Jak získat práci redaktora?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
21.11.18 12:01

No vidíš, tak si zařiď blog na tom idnes jak sem říkal a publicistuj. Čas na 3 články tejdně si snad najdeš a podle ohlasů lidí v diskuzi uvidíš jak na tom jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 12:02

@sakota u maturity jsem dělala opravák z češtiny , ale od te doby už uplynulo 9let, za tu dobu si myslím, že jsem už jsem trošku někde jinde :-D tedy .. snad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.18 12:03

@Pennya děkuji kouknu se na to

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.18 12:05

@Russet :-D :-D děkuji za tip, zapracuji na něm . Když píšu tady, tak na to prdím. Ale jak si dám záležet, není to zas takový maras :-D

• Citovat
  • Upravit
21451
21.11.18 12:06
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová zpravodajství mě moc nebere, spíš publicistiku, :-)

tak to začni blogem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 12:08

@cocomoon ty jo, no nejhorší je vždy začít, sebrat odvahu a jít do toho. No, myslím, že už je nejvyšší čas začít pro to něco dělat. čas si určitě najdu, :mavam:

• Citovat
  • Upravit
21451
21.11.18 12:09
@cocomoon píše:
Tak nějak sem to myslel, že někdo kdo se chce živit psaním, by měl ovládat jazyk na výbornou. O čem třeba známka z ČJ bude trošku vypovídat.
Já třeba z češtiny měl vždy za 4 na střední.
Ty vyložené chytáky v diktátech sem nedával. A učit se nazpamět nějaké nezajímavé lidi a jejich díla mě nebavilo už vůbec.
Naproti tomu sem ze závěrečné slohovky z ČJ měl za dva. Protože sem psal o tématu, které mě bavilo a když sem si nebyl jistý jak se píše i/y, tak sem použil skladbu slov, kde žádné i/y nebylo :D

nebude. Ale chápu, asi jsi nezažil naši češtinářku na gymnáziu. A spoustu jiných, jí podobných, nad kterými by člověk zaplakal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.18 12:13

@PaníBovaryová jednou mě napadlo, nebo mi prolétlo hlavou, že dneska docela hodně lidí nakupuje přes net takové ty věcičky z reklam atd. Kak jím to přijde, nestačí se divit, co to je za šmečko, nebo šunt. z rodiny a lidi okolo mi několikrát říkali, jak se jim chtělo brečet, jak danou věc použili. Takže pro začátek třeba zrecenzovat ty užasné výrobky, na kolik procent plní učel atd.. :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.18 12:25

za mě nereálný bez zkušeností nebo bez „tlačenky“ taky jsem se snažila něco najít a nedá se to. Ano píšu články na webu za 30 Kč. Na webtrhu je hrozně moc jiných lidí, to že si vyberou tebe je dost malá šance. Bohužel no. Už jsem to vzdala. Anonym info o práci

• Citovat
  • Upravit
134
21.11.18 13:40

Být tebou, hned se nevrham do novin typu Mladá fronta dnes, blesk atd. Popři zaměstnání si najdi nějakou brigádu pro nějaký internetový magazín, zkus psát i na zakázku. Při té cestě si uvedomis jaký styl psaní ti vyhovuje, jaký typ článků, vypises se a potom ti nebude dělat problém se zaměstnat v nějaké redakci a sázet texty jak na běžícím pásu i pod stresem. Navstevuj třeba semináře a vzdelavej se.

Já psala pro jeden internetový magazín, myslím, že hledá redaktory pořád, znam i stránku kde můžeš nabídnout své služby nebo najít nějakou zakázku. Já tady nechci dávat ale odkazy, aby to nebylo vyhodnoceno jako nějaká skrytá reklama. Tak kdyžtak mi napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21451
21.11.18 15:10
@Anonymní píše:
@PaníBovaryová jednou mě napadlo, nebo mi prolétlo hlavou, že dneska docela hodně lidí nakupuje přes net takové ty věcičky z reklam atd. Kak jím to přijde, nestačí se divit, co to je za šmečko, nebo šunt. z rodiny a lidi okolo mi několikrát říkali, jak se jim chtělo brečet, jak danou věc použili. Takže pro začátek třeba zrecenzovat ty užasné výrobky, na kolik procent plní učel atd.. :think: :think:

to už je trochu jiný obor, s tím ti neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
21.11.18 18:21
@Anonymní píše:
@Pennya děkuji kouknu se na to

Anonymní, mrkni, třeba zde hledají: https://www.mom4moms.cz/…ska-staz_np8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.18 18:46

Tak zlato, poradim ti. Nejdriv zapracuj na pisemnem projevu, nauc se cestinu, pokud mozno bez chyb a vyrad ze slovniku infaltivni smajliky, ty fakt novinari nepouzivaji. Sehnat praci v redakci i bez vzdelani urcite muzes, zapomen ale na redakce tipu MF Dnes, Lidove noviny, Hospodarske noviny, tam berou jenom studovane profiky nebo lidi s hodne bohatou praxi. Radim ti obratit se na regionalni redakce v tve lokalite, zrejme budou mit redaktorska mista obsazena, muzes se ale se sefredaktorem dohodnou na externi spolupraci a zasilani clanku. Kreativite se v tomto smeru meze nekladou, mohou to byt zpravodajske clanky, reportaze, rozhovory, pozvanky, clanky a fotky z akci. Kdyz budes dobra, casem treba dostanes prilezitost. Kdybys neuspela, muzes zkusit oslovit redakce zpravodaju ve mestech nebo obcich, jejich uroven je casto tristní, jen si nejsem jista, jestli bys ji ty - bez zkušenosti, vylepsila. Rozhodne ale muzes sbirat zkusenosti, nic nezkazis psanim blogu, peknymi clanky na facebooku, vlastními webovymi strankami. A jeste jednu radu ti dam, setkavam se s hodne lidmi, kteri maji naprosto iluzorní predstavy o novinarine a pletou si ji spis s filozofovanim nebo s psychologii. Tak to holcicko neni, je to tvrda prace, overovani faktu, zazdrojovani clanku, bezchybnost, koreknost, nezaujatost.

• Citovat
  • Upravit
21451
22.11.18 21:40
@Anonymní píše:
Tak zlato, poradim ti. Nejdriv zapracuj na pisemnem projevu, nauc se cestinu, pokud mozno bez chyb a vyrad ze slovniku infaltivni smajliky, ty fakt novinari nepouzivaji. Sehnat praci v redakci i bez vzdelani urcite muzes, zapomen ale na redakce tipu MF Dnes, Lidove noviny, Hospodarske noviny, tam berou jenom studovane profiky nebo lidi s hodne bohatou praxi. Radim ti obratit se na regionalni redakce v tve lokalite, zrejme budou mit redaktorska mista obsazena, muzes se ale se sefredaktorem dohodnou na externi spolupraci a zasilani clanku. Kreativite se v tomto smeru meze nekladou, mohou to byt zpravodajske clanky, reportaze, rozhovory, pozvanky, clanky a fotky z akci. Kdyz budes dobra, casem treba dostanes prilezitost. Kdybys neuspela, muzes zkusit oslovit redakce zpravodaju ve mestech nebo obcich, jejich uroven je casto tristní, jen si nejsem jista, jestli bys ji ty - bez zkušenosti, vylepsila. Rozhodne ale muzes sbirat zkusenosti, nic nezkazis psanim blogu, peknymi clanky na facebooku, vlastními webovymi strankami. A jeste jednu radu ti dam, setkavam se s hodne lidmi, kteri maji naprosto iluzorní predstavy o novinarine a pletou si ji spis s filozofovanim nebo s psychologii. Tak to holcicko neni, je to tvrda prace, overovani faktu, zazdrojovani clanku, bezchybnost, koreknost, nezaujatost.

ji ale zpravodajství nebere. Takže lokální noviny jí budou k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
22.11.18 22:37

Není problem se psaním článků do časopisů, důležitý je ale obsah kdy ředaktor musí vědět že to co dodáš donutí čtenáře koupit si další číslo, tj. do ženského časopisu můžeš poslat příběh v němž se po 20 letech setkáš s bývalým který má děti je skvělej v posteli a z tebe se stala milenka ale oni to dají do šuplíku a nikdy to nezveření musí to skonči happy endem kdy opustí ženu a děti a vezme si tě. Asi nejmenší problem je dostat se do časopisů pro kluky jako je ABC, ale na to potřebuješ velmi specifické znalosti takže pokud nevíš jak udělat střelněj prach nebo sestavit rozbušku ovládanou mobilním telefonem pomoci arduina a nehradeš GTA tak jsou tvé šance minimální. Normálních pipin mají spoustu ale oni potřebujou exoty kteří zaujmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat