Jak založit dětskou herničku

132
22.10.13 14:35

jak založit dětskou herničku

Ahoj:-). Poradíte mi někdo, co je potřeba pro založení dětské herničky? Představovala bych si pouze hernu, prodávat tam kafčo, dortíky… Dá se tím vůbec uživit? Tyhle témata jsem tu projela, ale nenarazila jsem na nic konkrétního - většinou to bylo o mateřských centrech. Můžou se na to dát sehnat i dotace? Samozřejmě budu zjišťovat po úřadech, ale kdyby byl někdo, kdo to zná z praxe, byla bych mooooc ráda :dance:. Díky všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4838
22.10.13 14:44

Tak tato tema je desne zajimava i pro mne :) taky to v nasem malem mestecku / vesnici chybi, a ja jsem docela sikula na zorganizovani techto veci. Uvazovala jsem nejak do toho zapojit take eurofondy.. hmmm / inspiraci samozrejme cerpam z Beckilandu na Zlicine v Praze :) neco uuuuzasneho pro decka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.10.13 14:45

Jestli se tim da uzivit si musis spocitat ty ;) nejlepe si rovnou sestav business plan. podle me to na uziveni neni, ale treba se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.10.13 14:49

Jsem na vesnici a nejbliž do herničky je to 20 km. Tak jsem si říkala, že by třeba i maminy z okolních vesnic mohly… :oops: Spočítat si to asi nedokážu, dyž nevím, kolik by chodilo lidí :nevim:. Proto jsem myslela, jestli tady třeba někdo něco takového nezakládal, jaké jsou investice atd… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.10.13 14:51

To ti nikdo tady nespočítá, udělej si průzkum trhu, zkalkuluj si to a rozhodni se. Pokud toho nejsi schopná, radši se do toho vůbec nepouštěj.

• Citovat
  • Upravit
4838
22.10.13 14:51

Da se tim uzivit :)… ale to by zakladatelka musela spis spocitat za jak dlouho se ji vrati vstupni investice. ja osobne bych to obcerstveni neresila, zbytecne extra hygienicke normy a hlavne nizkoobratkove zbozi, kde muzes tratit..
jedine co bych tam udelala asi je za poplatek uziti kuchynskeho koutku, s mikrovlnkou, ohrevem lahvicek atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.10.13 14:54
@nadus píše:
Da se tim uzivit :)… ale to by zakladatelka musela spis spocitat za jak dlouho se ji vrati vstupni investice. ja osobne bych to obcerstveni neresila, zbytecne extra hygienicke normy a hlavne nizkoobratkove zbozi, kde muzes tratit..
jedine co bych tam udelala asi je za poplatek uziti kuchynskeho koutku, s mikrovlnkou, ohrevem lahvicek atd…

Hm, asi máš pravdu. Mě to občerstvení napadlo proto, že chodím do herničky kde to je a vždycky tam utratím nejvíc za dobroty :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
22.10.13 14:57

@Mešuge ale to muzes doplnit pak postupne, kdyz uz v tom budes umet slapat :) kazdopadne neni spatny system clenstvi na rok napr. pak se pocita ziskovost lip, a vse navic je k dobru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.10.13 15:00
@nadus píše:
@Mešuge ale to muzes doplnit pak postupne, kdyz uz v tom budes umet slapat :) kazdopadne neni spatny system clenstvi na rok napr. pak se pocita ziskovost lip, a vse navic je k dobru..

Jsi moc hodná, díky. Asi máš pravdu, že se to popř. může vždycky doplnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
22.10.13 15:06
@nadus píše:
jedine co bych tam udelala asi je za poplatek uziti kuchynskeho koutku, s mikrovlnkou, ohrevem lahvicek atd…

@Mešuge

Tak to bych zrovna za poplatek nedávala… to mi přijde v něčem co je určeno pro děti jako absolutní nesmysl a jako potenscionální klientce by se mi to teda dost nelíbilo :zed: Nejde o toho „bůra“, ale právě o princip :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.10.13 15:08
@Cmochy píše:
@MešugeTak to bych zrovna za poplatek nedávala… to mi přijde v něčem co je určeno pro děti jako absolutní nesmysl a jako potenscionální klientce by se mi to teda dost nelíbilo :zed: Nejde o toho „bůra“, ale právě o princip :zed:

Jo, já to blbě četla. Souhlasím s tou kuchyňskou linkou, mikrovlnkou, s poplatkem ne, to je vždycky v ceně za vstupný. Nebo aspoň jsem to nikde neviděla, že by se to platilo zvlášť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
22.10.13 15:11

@Mešuge podle me jen na hernicce se uzivit neda, vydaje by prevysili prijem, zkusit se poptat na obci, jestli by neposkytly zadarmo nebo jen minimalni poplatek prostory, u nas to tak obec pro tzv. materske centrum udelala. Anebo najit jeste jiny zpusob jak si vydelat, poradani kurzu, cviceni s mimi a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.10.13 15:14
@bubli píše:
@Mešuge podle me jen na hernicce se uzivit neda, vydaje by prevysili prijem, zkusit se poptat na obci, jestli by neposkytly zadarmo nebo jen minimalni poplatek prostory, u nas to tak obec pro tzv. materske centrum udelala. Anebo najit jeste jiny zpusob jak si vydelat, poradani kurzu, cviceni s mimi a pod.

Na obec se chystám zítra. Máme fajn starostu, tak tajně doufám, že by vyšel vstříc :lol:. Zítra uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
22.10.13 15:26
@Mešuge píše:
Jsem na vesnici a nejbliž do herničky je to 20 km. Tak jsem si říkala, že by třeba i maminy z okolních vesnic mohly… :oops: Spočítat si to asi nedokážu, dyž nevím, kolik by chodilo lidí :nevim:. Proto jsem myslela, jestli tady třeba někdo něco takového nezakládal, jaké jsou investice atd… :nevim:

no, pocitej obracene. ne kolik lidi by tak mohlo prijit, ale spocitej si vstupni naklady (zarizeni, uprava interieru, cedule, reklama, poplatky k zalozeni), k tomu mesicni naklady (najem, energie, voda, pripadne neci plat), rocni jednorazove naklady (dane, ucetni) a az budes mit kolik te bude stat jeden rok, tak si to rozpocitej na tydny, pripadne dny (nevim, jeslti chces mit kazdy den) a kolik lidi by ti muselo prijit denne, aby se ti to vyplatilo. jestli to cislo bude nerealne na prvni pohled, tak to mas vyresene ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
22.10.13 15:40

@Mešuge Tak já ti fandím. Důležitý je, ale to určitě víš, zajistit nejlepší lokalitu. Najít dobrý prostor k pronájmu. Vyřídit si živnost, to si nejsem jistá jaký je to tip podnikání. Nakoupit hračky, skříňky. Něco k té kávě :-) ještě název :-) a vzhůru do toho. Držím palce pokud do toho půjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí