivu a pokud jede celá třída, tak by to dítě mělo jet taky…o lyžáku taky víš celou školní docházku…jezdí ve v sedmičce a prváku…odjakživa…a pár dárků na vánoce by taky mělo dostat každé dítě…

Na Vánoce stačí koupit par levnějších dárku nebo se skládá rodina, takže ty 2-3 tisíce bych ani nebrala v rámci šetření jednou ročně v potaz. Proste nekupuju 20 nesmyslu a nepecu hromadu cukroví. S tím lyzakem nesouhlasim. Sice o něm víš, ale je to predrazene až hrůza a když na to nemám, tak proste nejede, protože to není pobyt za 5 tisíc, ale tak 15 s permici a vybavením. Tak pojede na školy v přírodě, výlety, divadla, tábory… to same s kroužky. Proste nebude mít to nejdražší, ale levnější, kde se neplati tolik. Za nás byl palba tenis - úhrada kurtu, trenéra atp bývalo 8 -12 litru za pololetí plus vybavení. No, tak já chodila do hudebky, na kick box, aerobik atp :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32245
18.11.22 16:29

@hospodki No tak drahý lyžák je až letos…doteď to bylo celkem v pohodě… s pár dárky souhlasím…a dítě by mělo dostat to, co si přeje nejvíc…u nás se plnila přání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat