Jak začít hubnout?

Anonymní
19.8.25 10:52

Jak začít hubnout?

Dneska jsem se po delší době postavila na váhu… tušila jsem že jsem přibrala, už podle oblečení… ale zhrozila jsem se tedy. Na výšku 165cm mám 98kg. Vloni jsem měla v červnu 87kg…strašlivé.
Upravím určitě jídelníček. Vloni jsem zhodila z 93kg na těch 87kg. Jedla jsem třikrát denně, kontrolovala dle KT, jedla jsem cca 1700-1800kcal. A chodila na místí malou horu. Bylo to dokupy 5km. Tedy 2,5km do kopce. Jako asi to pomohlo, byla jsem pevnější, a kila šli pomaličku dolu.
Uvažuji zda zase chodit? Jako asi mě to i bavilo musím říct… nebo nějaké domácí cvičení? Něco doporučíte? Už se až za sebe stydím. Chci mít aspon těch 70-75kg… to by bylo super.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
19.8.25 10:55

Nejíst sladké, nepít sladké pití. Upravit jídelníček a hýbat se. Musíš být v kalorickém deficitu…

Takže můžeš dělat jak procházky na horu tak cvičit doma. Pokud bydlíš v paneláku je fajn třeba chodit po schodech (nahoru i dolu) místo výtahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
19.8.25 10:58

Presne, jak psala @Tayen. Ja bych k tomu ještě doplnila nejist bile pečivo a hotovky, ráno jistotu ovoce a odpo zeleninu. Přidat v jidelnicku bílkoviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35739
19.8.25 10:58

Jíst 3× denně je za mě málo. Zapisuj si do KT. Každý pohyb je samozřejmě plus. Záleží co tě baví. No a ono jde prostě pomalu když se hubne správně. Důležitý je to pak umět udržet. Takže ideálně změnit stravování už napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
19.8.25 10:59

Hubnutí je v první řadě o stravě. Pohyb pomůže, ale rozhodně tě nespasí.
Takže pokud už máš zkušenost s KT, tak znovu nainstalovat aplikaci, zadat aktuální údaje, pořídit digitální váhu a prostě si vážit a zapisovat vše co sníš a vypiješ.
Pokud budeš v kalorickém deficitu, tak budeš hubnout a je jedno kolikrát denně jíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.25 11:03
@JancaS84 píše: Více

Já jím raději třikrát denně ale více. Vycházelo mi to i na potřebné kcal. To mi tak sedělo. Snídaně, oběd, večeře. Každé jídlo jsem měla 500-600kcal. Některé více, jiné mín.. podle toho jsem korigovala večeře.

• Citovat
  • Upravit
33543
19.8.25 11:05
@Anonymní píše: Více

A co jsi jedla? Asi tak, že jsi měla neustále hlad a nakonec jsi s tím švihla že? Máš strach se najíst abys nepřibrala, kila jdou dolů, ale je to dlouhodobě neudržitelné a jojo efekt zaručen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.8.25 11:06

Evidentně víš, jak na to. Najeď znovu na kalorické tabulky, pohyb přidej jako bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.25 11:09
@Anonymní píše: Více

Ahoj, ja sice nepribiram, nicmene moje vaha me stve uz dlouho. Mam 165/ 88-89,a je to proste moc, vnimame to stejne.
Ja ted zkousim prerusovany pust. Jim az kolem poledne nebo dyl a max.do 20.,tak uvidim…

• Citovat
  • Upravit
854
19.8.25 11:11
@arinecka píše: Více

Proč by měla mít hlad? 1700 - 1800 Kcal je spousta jídla. Navíc, při udržovačce to může ještě trochu navýšit. Jen je holt potřeba to dodržovat a nevykašlat se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33543
19.8.25 11:15
@carsa494 píše: Více

Proto jsem se ptala co jí. Když si dá třeba ke snídani rohlík s máslem a salámem, tak se nají, ale za hodinu bude mít hlad. A hodně Kcal vyčerpaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.25 11:15
@arinecka píše: Více

Ne neměla jsem hlad.. prostě příšlo léto.. grilovačky, pivečka a pevná vůle šla pryč. Snídám celozrné pečivo, menší kousek, šunka, sýr a zelenina. Oběd většinou maso, příloha a zelenina. Nebo i omáčky.. svíčková, těstoviny, rajská a pod…mám je celkem dietní ty omáčky. I guláš si dám třeba… A pak večeře vajíčka, zeleninový salát s mozzarelou, balkánem… nebo rybu s malým bramborem, a zeleninu.

• Citovat
  • Upravit
34473
19.8.25 11:16

Žádná dieta ti nepomůže, když se potom vrátíš ke starým návykům. Ty musíš změnit životní styl. Neni potřeba se trápit, řiď se někým, kdo tomu rozumí. Můžeš na ig mrknout třeba na Ladu Noskovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
19.8.25 11:17

Mne naučila před lety přítelkyně jíst zeleninu. Za půl roku mínus 30 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.25 11:19
@NoName66 píše: Více

tak já jím zeleniny fakt hodně.. syrové tedy, vařenou moc nemusím. Ale zeleninu snídam, obědvám i večeřím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková