Jak vysvětlit, že se ségra nekope a nemlátí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepř. mišanila
22.10.13 22:07

Tak učit druhé neubližovat druhým tím, že mu ublížíš je kontraproduktivní. Nebij malýho a bum na zadek, jak to má to dítě pobrat, že ono nesmí někoho bít nebo mu ublížit, zatímco matka může?

Věnuj se tomu sourozenci, který je ten ublížený, staršího si v první chvíli nevšímej. až později mu řekni, co udělal špatně. On možná jen žárlí a chce jen tvoji pozornost a i tu negativní. takže mu ji upři, pokud bude mladšímu ubližovat. Všímej si ho hlavně ve chvílích, kdy je hodný a věnuj mu dost pozornosti…

Můžeš i i přečíst třeba „sourozenci bez rivality“, pokud by problémy nějak dlouhodobě pokračovaly, není nad pár dobrých rad od chytřejších než jsme my ;)

• Citovat
  • Upravit
4476
22.10.13 22:08

Hmm, tak u nas si dvouletak dovoluje dokonce na devitiletou. Dneska ji majznul pumpickou pres kotnik, rval ji za vlasy nebo na ni celym telem skoci, kdyz to neceka. Nekdy sice zabere „pozitivni“ komunikace, on ji krasne pohladi, da ji pusu a pak nasledne na to, ji zase zacne skubat za vlasy… no blazinec. Kdyz se rozcilim, tak zdrha a evidentne z toho ma zabavu. Zato ja jsem nekdy na pokraji neroveho kolapsu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milá holka
22.10.13 22:10
@nepř. mišanila píše:
Tak učit druhé neubližovat druhým tím, že mu ublížíš je kontraproduktivní. Nebij malýho a bum na zadek, jak to má to dítě pobrat, že ono nesmí někoho bít nebo mu ublížit, zatímco matka může?

Věnuj se tomu sourozenci, který je ten ublížený, staršího si v první chvíli nevšímej. až později mu řekni, co udělal špatně. On možná jen žárlí a chce jen tvoji pozornost a i tu negativní. takže mu ji upři, pokud bude mladšímu ubližovat. Všímej si ho hlavně ve chvílích, kdy je hodný a věnuj mu dost pozornosti…

Můžeš i i přečíst třeba „sourozenci bez rivality“, pokud by problémy nějak dlouhodobě pokračovaly, není nad pár dobrých rad od chytřejších než jsme my ;)

když dítě stále neposlouchá tak by mělo dostat pár malých na zadek (tím myslím lehké plácnutí) a když nepůjde to tak jedno silnější plácnutí. Ohybej stromeček dokud je malí jinak ti přeroste přes hlavu :pocitac: Neřikám že se maji děti mlátit ale pár malých přez zadek nikoho nrzabilo (já jsem za ně vděčná, nemam žádný trauma a jsem vychovaná)nekonečené vysvětlování je jako když házíš hrách proti zdi. Malí děti by měli znát své hranice jinak z nich budou nevychovaný fakani a tyrani který budou ubližovat svým rodičům a všem okolo.

• Citovat
  • Upravit
milá holka
22.10.13 22:14
@74paja píše:
Hmm, tak u nas si dvouletak dovoluje dokonce na devitiletou. Dneska ji majznul pumpickou pres kotnik, rval ji za vlasy nebo na ni celym telem skoci, kdyz to neceka. Nekdy sice zabere „pozitivni“ komunikace, on ji krasne pohladi, da ji pusu a pak nasledne na to, ji zase zacne skubat za vlasy… no blazinec. Kdyz se rozcilim, tak zdrha a evidentne z toho ma zabavu. Zato ja jsem nekdy na pokraji neroveho kolapsu…

ten by dostal kdyby to bylo mí dítě, ty mimina jsou čím dál zlejší… vlastní zkušenosti :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: dej mu pár přez zadek a řekni mu razantně že se to nedě lá a jesli to udělá znovu tak mu dej pár na zadek :pocitac: takhle ubližovat ségře, zvedá se mi kudla v kapse. Měla bys mu stanovit hranice když jsi jeho máma, chudák malá a neměla bys na t jen tak zírat, ukaž mu co může a co ne. Ja je vidět, nemáš u dvouletáka rspekt a to je teprv mimino, to je zlí 8o

Příspěvek upraven 22.10.13 v 22:18

• Citovat
  • Upravit
30639
22.10.13 22:16
@milá holka píše:
Malí děti by měli znát své hranice jinak z nich budou nevychovaný fakani a tyrani který budou ubližovat svým rodičům a všem okolo.

Moje děti by mohly na jedné ruce spočítat, kolikrát dostaly. A z kluků jsou šikovní a slušní dospělí lidé, kteří drží při mně, pomáhají mi a vědomě nikomu neubližují.
A to má ten mladší ADHD, takže žádný med to nebyl.
I když, možná dcera (4) mi ještě ukáže, zač je toho loket 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milá holka
22.10.13 22:19
@laducha píše:
Moje děti by mohly na jedné ruce spočítat, kolikrát dostaly. A z kluků jsou šikovní a slušní dospělí lidé, kteří drží při mně, pomáhají mi a vědomě nikomu neubližují.
A to má ten mladší ADHD, takže žádný med to nebyl.
I když, možná dcera (4) mi ještě ukáže, zač je toho loket 8) :lol:

tak ADHD je něco jinýho, to je opravdu těžký :,(

• Citovat
  • Upravit
8151
22.10.13 22:21

@Petullka82 tak u nás je tyran ten nejmenší, ale věřím že je to věkem 1 rok a časem to přejde, zatím jsme to vyřešili tím že každý si prostě v jeho blízkosti musí dávat bacha a případně rychle uhnout :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milá holka
22.10.13 22:22
@anickadomnik píše:
@Petullka82 tak u nás je tyran ten nejmenší, ale věřím že je to věkem 1 rok a časem to přejde, zatím jsme to vyřešili tím že každý si prostě v jeho blízkosti musí dávat bacha a případně rychle uhnout :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Naše švagrová je to samý, nepřjide ti to bezohledný? :poblion:

• Citovat
  • Upravit
8151
22.10.13 22:24

@milá holka přišlo by mi bezohledný mlátit roční dítě kvůli nečemu z čeho ještě evidentně nemá rozum, nedělala jsem to ani u těch starších dvou a nebudu to dělat ani teď. Pro tebe mám radu pokud máš na švagrovou a její výchovu takový názor tak k ní nechoď myslím že bude lépe Vám oběma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milá holka
22.10.13 22:25
@anickadomnik píše:
@milá holka přišlo by mi bezohledný mlátit roční dítě kvůli nečemu z čeho ještě evidentně nemá rozum, nedělala jsem to ani u těch starších dvou a nebudu to dělat ani teď. Pro tebe mám radu pokud máš na švagrovou a její výchovu takový názor tak k ní nechoď myslím že bude lépe Vám oběma.

ale já nemluvim o mlácení :D :D :D :D taky bych nemlátila malí dítě 8o myslela jsem to tak že by jste mohli dát prcka na dětskou židličku, nebo ho mít u sebe a nebo mu dát plyšáky na zabavení :dance:

• Citovat
  • Upravit
milá holka
22.10.13 22:27
@anickadomnik píše:
@milá holka přišlo by mi bezohledný mlátit roční dítě kvůli nečemu z čeho ještě evidentně nemá rozum, nedělala jsem to ani u těch starších dvou a nebudu to dělat ani teď. Pro tebe mám radu pokud máš na švagrovou a její výchovu takový názor tak k ní nechoď myslím že bude lépe Vám oběma.

ale já nemluvim o mlácení :D :D :D :D taky bych nemlátila malí dítě 8o myslela jsem to tak že by jste mohli dát prcka na dětskou židličku, nebo ho mít u sebe a nebo mu dát plyšáky na zabavení :dance: a k švagrový nechodim, ona nezvádá výchovu ale ty jí neznáš tak nevíš o čem je řeč :P

• Citovat
  • Upravit
8151
22.10.13 22:27

@milá holka a proč??? kujňa pokud ke mě někdo jde tak jde s tím že mám tři malé děti a musí s tím počítat pokud to někomu vadí nemusí ke mě chodit já nikoho nenutím, ale nebudu nikde děti zavírat kvůli návštěvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
22.10.13 22:28

@milá holka je fajn že já tvoji švagrovou neznám tudíž nevím o čem je řeč ale ty jsi z fleku poznala že já jsem stejná jako ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.10.13 22:29

@milá holka No hele, ja si fakt nejsem jista, ze kdybych mu naflaka { a mam teda sto chuti} ze by to pomohlo. Jeho starsi segra byla taky v obdobi mezi 2 az 4 rokem totalne nesnesiteny dite, vecne s sebou hazela, rvala, delala sceny. A muzu ti rict, ze dneska jsem na ni pysna. Oproti ostatnim rozmazlenym detickam v jejim veku je uzasna. U ni mi asi pomohlo byt dusledna, pokud jsem napr. neco zakazala. Nekoupila jsem ji vsechno na co si vzpomenula, hodne jsem ji vysvetlovala. Navic nemela sourozence, takze nemela koho mlatit :mrgreen:
Je mi jasny, ze dvouletak si vymezuje svoje teritorium a vydobyva si svoje postaveni v rodine :lol: Tak trochu si to prirovnavam k vlci smecce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milá holka
22.10.13 22:29
@anickadomnik píše:
@milá holka a proč??? kujňa pokud ke mě někdo jde tak jde s tím že mám tři malé děti a musí s tím počítat pokud to někomu vadí nemusí ke mě chodit já nikoho nenutím, ale nebudu nikde děti zavírat kvůli návštěvě

nemyslim abys je někam zavírala, myslim to tak že by sis je mohla hlídat aby návštěvám nešahali do očí. Neobtěžovali je, ABYS TI DĚTI ZABAVILA PROTOŽE JSI JEJICH MÁMA A KAŽDÝMU TO NENI PŘÍJEMNÝ KDYŽ NA TY LIDI NĚCO LEZE :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML