Jak zůstat co nejdéle na úřadu práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102087
7.10.18 22:38

@pe-terka V praxi využiješ především schopnosti, tu VŠ jen v oborech, kde potřebuješ razítko či papír z hlediska zákona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 22:40

@TMana a ha tak to jo :-) ale každý rodič nemá na to, když dítě da studovat vysokou školu na komplet novou výbavu :-) takže tak :-) tak si žijte :-) když je kolem vas vse zadara :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
7.10.18 22:44

@Janasas právě on ani každý nemá na vyssi pozici - dá se říct žaludek, lidi jsou různí a twky bych s nima dělat nechtěla věčně nespokojení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.10.18 22:45
@pe-terka píše:
které? a mají slušné využití v praxi?

V praxi mají využití to, že máte titul, tj. nevyřadí váš životopis tam, kde trvají jen na jakémkoli Bc (například na některých pozicích u manžela v práci to tak mají). Jinak na zemědělce je i například ekonomie, která je dost easy oproti všem ostatním v Praze, co jsem tak slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.10.18 22:48

@j.a.n.i1 Hele, tady se asi neshodneme :think: Já netvrdím, že VŠ vzdělání dává záruku kvalitního pracovníka a že člověk s nižším vzděláním je do praxe nepoužitelný! Naopak, řada lidí se základkou jsou manuálně zruční dříči :think: Ale na mnoha pracovních pozicích si zkrátka na ty „formality“ potrpí a vyžadují konkrétní úrověn vzdělanosti :think: A dle mé zkušenosti nemá každá člověk potenciál a podmínky k dalšímu studiu :think:
Takže bych těm lidem fakt přála, aby si našli práci, které je naplnuje, nehuntuje jim zdraví a pro kterou mají intelektuální a fyzické předpoklady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
7.10.18 22:50

@pe-terka No, ale na splnění té formality stačí titul… a nemusíš řešit, zda je zrovna z takového či makového oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.10.18 22:54
@j.a.n.i1 píše:
@pe-terka No, ale na splnění té formality stačí titul… a nemusíš řešit, zda je zrovna z takového či makového oboru.

tomu já rozumím :think: Přesto jsou lidi (neříkám, že je to zakladatelka), kteří nemají předpoklad pro žádné VŠ studuim! Ekonomku na zemědělce jsme nestudovala, takže opravdu netuším, jestli je to taková brnkačka, jak tvrdí @rozand
Ale je to tip pro zakladatelku, může to zkusit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.10.18 06:09

@pe-terka Tak samozrejme, ze jsou, stejne jako jsou lide, kteri nemaji predpoklady pro manualni praci. Ovsem, kdyz je nekdo lenoch, tak to moc nesouvisi s predpoklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
8.10.18 07:03
@Martina 94 píše:
@TMana ja mám ségru, která má BC. Pak dálkové si dodělává druhého BC. Švagr ( její manžel) je Mgr.Ing a přemýšlí nad doděláním PhDr .takže se v tým docela pohybují a dělá programátora a musel si koupit nový noťas, protože plno nových programů na svým ne starým nerozjel, taky kolik stojí natištěni bakalářky, atd ono to do penez leze + to ci jsem psala dojíždění, učebnice atd.

To je hromada vymluv :lol:
Jak jsem uz psala- vyrustali jsme tri deti s matkou, vpodstate bez penez a bracha ted pokracuje na mgr, protoze chodi na brigady. Kdyz sechce, vsechno jde ;) a propo… celkem paradox… ja jsem chodila na brigady uz od 13 let (zacinaly jsme s kamaradkou roznosem letaku psany na jeji babicku), abych si mohla koupit jen hezci obleceni… 8) takze kdo chce mit titul, jde to ;)
Jo a reditel se zakladkou?!… to teda nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
8.10.18 07:16

@Martina 94 U nás peněz moc nebylo, ale VŠ nebyl problém. Univerzitní knihovna (každá fakulta měla svou knihovnu a mohli jsme si zdarma půjčovat napříč jednotlivými knihovnami) byla vybavená luxusně, řada učebnic se dala půjčit domů, jiné prezenčně do studovny. Nemusela jsem si koupit jedinou. Spolužáci ze střední, co šli na VŠ, napříč obory to měli stejně - nemuseli utratit téměř nic, učebnice jsme si fakt kupovat nemuseli. Nepočítám-li specifické obory (třeba zubaři si pořizovali tuším vrtačku, ale to nevím, jestli to byla povinnost, nebo iniciativa mé kamarádky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.10.18 08:08
@j.a.n.i1 píše:
@pe-terka Tak samozrejme, ze jsou, stejne jako jsou lide, kteri nemaji predpoklady pro manualni praci. Ovsem, kdyz je nekdo lenoch, tak to moc nesouvisi s predpoklady.

manuální nezručnost lze částečně vytrénovat, když je snaha - jen to trvá déle a chce to trpělivost :think: Ale IQ člověku s pod/průměrnými předpoklady nenavýšíš :think: A očekávat od něj, že svůj rozumový potenciál vypiluje ke zvládnutí VŠ studia, považuji za nereálné ;) Tohle pak není o lenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.10.18 08:18

@pe-terka Já to třeba neočekávám a za nutné nepovažuji, ale fakt si nemyslím, že by lidi od pásu měli chodit do důchodu o 11 let dřív než lidi z kanceláří. Chápu, že se to dělníkům nezdá (zkusila jsem si i pracovat rukama, než jsem šla dělat hlavou), ale ta náročnost tam je většinou taky, jen v jiném místě osobnosti. Většina lidí z fabrik nemá například tolik stresu, který by si nosili domů a který huntuje zdraví dost solidně. A ne všechny kancelářské pozice jsou placené lépe než ty dělnické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.10.18 08:22
@rozand píše:
@pe-terka Já to třeba neočekávám a za nutné nepovažuji, ale fakt si nemyslím, že by lidi od pásu měli chodit do důchodu o 11 let dřív než lidi z kanceláří. Chápu, že se to dělníkům nezdá (zkusila jsem si i pracovat rukama, než jsem šla dělat hlavou), ale ta náročnost tam je většinou taky, jen v jiném místě osobnosti. Většina lidí z fabrik nemá například tolik stresu, který by si nosili domů a který huntuje zdraví dost solidně. A ne všechny kancelářské pozice jsou placené lépe než ty dělnické…

jo, s tím se dá souhlasit! Dělník od pásu má zničená záda, ruce atd, žena v kanceláři zase nervy :think: Obojí je náročné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.10.18 08:40

Zase si ale myslím, že nemůžou být všichni v kanceláři, i když na to mají titul i schopnosti..
Na to dojelo hodně lidi v mém okolí, že prostě višichni do kanceláře, kanceláře, a nakonec zůstali na Up, nikdo je nechtěl.. Do kanceláří prostě míst tolik nebylo, a vlastně neuměli nic jiného..
Když je obyčejná nabídka třeba prodavačky, tak chtějí vyučení, praxi, to jsou všechny obory..
A kancelář a kancelář je taky rozdíl. A ted asi někoho naštvau, ale neberu to všeobecně!!! znám tři co jsou v kanceláří a žádné stresy fakt nemají. Jedna učtuje a říkala, že ji práce vyhovuje, zaučtuje si a jde domů a hotovo, druhá si dělá svoji praáci v kanceláři, a jde domů..
Asi všeobecně je na nervy práce s lidmi v přímém kontaktu, to bych i věřila, nějaká co objednává zboží, eviduje, vypisuje objednávky atd.
Každopádně každé zaměstnání má to svoje.. I dělnická práce, někdy je lehčí, a někdy si myslím, že někteří lidi ani neví, co kdo musí dělat..A ne vždy je to jenom o tom sednout a něco bezmyšlenkovitě dělat.. Já jednou byla ve firmě, kde jsem dostala katalog a musela jsem se naučit. plánek, co kde.. jaký drátek zapojit..tenkrát sjem se fakt zapojila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.10.18 08:48

Ale pani bych spíš doporučila, najít si něko na 4 h. nebo 2 abude mít klid. Např. v okolí máme uklid banky, kanceláři , vydělá si a dají ji klid a bude na UP..
Do určité částky, si na Up může člověk vydělat, když nemá podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat