Jaká jste doma zavedli pravidla?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20807
4.1.14 19:51

Starší prcek bude mít dva roky a pravidla jsem zatím nezavádíme. Myslím si, že je to ještě brzy. Spíš se striktně držíme režimu, který mají kluci nastavený od narození (mění se samozřejmě s věkem).
Postupně ale budeme muset nějaká ta pravidla zavádět… ale ta podle mě vyplynou sama z toho, co už děláme v rámci režimu a denních rituálů

Příspěvek upraven 04.01.14 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284

No máme v plánu učit, že se jí u stolu v kuchyni, myslím hlavní jídla, že si každý po sobě uklidí ze stolu, že si každý po sobě vyhodí špinavé prádlo do koše…akorát s tím prádlem musím nejdřív převychovat manžela, už pět let sbírám ponožky, trenky, trička a taky vždy hořekuju a lamentuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062

Když o tom tak uvažuju, je jich vlastně docela dost, většinu jich dítě tak nějak přirozeně pobralo (i když čas od času zkouší, jestli stále platí), protože to prostě nikdy jinak nebylo a já na tom trvám a důsledně v nežádoucí činnosti bráním. Namátkou: maminka se netahá za vlasy (mám dlouhé do pasu a stříhat nehodlám), v noci se spí, na přebalovacím pultu se v klidu leží, jí se u stolu, do psa se nebouchá a neleze se mu do pelechu a do misky, nesahá se na zásuvky a na kabely. To jsou asi ta nejdůležitější. Dítě má rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
4.1.14 19:53

Já jsem bůh a nikdo víš nade mnou není.

• Citovat
  • Upravit
1598

Školkové děti, po večerníčku se musí jít spát, přes to nejede vlak. Pokud něco vylijí vysypou musí si o sobě uklidit. Musí zdravit, děkovat, poprosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30638

@AramisDeMar U nás se prohánějí šneci, morče a potkani (laboratorní). Jinak to jde, nejlepší je jít dobrým příkladem, jen při výběru partnerů bych byla nerada, aby mě děti napodobovaly 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.1.14 19:54

@Carmen6 zavedla jsem je brzy. Zacala jsem kolem 8. mesice a od 9..mesice je pomalu vypoustim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.1.14 19:56

Deti aam tak nejak automaticky zajete, ze si ani neuvedomuji co smi/nesmi :-D
Jo vim - nesmi jist v pokojicku a venku a v obchodech se ode me nesmi vzdalit vic jak 2metry - nemam rada ty deti co litaji vsudepo ulici xxx metru od maminky. Litat muzou na zahrade/v parku, ale tam kde by se jim teoreticky mohlo neco stat musi byt u me.

• Citovat
  • Upravit
5533
4.1.14 19:57
@CokeLady píše:
Problém budu mít asi s tím, jak vysvětlit, že něco nemůže - proč on nemůže colu, když já můžu, proč on nemůže párek, když já můžu, proč on nemůže sedět u počítače, když já můžu. Většinou příklad táhne :?

Já před časem četla článek od nějakého dětského psychologa či co to bylo :think:, že prý rodič nemá zakazovat dítěti nic z toho, co sám dělá. Takže přestaň pít kolu, jíst párek a neseď u počítače :lol: :zed: :think:. No, a nebo všechno to dělej, ale dítko to bude dělat také.
Co je na tom pravdy netuším, ale každopádně mě to odnaučilo pít kolu :oops:. Dávám si fakt výjimečně, a dítka školního věku se jí dožadují kdykoliv ji někde vidí otevřenou (táta, návštěva, oslava)… Párky jíme tak 2×, 3× do roka, takže nezakazuji. S počítačem je to horší, u toho já jsem často (kvůli práci většinou) a to slýchám od dětí „a mami, proč ty můžeš a já ne???“ to v té mírnější formě, a nebo také „to není fér!!! Ty jsi u počítače pořád, tak proč nemůžu já???“ To bych vraždila, takže se to snažím omezovat na dobu, kdy jsou děti ve škole a nebo večer, když jdou spát. Ale né vždy to jde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
4.1.14 19:57
@Allons-y píše: :think: maminka má vždycky pravdu

a když ji nemá, platí první věta :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
4.1.14 19:59
@laducha píše:
Jinak to jde, nejlepší je jít dobrým příkladem, jen při výběru partnerů bych byla nerada, aby mě děti napodobovaly 8)
:oops: :oops: :oops: Poslední dobou docela vážně uvažuji nad tím, že by asi úplně nejlepší bylo, kdyby mé děti byly homosexuální :think: :think: :think:. Ovšem zatím to vypadá tak, že nebudou, takže ženicha a nevěstu asi budu vybírat sama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit.: Když tak nad tím uvažuji, tak vlastně raději ne, protože já bych jim asi vybrala špatně :? :think: :nevim:

Příspěvek upraven 04.01.14 v 19:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.1.14 19:59
:andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
4.1.14 20:00

Taky u nás platí pravidlo, že ať provedou cokoliv a přijdou se přiznat, nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padre Paolo
4.1.14 20:00

Máme pravidel docela dost, tak nějaký výběr:

1. mají dovoleno se mlátit, ale pouze do rukou, nohou a do zadečku, nesmí předměty, pěstí a nesmí kopat.
  2. když oplácí, musí oplatit méně, než byl první útok
  3. krkat se nesmí, když mají na sobě princeznovské šaty; když mají indiánské čelenky, tak mohou
  4. když se o něco mají rozdělit, tak jeden dělí, druhý vybírá z rozdělených půlek
  5. když něco provedou, musí to napravit, pokud to jde napravit, neexistuje trest
  6. když je trest, tak mají právo se obhájit a diskutovat o provinění a výši trestu
  • Citovat
  • Upravit
sophinka1
4.1.14 20:01
@CokeLady píše:
No taková ta základní pravidla nastavuju už od batolete, co se nesmí, házet s jídlem, matlat si ho do vlasů, tahat kočku apodobně. S rozumnými pravidly, výchovou a důsledností problém nemám.Problém budu mít asi s tím, jak vysvětlit, že něco nemůže - proč on nemůže colu, když já můžu, proč on nemůže párek, když já můžu, proč on nemůže sedět u počítače, když já můžu. Většinou příklad táhne :?

na to je jednoduché pravidlo :mrgreen: proč? protože jsem to řekla :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí