Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Já nikde nepíšu, že patlam páté přes deváté. Dám si kolem sedmé snídani. Dva rohlíky, nebo dva krajíčky chleba, sýr, šunka, zelenina. Pak kolem dvanacté oběd. V podstatě cokoliv, jednou zdravé, jednou nezdravé, akorát menší porce. Odpoledne občas něco malého ještě zobnu, ovoce, zelenina, někdy sladké, někdy zajdem na zmrzku, někdy si dám třeba menší sendvič, nebo třeba jogurt atd.. ve tři konec a jen voda.
@Anonymní píše: Více
Já jezdím dost na normálním kole a ty hodiny co mám na jídlo mám osm.
tak to mi zase příjde málo jídla na celý den tedy… to musí být velký hlad tedy podle mě… to nebude ani 1400kcal? Možná se pletu.
Ze začátku trošku večer hlad byl, teď už vůbec, tělo si zvyklo.
toto mi nepříjde zdravé uplně, příjde mi to na fakt málo jídla, zvlášt když sportuješ.
@terien píše: Více
Nic špatného na tom není, ale to nemění nic na faktu že jsou to všechno hodně kalorické věci. Cílem přerušovaného půstu je vytvoření kalorického deficitu. Když by si dala v poledne burger s hranolkama (cca 1000 kcal) a pak třeba v 5 těstoviny se sýrem a kuřetem a pak v 6 chipsy, tak se to sice dá považovat za přerušovaný půst, ale hubnout fakt nebude, pokud tedy nemá extra vysoký výdej.
Sama jsi psala, že si jedla třikrát denně. To já jim taky. Hlady netrpim, pomaličku hubnu, mám spoustu energie, cítím se dobře, takže za mě super způsob.
@Gracetheworld píše: Více
Vůbec to nemusí být hodně kalorické věci, naopak. Ale budeš si je muset připravit doma a ne si je přivézt z fast foodu.
Vážím podobně moc (110 kg na 170cm), je mi 45let a mně třeba teď pomohlo uvědomit si, že jsem závislá na jídle. Žádné diety ani kalorické tabulky mi nikdy nepomohly, protože ve chvíli, kdy mám nervy, stoupnu si k lince a sním půl kastrolu toho „zdravého“ nebo normálního oběda, co jsem uvařila. Pomáhá mi soustředit se na hlad a bez hladu nejíst nic, pokud možno netrávit čas vařením, pečením a nepřejídat se. Trávit přemýšlením o jídle co nejmenší čas. Dělat cokoli jiného. Jsem teprve na začátku, dole čtyři kila za týden. Prostě k tomu přistupuju jako ke každé jiné závislosti. Jestli to bude fungovat i dál, dám vědět. A když mám hlad, dám si chléb s ajvarem a sýrem, salát nebo kuřecí prsa.
@Gracetheworld píše: Více
A já si ten burger klidně k obědu dám, jednou za čas. Ale já mám hodiny na jídlo od sedmi do třech. Takže v půl jedné burger a do třech maximálně už jen něco zobnu. A od třech už nic.
ale já jedla ráno houska, šunka, sýr, zelenina.. cca 500kcal, pak oběd… velký kus masa, příloha, zelenina.. třeba dneska 550kcal, večeři si dám třeba vaječinu z pěti vajec, zeleninu.. a mám 1700kcal.
No tak to mám podobně. Akorát já to nepočítám, kdybych to spočítala, tak mám možná víc než ty.
Zkus zvýšit přirozený pohyb.
Někde jsem viděla že to chození a třeba práce na zahradě je mnohdy lepší než hodina v posilovně ( kdy potom člověk doma padne a už se nehýbe a navíc dostane hlad).
Takže chození za mě ok.
Zkus chodit třeba cestou do práce…pokud to jde a je čas.
Já chodila vždy z práce schválně 3km přes parky v Praze, nebo jezdila na kole k tomu povolání učitel kdy furt lítáš a byla jsem fit i s normálním jídelníčkem.
@terien píše: Více
Je to tak, jen to vyznělo jako že ten přerušovaný půst zaručí hubnutí i když člověk v tom okně jí co chce. To bohužel není pravda, tak to byla jen taková poznámka.
Taky hubnu (s pomocí KT) a burgery si děláme doma dost často, ale i doma to umí být pěkná kalorická bomba. Stačí k tomu poctivá bulka, vyšší gramáž masa, nějaký sýr a nějaká majda kde je majonéza a kalorie skáčou. Když chce člověk hubnout, tak prostě nad tím musí trochu přemýšlet.
mám elektro kolo. Děti mám, jedno tedy. Ale čas mám taky. Ono když se to tak vezme tak půst mám těch 10hodin… večeři si dávám tak v 18-19hodin.. a snídám až kolem 8hodiny.