Jak vysoká škola zjistí mé předchozí studium?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
2.6.22 16:13

Přidávím se k dotazu. Neví nekdo jestli jde někde zjistit kolik času člověk takto vyplácal?
Za svých mladých let jsem nevěděla co se sebou a bylo semestr na jedné škole, pak semestr na druhé, pak rok na třetí a vím že se pak berou v úvahu i dny kdy byl člověk vedený jako student, takže to nemůžu spočítat po semestrech.
Potřebovala bych to dát nějak dohromady a posčítat, protože jsem si v průbehu let uvědomila co chci dělat a k tomu potřebuki VŠ, kterou chci dělat dálkově. Je mi jasné, že placení se nevyhnu, jen bych se ráda připravila na to kolik semestrů budu muset platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
2.6.22 16:21
@Gracetheworld píše:
Přidávím se k dotazu. Neví nekdo jestli jde někde zjistit kolik času člověk takto vyplácal?
Za svých mladých let jsem nevěděla co se sebou a bylo semestr na jedné škole, pak semestr na druhé, pak rok na třetí a vím že se pak berou v úvahu i dny kdy byl člověk vedený jako student, takže to nemůžu spočítat po semestrech.
Potřebovala bych to dát nějak dohromady a posčítat, protože jsem si v průbehu let uvědomila co chci dělat a k tomu potřebuki VŠ, kterou chci dělat dálkově. Je mi jasné, že placení se nevyhnu, jen bych se ráda připravila na to kolik semestrů budu muset platit.

Tipuju dotaz na ministerstvo školství. Prostě někde, kde sdružují záznamy z jednotlivých škol.

Každopádně jak nastoupis na školu, tak ti tento přesný seznam dají/budou mít, jelikož si tě budou lustrovat. Takže budeš vědět, že třeba třetí semestr už budeš platit a dál apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
2.6.22 16:34

@Cenarius Díky, takže až nastoupím bych si měla dojít na studijní ať mi to vyjedou.
Jak říkám jsem OK s placením byla jsem mladá a blbá a za blbost se platí, jen bych ráda měla pak přehled o tom kdy mi bude končit studium zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2402
2.6.22 17:47
@šklíbakočka píše:
Některé školy to kontroluji až po 1 roce. Klidně být může. Ovšem pak má smolíka, počítá se jí to do let studia, čili už ne 3+1 bakalář, ale jen 3. Jinak škola to snadno zjistí z celostátní evidence studentů (matrika) podle r. č.

Ano. Celostátní evidence studentů - načítá se tam doba studia na VŠ. Ten jeden rok se ti odpočítávání od doby, kterou máš na VŠ zdarma.
Počítá se po dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
2.6.22 18:02
@Tomie píše:
Náhodou, záleží na úhlu pohledu. Díky tomu, že se slečna zapsala, se tam nedostal někdo hloupější (neboť v pořadí vždy ohrožuje jen ten lepší toho horšího, nikoli naopak). Kdyby se nezapsala, byl byl by tam místo ní méně kvalitní uchazeč a to z dlouhodobého hlediska není žádoucí. :)

To, že někdo třeba díky nervum má u prijmacek horší výsledky neznamená, že musí být hloupější a ve výsledku může být daleko lepší student než ten co udělal primacky levou zadní, ale na studium bude prdet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
2.6.22 18:12
@ver810 píše:
@Kájaxx právě, že mi vůbec nic nepřišlo

No nic ti neprislo, protoze jsi jete nebyla vyloucena. Na MU se postupuje po semestrech, a kdo nesplni postup do dalsiho semestru, je taky vyloucen az za par mesicu. Prisla jsi o 10 mesicu studia bakalarskeho studia bez poplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
2.6.22 18:16
@debra.morgan píše:
Kamarádi kteří prešvihli roky zdarma psali dekanovi fakulty dopis s prosbou o prominutí poplatku. Všem bylo vyhověno. Zas tak bych se z toho nehroutila.

Na MUNI ponizi poplatky jen z urcitych duvodu (skvely prospech, studijni pobyt, zdravotni duvody) a ponizi, nikoliv prominou. VUT je na tom dost jinak, tam se studuje dost jinak nez jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
2.6.22 18:16
@Tomie píše:
30 000 za celý rok je ještě fajné. Poslední roky to jde nahoru celkem dost, klidně 20-30% meziročně. Já třeba pamatuju, že před 10 lety u nás bylo 6000/semestr, teď je 30 000/semestr. :lol: Na ČVUTu už to snad jde i ke 40.

Na MUNI az 36/semsetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
2.6.22 19:04

No bacha, treba CZU to zapocitala jako celej rok, i kdyz jsem skoncila po par mesicich zimniho semestru, jenze jsem tenkrat hloupa neoznamila ukonceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
2.6.22 19:08
@JancaS84 píše:
To, že někdo třeba díky nervum má u prijmacek horší výsledky neznamená, že musí být hloupější a ve výsledku může být daleko lepší student než ten co udělal primacky levou zadní, ale na studium bude prdet.

presne tak. Uvedu priklad - ja jsem ted ukoncila prvak Ing studia, delala jsem loni prijimacky a naplni zkousek byl obsah uciva z bakalarskeho oboru. Mezi bakalarem a temito prijimackami bylo 12 let, kdy jsem v oboru nedelala. Tudiz jsem mela dost nevyhodu oproti lidem, co sli hned po Bc statnicich na tyto prijimacky. Byla jsem v poradniku jedna z poslednich a i presto jsem vsechny zkousky dala na prvni pokus narozdil od jinych, co uz to vzdali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.6.22 19:32

@debra.morgan ano, ale taky pry zalezi na prumer, co jsem tak cetla. Ze pokud budete mit dobry prospech ci to nebudete moct zaplatit z financnich duvodu, a predlozite nejake ty pravolaplatne argumenty, tak by Vam meli vyhovet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze