Jaká je porodnice v Roudnici nad Labem?

5463
24.7.09 20:36

jaká je porodnice v Roudnici nad Labem????

Holky poradí mi někdo jaká je kvalita porodnice v Roudnici nad Labem?Dívala jsem se na fotky porodního sálu a mají tam nové vybavení nový porodní lůžka ty nemají ani na Mělníku nebo v Neratovicích podle fotek.
zajímá mě zda je možný individuální plán rozhodně nechci nastřihávát to samé klystýr chci ,aby porod probíhal klasicky přirozeně pokud možno bez zásahu lékaře.A po porodu přiložit k prsu.
Budu moc ráda za každý názor moc děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2904
4.8.09 13:06

Ahojky,

no tak osobní zkušenost ještě nemám, ale co nevidět ti ji asi budu moci napsat.

Jinak jsme zde absolvovali předporodní proškolení tatínků k porodu a poslední velký utz a jsou fakt milí. Je maličký, 3 pokoje a jeden nadstandart, jeden pokoj pro první dobu porodní, malý, útulný, na sále 2 porodní lůžka oddělaná stahovací stěnou.

Individuální plány nevím, řekla bych, že z nich ale stále nejsou nikde moc nadšení, když si prvorodička naplánuje neplánovatelné. Ale je tu porodní asistentka, která vede předporodní kurzy a prý si ji můžeš zaplatit a povede ti tvůj porod, přijede za tebou už domů, kde tě pohlídá, pomůže ti a do porodnice vyrážíš až když je čas, pak tvůj porod vede, v případě potřeby zašije, pokud nejsou komplikace Dr. jen přihlíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
23.10.09 05:35

Tak jak vidíš, máme už doma docela pěknýho „klacka“, no prcek roste jak z vody.

V Roudnici jsem byla spokojená, ale je fakt, že jsem člověk, který když něco nezná si nechá poradit a nechá se vést.Porod proběhl dobře, byl dlouhý a náročný, ale vše dobře dopadlo, během té doby jsem nejprve po telefonu mluvila s jednou porodní asistentkou, ráno jsem narazila už na čerstvou směnu a nakonec mě odrodila třetí a všechny byly hrozně hodné a milé. Neměla jsem pocit, že by se na mě křivě podívali. Moc mi to pomohlo. Dr. též velmi ochotné a hodné. Personál je tam poměrně mladý, samozřejmě až na vyjímky. Setkala jsem se tam s různými názory z každého jsem si vzala něco. O kojení jsem se dozvěděla hlavně od ostatních mamin, v případě potřeby jsem se zeptala, nejvíce mi odchodu domů pomohla vrchní sestra z dětského.

Není to určitě ideální, ale to podle mého názoru neexistuje. Já zde byla spokojená a pokud budu rodit znovu, patrně se vrátím do Roudnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
30.9.10 10:49

Ahojky,já jsem tu rodila 2,tento rok a rok 2008,když jsem rodila poprvé tak jsem měla sebou porodní plán,bylo mi vyhověno až na nástřih,ten mi udělali a ani mi to neřekli,byla jsem z toho docela šokovaná a kojení to samý,přinesli mi malou a kdybych sestřicce neřekla aby mi ukázala jak jí mám dát na kojení,tak by mi to ani neukázala,po porodu tu mimča dávají mamče hned na bríško,to je super,u 2 mimča se všechny mohli přetrhnout aby mi vše ukázali,ale to už jsem je odpálkovala,i přes první nezdařilí pokus o kojení prvního mimča jsem kojila ještě když jsem byla těhotná s druhým,vlastně ještě týden před porodem druhého,to jest 22měs, u prvního porodu jsem měla dr Coufalovou a u druhýho doktorku Procházkou,paní doktorku Procházkovou můžu jen doporučit je naprosto výborná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
30.9.10 10:51

jo a klystýr se dělá normálně ale můžeš v porodnici použít i svoje kapičky Yal nebo jak se to jmenuje
kdyby si se na něco chtěla zeptat tak jsem k dispozici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
3.8.11 12:51

2011

Ahoj holky,maminky.Chtěla jsem se vás zeptat,jaké máte zkušenosti s touto porodnicí v poslední době,tedy v roce 2011. Chystám se tam rodit v lednu a ještě přemýšlím,jestli tady nebo v Ltm,ale zatím vede Roudnice. Budu ráda,když napíšete vaše zkušenosti s porodem,poporodní péči,jak jste tam byly dlouho a tak.
Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
3.8.11 13:12

Jé ahoj, já osobní zkušenost nemám,rodit se chystám taky až v lednu,tak to taky řeším.Bohužel jsem na porodnici tady v roudnici slyšela hodně negativního.

• Citovat
  • Upravit
3987
4.8.11 18:25

Jo?Taky v lednu?Tak to se tam třeba potkáme :wink:
No,já právě zase vcelku všechno dobrý a každej mi řiká,ať hlavně nechodim do Liťáku a dokonce mi to řekl i muj doktor,kterej je z Ltm :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
5.8.11 14:02

Já jsem si právě myslela,že v LTM je to v pohodě.Jdu teď 17.srpna na kontrolu, chodím k Dr. právě v liťáku,tak se jí schválně zeptám.Jinak já pocházím z Hradce Králové,tak trochu přemýšlím,jestli nebudu rodit tam… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3987
6.8.11 17:29

No,já jsem zase původem z Mostu,ale bydlim tady,takže odit chci tady :-) Můj doktor řikal,že je důležitý,abych se tam cítila hlavně já době,takže to chce omrknout a uvidim sama,ale prý je jasně pro Roudnici. V obou nemocnicích má nebo měl příslužbu a určitě se mi prý dostane lepší péče v Roudnici,tak uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
9.8.11 15:45

Ahoj Ewisto :mavam: , ještě jsem se tě chtěla zeptat, jestli plánuješ těhotenský cvičení nebo plavání…koukala jsem se na roudnickej bazén a tam asi letos žádný těhu plavání není :nevim: …

• Citovat
  • Upravit
1254
3.10.11 09:49

RCE 2011

Ahojte :-)

Já jsem v Roudnici rodila letos v září a nemohu si stěžovat :-) Rodil mě pan primář Chocholatý, skvělej přístup 8-) Ale měla jsem to těsně! Akorát mu začínala dovolená :-D Určitě nedoporučuju dr. Hroudného, přijde mi věčně nabroušený a tváří se, že ho všechno obtěžuje. Maminka co byla se mnou na pokoji s ním teda spokojená nebyla :nevim: Když jsem se byla v porodce podívat ve 32tt, tak akorát porodila jedna maminka, pan doktor si odběhnul ven aby si zapálil a pěkně zasmraděnej se vrátil zpátky na porodní sál k miminku… :nevim:
Co se týče sestřiček, některé jsou fajn, jiné protivnější… Ale když mimčo krásně přibývá a nic se neděje, tak je ani moc často nevidíte :-)
Pokoje jsou v pohodě, někdy je lepší si s někým pokecat, než tam být zavřená sama 8-) Jinak moc maminek tu už nerodí, zrovna když jsem tam byla, tak si na to sestřičky a doktoři stěžovali :-D Takže mít nadstandard určitě nebude problém, většinou bude volný :-)

Za mě tedy RCE v pohodě :-)

Přeju hodně štěstí s mimískama :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.11.15 09:51

Dobrý den,
prosím o radu. Marně se pokouším najít nějaké recenze na tuto porodnici co se týče vstřícnosti k přirozenému porodu a porodním přáním rodičky (našla jsem jen dva názory na Aperiu z loňského roku).
Velmi bych uvítala více názorů a recenzí na tuto porodnici od maminek, které preferují přirozený přístup k porodu (nejlépe max. dva roky staré zkušenosti).
Pro porod našeho druhého miminka jsme vybrali krnovskou porodnici, ovšem velkou nevýhodou je obrovská vzdálenost od našeho bydliště - 280 km, kdy bude potřeba, abych se v Krnově nějaký čas před porodem ubytovala, abych to „stihla“.
Dnes jsem v jednom časopise četla reklamu na roudnickou porodnici, že jsou vstřícní k alternativám, no ale třeba na Aperiu je popis porodnice zcela jiný (možná jsou na Aperiu zastaralé informace a nyní je to v Roudnici jinak?)
Tato porodnice by pro nás vzdálenostně rozhodně byla lepší než Krnov, nehledě na to, že nedaleko bydlí moji rodiče..
Pokud by někdo nechtěl dlouze vypisovat zkušenost sem, klidně do SZ.
Mockrát děkuji! :kytka:
P. S.: Někdy slýchávám od maminek radu, že to vše záleží na mě, co si nechám či nenechám líbit, jak si to vykomunikuju. Což je sice pravda, ale já jsem např. při porodu zcela pohroužená do sebe a do porodního procesu, mám ráda co nejméně rušení a dohady s personálem během porodu pro mě opravdu nejsou tím pravým ořechovým..potřebuji personál, který je prostě na alternativní metody zvyklý, považuje např. volbu polohy nebo neodnášení dítěte po porodu za automatické a normální, prostě ráda bych rodila tam, kde je ze svého přesvědčení personál naladěn podobně, jako já. Porodnici, kde bych o vše musela bojovat, přestože by mi nakonec personál se skřípajícími zuby vyhověl, bych si prostě nevybrala, asi už jsem hodně náročná :nevim:.
Navíc považuji přístup k porodu (samozřejmě pokud porod probíhá bez vážných komplikací), jaký má např. krnovská porodnice, za cosi, co by mělo být normální všude a tak případné přesvědčování a dohady s personálem o úkonech, které např. Krnov dělá zcela automaticky, považuji vzhledem k mému času a nervům za kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
10.8.16 10:34

Ahoj,
ted nove zrekonstruovali Roudnickou porodnici a vypada velice pekne, a chtela bych se zeptat, zda mate nektera uz cerstvou zkusenost s „novou“ porodnici. Ja tam rodila v 2011 a dalsi porod jsem absolvovala na Melniku kde jsem byla spokojena ale ted az budu rodit v unoru bych asi zase zvolila roudnici tak bych rada znala zkusenosti jake to tam ted je. Jestli volit tu roudnici nebo zase melnik.
Dekuji moc vim, ze je to hodne cerstve, tak si na odpovedi asi nejakou dobu pockam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
10.8.16 11:38

@Lencaaaa Ahoj, já teda nevím jak to tam vypadá teď po rekonstrukci, ale rodila jsem v březnu, ještě před a nemůžu si stěžovat. Doktoři paráda, sestry taky. Opravdu můžu jen doporučit. Když jsem rodila v roce 2012, tak jsem to doporučit opravdu nemohla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková