Jaká práce? Nemoci, soc. fobie.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Něčím mi znis jako asperger ( oční kontakt, komunikace, únava, přetížení, spánek, společnost ). Věděla jsi, ze pro obyčejné psychiatry, co nemají zkušenost s autismem, je složité jej odhalit a mylně dávají lidem jiné diagnózy? Mrkni na blog Zrzavé holky, jestli by ses v tom poznala. A jinak - každý jsme jiný, každý máme jinou náturu i energii. Neměla bys tu svou příliš vyčerpávat.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@PanenkovaMakova V kravínech mají většinou dělené směny a to by asi pro mně nebylo. Zvládám už jen 6h. pracovní směnu. Vzpomínám si, že jsem jako mladá holka (20 let) pracovala na nočních 12h. směnách na vrátnici a absolutně jsme do nedávala. Nechci aby to znělo jako výmluva a důvody, proč to nejde, ale neustálá únava (a nemoci) mi vše dost komplikují. Zkouším se s tím poprat skoro 20 let a vidím, že to asi není správná cesta, když stále narážím a nezvládám.
Ano, obvykle 4h ráno a 4h odpoledne. Dva dny v práci, dva dny volno. U nás nabízejí i poloviční úvazek, ale to by bylo asi málo peněz ![]()
A co zkusit programování? Zaplatit si kurz pro začátečníky a postupně se vypracovat přes testera dál? Práce z domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sahrazad1 Četla jsem si o aspergerech a nevím. Moc to na mě nesedí. Neměla jsem např. nikdy problém s motorikou (to až nyní vlivem neuro. onemocnění), hrála jsem i na hudební nástroj. I když jsem předčasně narozená a byla jsem jako dítě trémistka a neměla moc kamarádů, nebyla jsem vyloženě samorost. Ve 4. letech jsem uměla číst a učení mi šlo. Zlom nastal v 15 letech, při nástupu na střední, tam vše začalo. Jinak rituály mám a jsem emočně citlivá (hypersenzitivní), snadno se unavím a přehltím. Snažím se najít jinou cestu…tolik let se překonávám a bezvýsledně.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že v práci všem poleze na nervy zdaleka nejvíc tvoje pomalost a perfekcionismus. Tím si proti sobě popudíš i ty lidi, kteří by vůbec neřešili, že se stydíš nebo koktáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@sahrazad1 Četla jsem si o aspergerech a nevím. Moc to na mě nesedí. Neměla jsem např. nikdy problém s motorikou (to až nyní vlivem neuro. onemocnění), hrála jsem i na hudební nástroj. I když jsem předčasně narozená a byla jsem jako dítě trémistka a neměla moc kamarádů, nebyla jsem vyloženě samorost. Ve 4. letech jsem uměla číst a učení mi šlo. Zlom nastal v 15 letech, při nástupu na střední, tam vše začalo. Jinak rituály mám a jsem emočně citlivá (hypersenzitivní), snadno se unavím a přehltím. Snažím se najít jinou cestu…tolik let se překonávám a bezvýsledně.
No vždyť to je ono - prekonavas se, tzn maskuješ, jsi citlivá, pomalá, unavitelna. Každý nemá stejně příznaky, ale tohle sedí.
https://zrzi.cz/…va-syndromu/
https://www.heroine.cz/…t-na-spektru
https://psychologie.cz/…n-mezi-nami/
Musíš sama vědět, zda by to eventuálně sedelo, nebo ne. Ale ten tvůj oční kontakt a další, fakt sedí
- Citovat
- Upravit
Abych to vysvětlila, nejsem jako zpomalený film nebo šnek. Mně se zdá, že pracuju rychle, ale jsem v napětí, které mě pohání. Btw. V téhle práci jsem se musela naučit trochu zvolnit/uklidnit se, neřešit detaily a hlavně nepracovat přes pauzu. Paradoxně nás šéf dost důrazně pokáral, že špatně uklízíme (nechci popisovat přesně co - neuklízíme jen provozy), nejsme důkladné a máme být více precizní. Já se teda maximálně snažím, i když je to pro mně stres, navíc, když máme omezený čas na úklid. Dověděla jsem se, že když mě šéf poprvé viděl, myslel si, že tu práci nezvládnu, ptž. jsem na něho působila hrozně vystrašeně. Ze všeho nového jsem vyplašená a nemám ráda změny. Máte pravdu v tom puntičkářství, měla bych to brát s nadhledem, ale ten mi chybí. Jak jsem psala, vše beru dost vážně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Podle me jsi opravdu typicky hypersenzitivni clovek. Zkus si o tom neco vic najit na internetu. Jsou tam i vypsane vhodne pizice pro tyto lidi. Hledej HSP, empath atd.
Pro tyto lidi je spis lepsi delat neco sam na sebe a s moznosti rozvrhnout si praci jak jim vyhovuje. Nejlepsi je asi si to treba na zacatek vyzkouset na nejake brigade( napr. v tom zahradnictvi).
Super jsou prace, kde je moznost home office. ![]()
Klidne mi posli soukromou zpravu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jít ještě studovat?
Obnovuji diskuzi, tady zakladatelka. Jsem zase delší dobu bez práce a napadlo mě, jestli si nezvýšit kvalifikaci a nezkusit, naposledy, jít studovat na VOŠ, dálkově obor zahradnictví, když mám k němu blízko (ale nevím, jak potom s uplatněním). Nebo jsem úplně mimo realitu? Rekval. kurzy z ÚP nabízejí jen programování, účetnictví, mzdové účetní a ani v jednom se nechytám, možná chůva v dětské skupině, ale se soc. fobií, nevím, zda by to bylo vhodné. Nevím, jestli jsem nepropadla nějaké depce, ale připadám si úplně k ničemu. Na pomocnou kuchařku mě odmítli, protože jsem neodpovídala jejich profilu a ze čtyř nabídek na uklízečku mě pozvali jen na jednu (neuspěla jsem kvůli dojíždění, nemohli mi vyjít vstříc). U jedné dělnické pozice jsem neuspěla na pohovoru. Už nevím, co dál zkusit, abych měla vyšší šanci se někde uchytit? Myslíte, že v mé pozici je hloupost jít studovat tento obor?
- Citovat
- Upravit
Jakékoliv zvýšení kvalifikace je dobré. Navíc tě to vytrhne z letargie. Zkus to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojíždění cca 3h.
Tady zakladatelka. Prosím o radu. Naskytla se mi práce, do které bych musela dojíždět cca 3h. Pěšky na bus 10min., hodina autobusem a pěšky do firmy 20min. To samé zpět. Mzda je přes 30k., vím, že bych si neměla na co stěžovat, ale toho času je mi líto. V 5:45 vyjdu z domu a v 17:20 se vrátím. Šly byste do toho?
- Citovat
- Upravit
Mám to docela podobně - 8,5 hodinová pracovní doba a 2× minimálně 50 minut cesta. A to jezdím po Praze. A tohle je ideální případ, že se nikde nezastavim a všechny spoje hned navazují. Což se stane málokdy, většinou ještě někde něco vyzvedávám, nákup apod. A rodina k tomu. Za mně nic extrémního. Tu hodinu cesty můžeš využít třeba na čtení, poslouchání, učení.
A nechci, aby to tu každý věděl tak anonym.
- Citovat
- Upravit
@PanenkovaMakova V kravínech mají většinou dělené směny a to by asi pro mně nebylo. Zvládám už jen 6h. pracovní směnu. Vzpomínám si, že jsem jako mladá holka (20 let) pracovala na nočních 12h. směnách na vrátnici a absolutně jsme do nedávala. Nechci aby to znělo jako výmluva a důvody, proč to nejde, ale neustálá únava (a nemoci) mi vše dost komplikují. Zkouším se s tím poprat skoro 20 let a vidím, že to asi není správná cesta, když stále narážím a nezvládám.