Jak zvládnout návrat do práce s malým dítětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zdenik1988 píše:
To jen zavidim… to u nas nehrozi…jak se tohle dela aby chlap takhle fungoval?
dlouho jsem vybírala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
@zdenik1988 no tak musíš být tvrdší. Zaplatí paní na úklid, zaplatí si účetní a pomocnou pracovní sílu, ty se budeš starat o vaření, dítě, zbytek domácích prací a svoje podnikání. Tečka, bez diskuse.Musíš si dupnout a trvat na tom. Veškeré jeho požadavky na pomoc s jeho prací striktně odmítat. Paní na úklid nejlépe rovnou najít a zaplatit ze společných peněz. Atd. atd.
To s nim nepohne… rekne at si ji zaplatim a jeste mi to zaridi:-) Jemu je jedno co si porizuju…jen nevim jestli si pak nebudu pripadat jeste min schopna… asi neumim byt takhle tvrda… kdyz mi zavola ze je potreba neco nekam prevezt jedu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 v tom případě ti není pomoci. Chudák vaše dítě.
Příspěvek upraven 31.03.14 v 23:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
@zdenik1988 Asi 300-400 týdně. Na ruku. A neuklízím. Samozřejmě poklízím doma průběžně, ale tím stylem, že máme akumulátorový vysavač na vysátí drobků, občas po čištění zubů přejedu umyvadlo a zbytek nechávám na ní. Kuchyň si uklízím sama, protože v ní i vařím.
Zni to dobre a cena super… no jen nevim jestli si nebudu pak pripadat jeste vic k nicemu nez ted… mam od nasich zazite ze kdyz prijde nekdo domu musi byt nagruntovano:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zelenaprisera píše:
dlouho jsem vybírala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
@zdenik1988 v tom případě ti není pomoci. Chudák vaše dítě.Příspěvek upraven 31.03.14 v 23:51
No porozhlednu se po pni na uklid alespon doma bude cisto a snad se to casem ustali… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 píše:
Zni to dobre a cena super… no jen nevim jestli si nebudu pak pripadat jeste vic k nicemu nez ted… mam od nasich zazite ze kdyz prijde nekdo domu musi byt nagruntovano:-)
myslím, že jsi na sebe moc náročná. Dovol si, aby ti někdo pomohl. Třeba ta pani na úklid. Nejsi super žena. Budeš dobrá v práci, pohraješ si s děckem, úklid klidně můžeš přenechat někomu jinému. Dítě si nebude pamatovat, jak moc bylo naklizeno, ale jestli se mu i někdo věnoval a jak byly rodiče v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
myslím, že jsi na sebe moc náročná. Dovol si, aby ti někdo pomohl. Třeba ta pani na úklid. Nejsi super žena. Budeš dobrá v práci, pohraješ si s děckem, úklid klidně můžeš přenechat někomu jinému. Dítě si nebude pamatovat, jak moc bylo naklizeno, ale jestli se mu i někdo věnoval a jak byly rodiče v pohodě
To mas pravdu…nas den se neda naplanovat nikdy dopredu a kdyz nahodou vyjde cas rdsi vezmu maleho ze skolky driv a jdem treba do zoo nebo tak…aby taky vedel jak ho milujeme. Zajimalo me jestli ostatni zensky taky tak nezvladaj kdyz se vrati do prace:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
myslím, že jsi na sebe moc náročná. Dovol si, aby ti někdo pomohl. Třeba ta pani na úklid. Nejsi super žena. Budeš dobrá v práci, pohraješ si s děckem, úklid klidně můžeš přenechat někomu jinému. Dítě si nebude pamatovat, jak moc bylo naklizeno, ale jestli se mu i někdo věnoval a jak byly rodiče v pohodě
Naprosto souhlasím.
Nechat si uklidit je v tvojí situaci nejlepší a naprosto logické řešení. Přestaň po sobě chtít nemožné, nebo se zhroutíš. Podle toho, co píšeš, tak manželovi to vadit nebude, tobě ubyde spousta práce a budete mít doma čisto a uklizeno.
Cena za úklid se pohybuje od 80 do 200,– Kč na hodinu. Těch 200 je v případě agentury a už je to hodně vysoká cena. Běžně kolem té stovky.
Znám rodinu, kde oba rodiče podnikají a z paní na úklid se postupně stala hospodyně. Přijede několikrát týdně, ustele, uklidí nádobí do myčky, pustí ji, naplní a pustí pračku,… Samozřejmě to vše navíc k základnímu úklidu - podlahy, koupelny, prach. Už ví, kam patří které hračky, nádobí, oblečení.
Takže se nestyď za to, že si necháš jednou - dvakrát týdně uklidit, aspoň ten základ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše:
Naprosto souhlasím.
Nechat si uklidit je v tvojí situaci nejlepší a naprosto logické řešení. Přestaň po sobě chtít nemožné, nebo se zhroutíš. Podle toho, co píšeš, tak manželovi to vadit nebude, tobě ubyde spousta práce a budete mít doma čisto a uklizeno.Cena za úklid se pohybuje od 80 do 200,– Kč na hodinu. Těch 200 je v případě agentury a už je to hodně vysoká cena. Běžně kolem té stovky.
Znám rodinu, kde oba rodiče podnikají a z paní na úklid se postupně stala hospodyně. Přijede několikrát týdně, ustele, uklidí nádobí do myčky, pustí ji, naplní a pustí pračku,… Samozřejmě to vše navíc k základnímu úklidu - podlahy, koupelny, prach. Už ví, kam patří které hračky, nádobí, oblečení.
Takže se nestyď za to, že si necháš jednou - dvakrát týdně uklidit, aspoň ten základ.
teda a kded se takova pani hleda:-) Rada bych ab to byl nekdo overeny ale nikoho kdo ma pani na uklid neznam…a kdyby mi takhle moc nekdo pomohl asi by to byla naprosta krasa:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 píše:
No porozhlednu se po pni na uklid alespon doma bude cisto a snad se to casem ustali…
super:-) a co nejaka asistentka na blbosti kolem vseho moznyho? na polovicni uvazek. mohla by ti pomict i s tim ucetnictvim. Zkus popremyslet, jestli by ti nepomohla. bud na pul dne, nebo2× 3× vtydnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 píše:
teda a kded se takova pani hleda:-) Rada bych ab to byl nekdo overeny ale nikoho kdo ma pani na uklid neznam…a kdyby mi takhle moc nekdo pomohl asi by to byla naprosta krasa:-D
Jo, tak to je ta těžší část.
Nejlíp se začít ptát v okolí, osobní doporučení je nejlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenik1988 píše:
To mas pravdu…nas den se neda naplanovat nikdy dopredu a kdyz nahodou vyjde cas rdsi vezmu maleho ze skolky driv a jdem treba do zoo nebo tak…aby taky vedel jak ho milujeme. Zajimalo me jestli ostatni zensky taky tak nezvladaj kdyz se vrati do prace:-D
to víš, že taky nestíhám a je tady bordel jak v tanku. Ale s podnikáním začínám, takže to tady uklízíme s manželem většinou o víkendu. Tedy jsem-li zrovna doma ![]()
Tak si říkám - bordel v bytě šťastné dítě.
Jako mít ten příjem stabilní a moct si to dovolit, vezmu si tu pani na úklid hned. Takhle jsem aspoň ráda, že se z toho bordelu nikdo u nás nehroutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem, několik let po sobě mi myje okna mamka. Když jsem se zmínila, že si zřejmě zavolám firmu, tak raději naběhla ona, prej ať ušetřím peníze. Já ji zase, když jsem byla na MD, vařila obědy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maden píše:
super:-) a co nejaka asistentka na blbosti kolem vseho moznyho? na polovicni uvazek. mohla by ti pomict i s tim ucetnictvim. Zkus popremyslet, jestli by ti nepomohla. bud na pul dne, nebo2× 3× vtydnu.
No nejtezsi je najit nekoho spolehliveho… budu asi rada kdyz najdu dobrou pani na uklid…takhle jsem si nabehla kdyz jsem vrila holkam co jsem si brala k ruce uplne zezacatku… kdyz uz byla nejaka schopna udrzet chod obchodu sama zas nedokaza prij aniz by mela tri hodky spozdeni:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit