Jak zdůvodnit odložení MMR v roce 2018?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
142
5.9.18 14:53
@Lucynka_v píše:
Prave dnes dcera dostala mmr vakcinu ve dvou letech. Doktorce jsem rekla, ze na ni pujde ve 2 letech. Nechala si to podepsat a v pohode. V tehotenstvi bych taky asi nenechala ockovat, ale co az bude male miminko, to je taky nic moc… Co zjistit, zda napr.ve 3 trimestru neni riziko nejmensi?

No joo.. to mě nenapadlo, že až bude miminko, tak to taky vlastně nebude nic moc :nevim: :nevim: .. zjistila bych víc informací ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
5.9.18 15:00

Obě děti první dávka ve 2 letech a 3 měsících. U mladšího teď v létě. Žijeme sice v zahraničí, ale v dubnu už jsem ho chtěla ve 2 letech nechat očkovat, ale doktorce se samotné nelíbila rýma, takže jsme čekali do léta.

Pak mi taky říkala, že tam musí být mezi živou a jinou vakcínou rozestup měsíce, tak pokud bude mít teď teprve hexu, tak MMR bych dala později, třeba s tím, že má rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.18 15:33

Malá je druhorozená. Starší jsem očkovaná ve 2 letech, to bylo mladší 2m a bylo to v pořádku bez nějakých reakcí. Akorát cca měsíc špatně spala a byla protivnější, ale ona byla větší. To co váží malá teď v 1,5r, tak měla starší v roce. Já mám strach, že jak je taková drobná, tak bude mít nějakou větší reakcí. U starší jsem podepisoval, že jí naočkují ve 2 letech a nebyl problém, ale mám teď strach s tou vyhláškou, jesti to tak jde i teď.

• Citovat
  • Upravit
1935
5.9.18 15:42
@Anonymní píše:
Ahojte holky, mám dotaz. 4.10. bude mít dcerka 18m, tím pádem by měla jít na mmr. Ale 11.9. je objednaná na poslední hexu. Měla to odložené z důvodu, že byla a stále je drobná. Dr. očkuje od 5kg první dávku a to dovršila 7m a potom dostala 6 nemoc, tak měla nakonec první dávku v 8m. Akorát teď řeším, že určitě za měsíc po té poslední dávce bude chtít naočkovat to mmr. A já bych byla ráda, aby se to odložilo kolem toho 2 roku. No spíš moje podmínka je až bude mít alespoň 10 kg. Teď má nějakých 8,5kg. Myslíte, 6e půjde to uhrát na tu váhu. Ona je vážně hodně hubená. Sice jí hodně, ale nenabere. A k tomu jsem teď čerstvě těhotná, kvůli tomu anonym. Je tam ta podmínka, že děti u těhotných neočkují?

Ahoj.

Nemusíš nikomu říkat své důvody, proč neočkovat. Jednoduše si trvej na svém, pokud svému úsudku věříš.

a/ Trvej, že chceš podepsat tzv. revers, že očkování odmítáš.
b/ Počítala bych s pokutou tuším od 4.000 do 10.000 Kč (platí oba rodiče takže max. 20.000 Kč). Což si myslím, že jestli skutečně víš, že Tvému dítěti očkování uškodí, není to zas až taková pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
5.9.18 17:17
@tininas píše:
Ahoj.

Nemusíš nikomu říkat své důvody, proč neočkovat. Jednoduše si trvej na svém, pokud svému úsudku věříš.

a/ Trvej, že chceš podepsat tzv. revers, že očkování odmítáš.
b/ Počítala bych s pokutou tuším od 4.000 do 10.000 Kč (platí oba rodiče takže max. 20.000 Kč). Což si myslím, že jestli skutečně víš, že Tvému dítěti očkování uškodí, není to zas až taková pálka.

Jen bych dodala že radši podepiš že ODKLÁDÁŠ, ne že odmítáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.18 17:25
@sladke-mameni píše:

Ano, to udělám. Protože neodmítám, ale chci to jenom odložit o půl roku než bude trochu větší.

• Citovat
  • Upravit
1935
5.9.18 17:27
@sladke-mameni píše:

JJ. Pravdu díš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
5.9.18 17:38
@Anonymní píše:
Ano, to udělám. Protože neodmítám, ale chci to jenom odložit o půl roku než bude trochu větší.

Vím, že jsi reagovala na jinou uživatelku. Ale mám s tím jisté zkušenosti.

Takže lékařka Ti dá předtištěný formulář. A nejspíš Tě bude ještě sestra rozptylovat dotazy. Nebo obráceně. Takže si přečti, co podepisuješ. :)

A nejlíp si nechat udělat kopii. :)

Já totiž:

a/ nepovinných očkování odmítám.
b/ povinných očkování odkládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
5.9.18 17:43

Nemusíš nic zdůvodňovat, já si na 18m. prohlídce vyžádala revers, aby byla lékařka krytá a tečka, na nic se nevyptávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.18 17:44

@tininas Jo díky, já si nechám poradit. Úplně si vystihla sestru, ta je taková. Ona už mi volala, jak měla malá 13 m, že nám přijít na óčko a to jsem jí říkala, že mám v plánu v 2 roce, tak mě do tel. seřvala, jak malé dítě. Ona je strašná

• Citovat
  • Upravit
3594
5.9.18 18:36
@Anonymní píše:
Ahojte holky, mám dotaz. 4.10. bude mít dcerka 18m, tím pádem by měla jít na mmr. Ale 11.9. je objednaná na poslední hexu. Měla to odložené z důvodu, že byla a stále je drobná. Dr. očkuje od 5kg první dávku a to dovršila 7m a potom dostala 6 nemoc, tak měla nakonec první dávku v 8m. Akorát teď řeším, že určitě za měsíc po té poslední dávce bude chtít naočkovat to mmr. A já bych byla ráda, aby se to odložilo kolem toho 2 roku. No spíš moje podmínka je až bude mít alespoň 10 kg. Teď má nějakých 8,5kg. Myslíte, 6e půjde to uhrát na tu váhu. Ona je vážně hodně hubená. Sice jí hodně, ale nenabere. A k tomu jsem teď čerstvě těhotná, kvůli tomu anonym. Je tam ta podmínka, že děti u těhotných neočkují?

Ahoj, důvod uvádět nemusíš, prostě odlož, hotovo. A jsi-li těhotná, odlož tím spíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek