Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Včera jsem poslala přítele na nákup se seznamem a donesl 5 věci z 30 ti… Běžela jsem k vetnamcovi pro vajíčka, ty sedí u kasy za umělou plentou, v rouskach a rukavicích. To už bylo na mě dost depresivní, že jsem si večer nalila dvojku bílého
Tábor - včera jsme byli odpoledne na procházce. Nikdo moc venku nebyl, s nikým jsme se blízko nepotkali. A koho jsme potkali, tak byl bez roušky (my taky).
Dneska jsem byla nakupovat s rouškou. V obchodě pár lidí, 90% mělo něco na ksichtu (většina roušku, někdo šálu). Jedna mamina s kočárkem před Kauflandem kašlala jak tuberák a na obličeji nic. Hodně ošklivě jsem po ní koukla (že by si třeba dala aspoň hnátu před pusu, to neeee), asi mi to na očích bylo vidět, tak schovala pusu do bundy. Jinak všichni celkem spořádaní, až mě to překvapilo.
U nás lidi chodí po náměstí, před lékárnou fronta až nevím kam.Ale je vidět, že většina omezila vycházení. S rouškou chodí tak polovina, já taky nemám, tak aspoň šátek. V našem městě zatím žádný nakazeny
Orlickoústecko
Příspěvek upraven 17.03.20 v 21:23
Brno - venkov. Ani jeden nakazeny. Hriste nam zavreli, povinnost nosit venku rousku, samozrejme do obchodu / na postu… tomu ale rikam mazec
.. rousku nemam ani jednu jeste. Aspon, ze mame dum a zahradu, nakup nam dovazi rohlik a bedynky.
Příspěvek upraven 17.03.20 v 15:08
Brno, zdá se mi tu vše ok. Hřiště před domem prázdné, i fotbalové hřiště a kurt. U školy se taky už nikdo neshlukuje, je tu ticho až to dělá díru do hlavy. Já jsem s dítkem v dobrovolné karanténě. Chlap mi ráno psal, že mhd hrůza, zakrytá ústa měla tak polovina z nich, prý si to sundavali po nástupu do mhd. Billa vykoupená, prodavačky prý konečně dostaly ústenky. Naposledy jsem autobusem jela v neděli, koukala jsem na tu pásku oddělující prostor u řidiče a nevěřila jsem, že se to děje. Je to tal strašně zvláštní, opravdu až depresivní.
Okraj Prahy.
Lidi v ulicích minimálně, v mhd většina roušku a menšina šály/šátky. V Lidlu také všichni zakryté obličeje (prodavačky také) a všichni neuvěřitelně spořádaní
. Udržují rozestuly, dávají přednost v uličkách, nikdo se nikde netlačí
. Jediní, na kom jsem tu roušku/šálu prakticky neviděla, jsou důchodci ![]()
Vesnice u Uničova. Ještě ostnatý drát a je vše dotaženo k dokonalosti. Nepustí nás z obce, takže nákup nehrozí. Všude ticho, ani traktory nejezdí. Zda je někdo nakažený přímo z naší obce nám nikdo neřekne. Je to psycho.
U nás lidi začli v panice skupovat věci a léky, prvně ve svém životě jsem zažila prázdné regály. Hodně depresivní. Viděla jsem, jak si nějaký de*il třeba odnáší 30 mouk nebo košík plný konzerv, takže pak nezbude na ostatní a budí to dojem, že zs týden začne válka. Kdyby nebylo těchto panickych hoarderu, asi by nám všem bylo líp.
Na samotě u lesa klid, nikdo mi okolo necourá, po nedaleké hlavní silnici jezdí auta, možná o něco míň než obvykle…
Kolem baráku trvale cca 5-10 sýkorek, kolem 30ti vrabčáků, sem tam se staví strakapoud, občas 1-4 hrdličky, pokud jsem zrovna doma, 2-3× denně doplňuju do krmítek slunečnice, pšenici a věším na strom lojový koule. Zítra musím k soukromníkovi pro pár kilo pšenice, už mi došla…
![]()
Praha blízko centra - většina lidí má roušku či šálu, dokonce jsem viděla i jednu pani běhat s kočárkem v roušce, což teda obdivuju, protože já měla respirátor asi hodinu a půl a pořád jsem měla pocit, že se dusim… byla jsem dnes v poradně v porodnici v Podolí, všichni tam měli roušky nebo šátek.. jen jedna neměla… na poště také všichni roušky.. tramvaje a busy skoro prázdný, ale když už tam někdo sedí, tak má něco přes ústa ![]()
Vesnice, nakažený nikdo, nejblíž asi nákaza v Brně. S dětmi jsem doma už týden, jsou a byli nachlazení (rýma, pokaslavani), před domem prázdno, byli jsme dnes na zahradě. Roušku nemám, nikam nechodíme, manžel pojede na větší nakup asi s respiratorem (ano, objednávala jsem již v lednu, máme 10 kusů - tak nějak jsem nevěřila, že na ně fakt dojde, připadám si jak ve filmu, je to zvláštní…). Děcka jsou v pohodě, vůbec nemají tušení, zese něco děje, bavíme se doma, na zahradě dnes bylo nádherně. Ja jsem z toho teda špatná, očekávám tento stav ještě tak dva měsíce a moc dobře to na mě nepůsobí, mám strach o rodiče a prarodiče.
Tišnov, dnes potvrzeno prvních 5 nakažených. Celá rodina. Předklášteří 1.
Praha 11(Chodov)- u nás na sídlišti byl potvrzen vir u jedné z pracovnic v MŠ. Teď všichni děti mají být v domácí karanténě(řekli až včera) Rodiče prý ne…obvolává je hygiena.. přitom v pátek bylo dětské hřiště totálně natřískané tak jsem zvědavá kolik přibude. Lidi jezdí autama, na autobusové zastávce vidím 2-3lidi max s velkým rozestupem. Zakrývá si ústa tak 50%.
Já nikam nelezu…jsme doma..
Ale mamka říkala, že tady mají komplet vybrané regály s WC papírem a kapesnikama
Příspěvek upraven 17.03.20 v 15:38
@Lalelale píše:
U nás lidi začli v panice skupovat věci a léky, prvně ve svém životě jsem zažila prázdné regály. Hodně depresivní. Viděla jsem, jak si nějaký de*il třeba odnáší 30 mouk nebo košík plný konzerv, takže pak nezbude na ostatní a budí to dojem, že zs týden začne válka. Kdyby nebylo těchto panickych hoarderu, asi by nám všem bylo líp.
Achjo a já jsem takový pako, že nám kupuji jídlo jen na pár dní ![]()
CB. Dneska jsem venku nebyla, vcera ano, s rouskou jsem potkala jenom 2 lidi, zbytek se tvaril jako ze jsem blazen. V centru je min lidi, ale vylidneno neni, lide venci psy, behaji, jezdi na kole, na bruslich. Nefungujou zahradky a po meste se nepohybuji turiste, ale jinak zadna zmena, mistni to dle meho nijak vazne neberou. Nektere hospody jsou otevrene, ale jidlo nebo piti si lidi berou s sebou, nebo vari na rozvoz. Do prace bohuzel musim, manzel taky, rodicum vozime nakupy. V okoli nikoho pozitivne testovaneho nemame, nebo spis zatim o nich nevime, vzhledem k tomu jak malo se testuje.