Jak vyjit s 250 Kč na jidlo na týden?
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Monchichik píše:
@hospodki No tak drahý lyžák je až letos…doteď to bylo celkem v pohodě… s pár dárky souhlasím…a dítě by mělo dostat to, co si přeje nejvíc…u nás se plnila přání
Já zavedla motto, ze od Ježíška si můžeš prat cokoliv a nemá právo kecat do toho jestli je to blbost nebo ne. Babičky měly tendence moralizovat, ze pate autíčko ne nebo vybirat trochu něco jiného než si kluk přál (4,5 roku). Přesně ví co chce a ty 2 blbosti tam najde plus něco rozumnejsiho dle uvážení. Ale letos je zas 1 dárek za každé prarodiče. 1 strejda a 2 my, takže 5 kousku. Mimino taky dostane 5. Manžel říkal, ze nepotřebuje což je fakt, ale staršímu to vysvětlovat nehodlám, tak musí mít stejne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Nevěřím, že v rodině nelze pravidelně odkládat i malé částky pro jistotu. Právě pro tyto situace.Lze, opak je výmluvou. Jak lidé s penězi hospodaří, s tím se už moc nechlubí.
No jo, ale otázka je, jak dlouho pak taková rezerva uskudlena z malých částek vydrží, když přijde na věc. Možná z ní ti lidé zvládnou zaplatit pár těch zvýšených záloh a budou na suchu. A navíc bez možnosti znovu vytvářet rezervu, když jim příjem nepokryje všechny platby. Ty jsi v těch soudech a odsudcich docela radikální, vidíš to dost zjednodušeně. Lidské osudy jsou různé, zdaleka ne všichni, kteří v současné době bojují s financemi, jsou finančně negramotni hlupáci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki jo u nás taky ježíšek kupoval to, co si přáli…ať to byla blbost nebo ne…a přibližně stejně taky mít museli, to je jasné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milami píše:
Nejde o osminásobek, ale o necelý šestinásobek (ze 4 na 23 tis.)
Ale i tak je to samozřejmě hrozné a taky mi není úplně jasné, jak se to stane. Jedině změna dodavatele a šílené podmínky.
co vím, AK tam je problém s dodavatelem pro teplárnu. Prostě zvedl ceny, a je vymalovano. Noviny i TV mluvila o pětinásobku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone Jé, tak to mě vůbec nenapadlo, že to nebude uvěřitelné…
Jsem tu dlouho jako čtenář. Hodně čtu šetřící diskuze. Vlastně jsem asi nikdy nepřispívala, tak to pro někoho není důvěryhodné… Ale neboj, nesbírám žádné údaje, adresy,… Jen chci udělat radost.
Učím prvňáčky a objednávám na škole dětem knížky z Albatrosu a mám jich dost navíc (bereme jako odměny na školu v přírodě, nebo na závěr roku). Jak budu v práci, tak se mrknu, co tam mám (třeba to nebudeš chtít, uvidíš) a můžeme se domluvit v soukromé zprávě. Klidně jak tu padlo nějak přes zásilkovnu nebo pokud jsme blízko tak osobně. Neposílala jsem teda balík tak 5 let
, ale nějak to namyslíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
co vím, AK tam je problém s dodavatelem pro teplárnu. Prostě zvedl ceny, a je vymalovano. Noviny i TV mluvila o pětinásobku.
Já nemluvím o tom zdražení na Břeclavsku, ale o tvé reakci na Monchichik, která psala: „když občas vidím ty důchodce v televizi, jako třeba ukazovali včera, co mají platit elektřinu ze 4 tisíc na 23 tisíc…tak teda nevím, kde by na to měli vzít…“
Na to ty reaguješ, že ti není jasné, jak může dojít ke zdražení o osminásobek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milami píše:
Já nemluvím o tom zdražení na Břeclavsku, ale o tvé reakci na Monchichik, která psala: „když občas vidím ty důchodce v televizi, jako třeba ukazovali včera, co mají platit elektřinu ze 4 tisíc na 23 tisíc…tak teda nevím, kde by na to měli vzít…“
Tohle dělala společnost Lama. Jeden z důvodu, proč nechodit k podivným energospolečnostem. A proč se intenzivně zajímat o rodiče, prarodiče atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
@hospodki No tak zase nechceš vyčlenit děti z kolektivu a pokud jede celá třída, tak by to dítě mělo jet taky…o lyžáku taky víš celou školní docházku…jezdí ve v sedmičce a prváku…odjakživa…a pár dárků na vánoce by taky mělo dostat každé dítě…
Ale toto je věc, se kterou se dá počítat. Já třeba dnes dostala mail, že v červnu(v případě dostatečného zájmu) bude adapťák a bude se doplácet cca 1500kč. Tak prostě budu dávat něco stranou, ale že přijde dítě ze školky s tím, že potřebuje brýle(a těch dětí je v našem případě víc),s tím člověk nepočítá. U nás budou mít brýle všechny děti, až na nejmenšího a toho to možná čeká časem. A pokud se jim při každé kontrole změní dioptrie(tak to má teď nejstarší, který má brýle přes rok),tak to budu řešit furt dokola. K tomu když se přidá to, že jsem v červnu kupovala z druhé ruky housle 1/8,protože 1/4,které máme ve sklepě mu byly velké.1/8 jsou na věk 4-6 a jemu bylo 5 a půl. Ale furt byly velké, prvně se čekalo, jak to bude po prázdninách, ale zatímco jiné děti přes prázdniny vytáhnou, tak on ne. Bolela ho ruka, když měl mačkat struny, smyčec byl na něj delší a pokud mám dítě dál podporovat, tak se dalo udělat jen jedno. Sehnat housle 1/16,což je tak pro 3-5 leté. Jemu jsou těsně a učitel už i přemýšlel o houslích 1/32.Ale sehnat i ty 1/16 z druhé ruky se mi nepodařilo a tak zbývalo jen objednat je ze Slovenska(pokud jsem do nich nechtěla vrážet 10 000kč),to mě vyšlo i s poštovným na necelé 3000kč a už může hrát. A pokud u toho vydrží, tak housle nebude potřeba dlouho kupovat(odhadem do devíti let),protože máme doma dvoje schované. Jen časem bude potřeba větší kytara, teď má nejstarší 1/2 a v 9 letech bude potřebovat 3/4.To jsou ale věci, na které se snažim šetřit a pokud by téměř šestiletého pomalu nepřerůstal tříletý, tak neni problém a nemusim shánět nejmenší možné housle(menší je už jen 1/32 a to už se shání ještě hůř a je to tak velikost pro batolata na hraní).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone Jo, jasně…jsou věci, se kterými se počítá předem a pak je spousta dalších, které přijdou z nenadání…ty brýle u dětí, to je věčný koloběh…změna dioptrií, rozbité brýle, ztracené brýle…dneska zrovna kolegyně říkala, že synek ulomil nožičku u nových brýlí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jsem ochotná koupit jídlo, pokud vystoupíš z anonymity. Pošli mi soukromou zprávu nebo sem rovnou napiš v jakém městě bydlíte. Peníze neposílám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milami píše:
Ten osminasobek tu někdo psal, někdo jiný. A já jsem na to konto vkládala odkaz na nějaké břeclavské noviny, kde se mluví o pětinásobku. Proto mne zaujalo to tvrzení Monchichik o osminásobku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zeoli píše:
Zakladatelko, jsem ochotná koupit jídlo, pokud vystoupíš z anonymity. Pošli mi soukromou zprávu nebo sem rovnou napiš v jakém městě bydlíte. Peníze neposílám.
To jsem psala hned 1/2 strana a zakl se už nikdy neozvala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
To jsem psala hned 1/2 strana a zakl se už nikdy neozvala
Aha, já to nečetla celý, jenom tu první stránku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit