Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Varim cca na dva dny, manzel ma v praci teple obedy, takze byvaji i studene vecere. Uz se zasadne neptam „co chces jist?“ protoze si 1) vymysli neco, co doma zrovna neni 2) rekne „mi je to fuk“ a sotva zacnu delat treba gulas, tak se zasni „jeee, ja bych si dal… (a doplni cokoliv jen ne to co varim)“. Kdyz odjizdim, musim navarit, v ramci zachovani zdravi ditete (on by se jinak krmil sam blbostma typu pizza, parek…).
@tereza.red to se fakt dohadujete kvůli jídlu? To za to snad ani nestojí, ne? ![]()
@lyricaTy jo denně pečeš? Tak to aby tě nosili na rukou.No jo češky jsou hospodyně, jak u nás říkala návštěva z Francie. Divili se jak můžu stíhat práci, děti a domácnost. ![]()
Já jako raky vařim vcelku ráda, ale co jsem doma s dětma a stala se z toho „povinnost“, tak už mě to tolik neba. A hlavně, co pořád vymýšlet ![]()
Tak omáčku máme na 2 dny, někdy i 3. Resp. třetí den dojídáme s prckem k obědu. Vzhledem k tomu že má chlap v práci studené obědy, má teplou večeři. Ale sní všechno, takže můžu uvařit třeba i ty bramboráky nebo palačinky. Ale to spíš když teda má teplý oběd, takže o víkendu. Jinak mu klidně můžu uvařit kotel buřtguláše na 3 dny a bude spokojenej, nebo bramboračku a lívance
Sní i žemlovku, buchtičky s krémem.. ![]()
Vařím a peču obden. Jedno jídlo máme vždy na dva dny. Většinou vařím z masa, protože manžel je docela zmlsaný. Ale někdy prostě je čočka, lečo, bramborové šišky s mákem či palačinka a hotovo. Kyselé obličeje a trapné kecy občas má, ale já mám dvě uši, takže - jedním dovnitř, druhým ven. Večeři má většinou studenou. Teplou večeři dělám jen typu: ohřátý párek, tousty, knedlík s vajíčkem, šumavská topinka, volské oko.. Pokud jedu pryč, tak většinou uvařím. Když třeba nestihnu, tak si holt koupí bagetu no.
V praci nema obedy takze varim. Vetsinou varim.na dva dny. Vyjimecne i na tri. Kdyz jsou nekdy palacinky tak neremca. Kdyz odjizdime s malym k nasim tak se o sebe stara sam jen mu treba vyndam maso co muze zpracovat - v mrazaku mam prehled ja. Jinak i kdyz se jidlo uplne nepovede tak ho sni.. ![]()
@tereza.red vařím pro dítě a my se přiživujeme
muž chodí v práci na obědy, sem tam vyfasuje ode mě do kastrůlku omáčku nebo něco, co se je chutné i ohřáté. občas si dáme večer teplé jídlo, ale jen minutku. Já teplé večeře nevyžaduju, takže to bývá, když si o to sám řekne. většinou máme večeře studené - pečivo, obložený talíř, čaj, salát. asi by mě nenapadlo vyvařovat dvě teplá jídla denně.
Ovšem klíčem mého úspěchu je, že já muže moc nerozmazluju, může být rád, že od doby bydlení na koleji umím uvařit víc než jen špagety s kečupem ![]()
@lyrica viď taky si kolikrat řikam, jestli to mam zapotřebí ![]()
Příspěvek upraven 20.01.19 v 10:44
1. jak si chlapa od začátku vychováš, takového ho máš; nebo taky jakého chlapa (jak náročného) si vybereš, takového máš
manžel v práci chodí na obědy, doma vařím sobě a dětem, někdy na jeden den někdy na dva, podle toho co
manžel si k večeři nachystá co sám chce, někdy studené, někdy teplé, někdy mě poprosí o konkrétní jídlo a já ho uvařím, o víkendu si chystá snídaně sám, většinou i dětem někdy i mi; obědy o víkendech někdy vařím já někdy on, domluvíme se, kdo vaří a co bude
@tereza.red
Vařím každý den teplé večeře, obvykle zbude i na druhý den na oběd, takže dopoledne vařit není třeba. Manžel sní v podstatě všechno, málokdy mu něco nechutná, když mu vyloženě chutná, pochválí.
Jinak vařím jenom já, manžel dá se říct, že vůbec.
Když odjedu na několik dní pryč, nenavářím mu dopředu, postará se o sebe sám. Vařit umí.