Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, prosím o radu zkušené. Chodím třikrát týdně už dlouho cvičit, aerobic+bodyforming 2×+1×bosu. Určitě jsem zhubla, upravila jsem si i jídelníček, zpevnila tělo, ale pořád nemůžu zpevnit vnitřní strany stehem a pořádně břicho. Jaký sport doporučujete? vím, že posilovna by byla super s trenérkou, ale zatím na to nemám moc čas a určitý cviky mě prostě samotnou nebaví. Potřebovala bych něco zaručeného a přirozeného.
Řeším to samé, kromě aerobních sportovních aktivit cvičím i doma. Zkus tohle: http://hejbejse.tv/…lip/brezen-3
Včera jsem si byla zaběhat, dnes se nemůžu hnout, přesto že jsem,,trénovaná,,myslíte, že to běhání tak dává? běžela jsem asi 5km.
Běhání je ideál na spalování, tedy pokud běháš volně dlouhé trasy.. Jinak na ty stehna právě běhání, in-line a nebo rotoped. Mě to pomohlo..
Běžela jsem cca 20minut, myslela jsem, že umřu a zařekla jsem se, už nikdy víc:-)myslím, že je to fakt dobrý?
Prý nejlepší na spalování je spinning - rotoped…Já jsem celkem nadšená z trampolín, na spinning jdu poprvé v neděli a jsem na to velmi zvědavá
…
Krásné břicho leda vydřít - kliky, sedylehy - po tomto jde účinek vidět dost rychle ale jsou to dost neoblíbené cviky ![]()
Na ty nohy doporučuji brusle - je to zábavné a můžeš chvíli makat a chvíli se volně projíždět..
na spinning jsem chodila, je to záhul. Měla jsem z nich hodně lýtka, ale vnitřní strana stehen taky moc ne a břicho taky ne.
@xmerssy píše:
Prý nejlepší na spalování je spinning - rotoped…Já jsem celkem nadšená z trampolín, na spinning jdu poprvé v neděli a jsem na to velmi zvědavá…
To bych zas až tak neřekla, spinning ani jumping moc na spalování právě není.. Trampolíny moc lidi neudýchá - takže efekt na nic a na spinnu si též musíš hlídat svoje tempo a přibíráš z toho spíše svalovinu..než aby si spalovala..
takže co ne number uno??
běhání?všude to čtu, ale je to fakt nechuťárna
Na trampolínách jsem byla podruhé a pravda, je to hodně náročné…Na spinning jdu na hodinu FIT - s TF max. 50-74 %…což by mělo mít hubnoucí efekt.
5km za 20 minut je moc. Pokud chceš brát běh jako sport spalovací a tvarovací, zvolni. A to o dost. Měla bys běžet tempem rychlejší chůze a radši vydržet dýl. Takhle ti akorát naběhnou svaly. Koukni na běžce rychlejch tratí a porovnej je s maratoncema. Maratonci jsou hubený a pevný, běžci namakaný. Měla bys být celou dobu schopná bez větších problémů mluvit. A ano, běh dává, je to úplně jiná aktivita. Na netu je o běhání spousta chytrých stránek a článků, které ti poradí
Běh je skvělý relax, ale taky docela věda ![]()
@helenkka píše:
@Nelluška Podle mě běh. Akorát je náročnej na kolena a taky na dobrý boty, protože když něco jen trochu nesedí, tak při běhu to začne velkem určitě tlačit
A běhat po trávě a né po asvaltu. Nejlepší bude asi si koupit tepovky a kontrolovat tep abys věděla, že spaluješ..
Já se tady připařím se svou otázkou- mám hodně hubená lýtka, všechny kozačky mám jak gumáky
a celý život nosím dlouhé kalhoty, pač se stydím, že mám nohy jak koza, nevíte nějaké cviky, čím zesílím a zvětším svaly na lýtkách?
@klare píše:
5km za 20 minut je moc. Pokud chceš brát běh jako sport spalovací a tvarovací, zvolni. A to o dost. Měla bys běžet tempem rychlejší chůze a radši vydržet dýl. Takhle ti akorát naběhnou svaly. Koukni na běžce rychlejch tratí a porovnej je s maratoncema. Maratonci jsou hubený a pevný, běžci namakaný. Měla bys být celou dobu schopná bez větších problémů mluvit. A ano, běh dává, je to úplně jiná aktivita. Na netu je o běhání spousta chytrých stránek a článků, které ti poradíBěh je skvělý relax, ale taky docela věda
Máš pravdu ve všem.a kolik bych tak měla uběhnout, aby to mělo smysl? třeba 30minut pomalu? a je to i na břicho?. Mě prostě běhání strašně nebaví. Ale kdyby to mělo mít smysl stejný jako hodina na aerobiku za 70kč, tak si radši půjdu zaběhat ven teď na jaře a léto. Cvičím opravdu poctivě 3hodiny týdně, posilovačky, samozřejmě je to o hodně lepší, ale potřebuju před plavkovou sezónou doladit.