Jak vypadá první den ve školce?

Anonymní
30.8.20 14:42

Jak vypadá první den ve školce?

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak vypadá první den ve školce, jak pro dítě tak pro rodiče.. Máme první dítko takže nás tohle čeká úplně poprvé, jsou první den děti se skolkou ven? Nebo spíše jsou celý den ve školce?? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3180
30.8.20 14:43

Taky se nás týká, ráda se něco bližšího dozvím od zkušenějších maminek.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
30.8.20 14:52

Většinou se první dny ven nechodí. V úterý má hodně pršet, takže se nepůjde určitě. Režim je seznamovací. Nově příchozím se se vším pomaha. Je to v pohodě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50

Pred chvili zalozena stejna diskuze, kouknete tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568

Ahoj. U nás to chodí tak, že děti tam jsou tzv na zvykacku. První týden do 10. Druhý týden jdou domu po obědě. A další týden po spaní. Ale každá školka to má jinak. Moje starší dcery chodili jinam a tam se šlo dva dny do 10 pak dva dny do 11. Další den po obědě. A další týden tam můžou spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.8.20 14:53

To si musis vysondovat u vas ve skolce.
Kdyz slo prvni dite do skolky, sesla se trida, kde byla naprosta vetsina deti nova. Takze tam pobyli asi 1-2 hodiny ve tride a zase jsme si je vyzvedli. Dalsi rok byli tak pul napul nazaci a novacci, takze novacci byli chvilku, starsi klidne i se spanim do zaviracky.
Mladsi chodilo pred tim do soukrome, takze tam jsem si nejake adaptacni ofrky odpustila a byla tam jako jedina z triletych deti taky i na spa a ty co nebyli jen do dopoledni svaciny snad sli i na zahradu. Vetsina jich pritom sla domu nejpozdej po O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.8.20 14:54

@peluani Jako pracujici ridic nebo ridic s adaptibilnimi detmi bych sevjim na tritydenni zvykacku z vysoka vy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.8.20 14:55

Když šel starší syn poprvé, tak prostě ráno přišel, rovnou ode dveří hlásil, že tam bude spát a utěšoval plačící děti. Ven šli na zahrádku, protože bylo hezky. Domů šel odpoledne po spaní. Mladší nastoupil v průběhu roku, takže se hned zapojil do běžného dne. Akorát ze začátku chodil po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
30.8.20 15:27

Zalezi na skolce, kazda to ma jinak. Dcera chodi do male vesnicke skolky, vekove smisena trida. Prvni den jsme dali veci do satny, privitali se s pani ucitelkou, predali ji veci dle seznamu (kartacek, pastu, kapesniky, polstarek, hrnecek… ). Doporucovali s sebou oblibenou hracku (medvidek s nami jezdil az do predskolaku). Dcera projevila hned zajem o deti, ucitelka ji detem predstavila a posunky mi hned naznacovala, at zmizim a dorazim ve 12h. Kdyby cokoli, ze volaji. Ve 12h jsem si nadsenou dceru vyzvedla. Prvni veta - ze musime donest pyzamko, aby mohla spinkat :lol:, takze druhy den uz spinkala. Dcera je hodne adaptabilni a druzna, od mala zvykla na deti a program z ruznych krouzku. Takze zvykaci faze nebyla potreba. Pokud nektere deti plakaly, tak tam s nimi byli rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
30.8.20 19:15

Prvni den se jde ven malokdy a kor ted, jak je hnusne, pochybuju, ze se bude chtit ucitelkam hned prvni den se crcat s navlikanim do plastenek u x vyjukanych deti. Casove to bude podle tebe, pokud chces adaptaci napr do 10h, neznam skolku, ktera by odmitla. A pokud chces dat dite klasicky do obeda nebo do odpoledne, skolka ti nemuze nevyhovet- muze natlakovat, jestli se nechas, to uz je tva vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 19:52

Tak my ráno necháváme rodiče, aby šli s dítětem do třídy a seznámili se se třídou společně. Po chvíli rodiče odchází a my dětem nabízíme různé činnosti, aby se zabavily (hlavně ty plačící). Když se sejdeme všichni, snažíme se si v kroužku povídat a znovu se představujeme, hrajeme různé seznamovací hry, zkoušíme říkat říkanky apod. Normálně chodíme i ven (když neprší), tam většinou přestanou plakat všichni.
Dětem, které nejsou zvyklé na školku doporučujeme, aby ze začátku chodily po obědě. Když rodiče chtějí, vyzvedávají i dřív, s tím u nás problém nemáme. Ona zkrácená docházka kvůli adaptaci se nedoporučuje kvůli učitelkám, aby si mohly dát nohy nahoru, jak často čtu, ale kvůli dítěti.
Prosím nechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
10461
30.8.20 21:17

U nás chodí dětí hned naostro na celý den, pokud si to nevykomunikujes jinak. Vím, že někteří rodiče to řešili individuálně, naše ředitelka je v tomhle vstřícná, ale já s tím nemám osobní zkušenost, naše dětí by mě sezraly, kdybych si pro ně přišla dřív, než po spaní. Takže jsem je dovedla, ony okamžitě zapluly k hráčkám, já jsem se seznámila s ucitelkami, omrkla třídu, promluvila na své dětí, jestli všechno v poho, zkonstatovala, že mě totálně ignorují a šla jsem. V naší školce se chodí ven vždy, když to počasí dovolí, i první den. První týden chodí jen na skolkovou zahradu, od druhého týdně už i jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
30.8.20 21:24
@Svistice píše:
@peluani Jako pracujici ridic nebo ridic s adaptibilnimi detmi bych sevjim na tritydenni zvykacku z vysoka vy… :mrgreen:

Jo. Uplne vidím ty otravene výrazy, když jsem se priritila do školky v 15h v domnění, že deti budou rady. Kdybych přišla v 10h, vyfasovala bych odznacek pro nejhorší matku na svete, která nechápe, že si přece ještě nestihli pohrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí