Jak zapojit pračku
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@JanaKr těsnění určitě na každou stranu a musíš ho tam dát pořádně. Pak to ještě dotáhnu klestěma trošku, ale zase nestrhni zavit.To zvládneš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fifinka609 to bude operace, jsem zvědavá, jak to dopadne. Děkuji
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaKr vem si třeba ručník, at to pořádně dotáhneš. Ono to jen rukou chytit a dotáhnou jde blbě
To dáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím nepereme, problém pračky se bude řešit konečně zítra. Dostaly jsme teplotu, takže bylo lítání kolem dítka a starosti s pračkou musely jít stranou. Doufám, že se mi podaří pračku zprovoznit a opravdu bez tečení od hadice půjde. Zítra napíši, jak to dopadlo. Sama jsem zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wanillca pereme, ale pořád to není ono. Řeším to hadrem, který omotám okolo hadice u přívodu vody. Tam se mi totiž opakovaně nedaří dát to těsnění. Resp. když ho tam dám, nezašroubuji to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaKr
To je divny. Ja tam mam tesneni jen takovy tenky cerny kolecko, ktery samo zapadne az do toho konce zavitu na hadici, nijak by tam prekazet nemelo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je taky tenký, ale nejde to zachytit na zašroubování. Budu si s tím muset ještě pohrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme ty hadice utěsněne takovým stahovacími kroužkem kovovým a není žádný problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka.T tohle je ale odpadní roura a ona řeší přívodní a ta je jiná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fifinka609 píše:
@Verunka.T tohle je ale odpadní roura a ona řeší přívodní a ta je jiná
No jo, pardon, to jsem nějak prehlidla, to se omlouvam. Přimlouval se za to špatné dotažení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaKr S dovolením bych tě trochu navigoval… Předpokládám, že na konci té napouštěcí hadice je takzvaná „převlečná matice“ (volně se otáčející kolečko se závitem uvnitř, navlečené na konec hadice, ale nejde z něj volně stáhnout). Pro dobré zašroubování s těsněním, tak aby těsnění opravdu těsnilo, se dělá toto: Matici vytlačím palcem (o dvěma nebo třemi prsty) tak, aby vyčníval co největší kus přes konec hadice, který jí brání v tom sesmeknutí (stažení z hadice). Až pak se do matice vloží to těsnění, přiloží se na ploché čelo konce vlastní hadice a tou maticí se hadice přiloží na závit, na který se má matice našroubovat. (Někdo si pomáhá ještě kapkou lepidla HERKULES, které kápne na těsnění před jeho přiložením. Časem se to lepidlo ve vodě rozmočí a odplave.) Pomalu a s citem se otáčí maticí tak dlouho, až ta se „zakousne“ do závitu. I potom ale musí jít volně otáčet rukou (minimálně dvě otočky dokola.) Pokud nejde, je nasazená šejdrem (takzvaně „přes závit“). Je potřeba ji sešroubovat dolů a operaci opakovat. Taky může být sklouznuté těsnění a mohlo se dostat mezi závity - v tom případě na protilehlé straně závitu nic netěsní a voda prokapává tudy…
A nic si nedělej z toho, že toto budeš opakovat dvakrát nebo třikrát. Když máme v práci „den blbec“, tak šroubujem převlečnou matici třeba na desetkrát…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem moc děkuji za rady, nakonec se zadařilo a sousedi si nestěžují, že by byli vyplaveni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit