Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, vím že tu je pár diskuzí, ale všechno dost staré.
Jsem rok po porodu, absolutně bez kondice. Zatím nejsme doma schopni zajistit, abych mohla 3-4× týdne chodit do posilovny, což by mi sedělo nejvíce. Běh taky nejde, malá mi v kočáru řve. Poradí mi někdo dobrý program či aplikaci na pravidelné cvičení? Takové, kdy nejedu pořád jedno a to samé?
Nevadí mi ani placené předplatné, hlavně když to bude trochu více na úrovni.
Jillian je na ně dost maras na kolena plus teda rozhodně není pro moji neexistující kondici.
FITFAB super že je zdarma, a případně bych do něj šla, ale teda i ten jejich odlehčený program dost nedávám.
Slyšela jsem celkem fajn recenze na Fitify, tam to i vypadá že jsou lehčí programy a dá se každý nastavit časově jinak. Sedělo by mi to hlavně protože budu drtivou většinu času cvičit s malou v místnosti.
Někdo má nějaký jiný tip či doporučení?
Díky.
@tevl píše:
Ahoj, vím že tu je pár diskuzí, ale všechno dost staré.
Jsem rok po porodu, absolutně bez kondice. Zatím nejsme doma schopni zajistit, abych mohla 3-4× týdne chodit do posilovny, což by mi sedělo nejvíce. Běh taky nejde, malá mi v kočáru řve. Poradí mi někdo dobrý program či aplikaci na pravidelné cvičení? Takové, kdy nejedu pořád jedno a to samé?
Nevadí mi ani placené předplatné, hlavně když to bude trochu více na úrovni.Jillian je na ně dost maras na kolena plus teda rozhodně není pro moji neexistující kondici.
FITFAB super že je zdarma, a případně bych do něj šla, ale teda i ten jejich odlehčený program dost nedávám.
Slyšela jsem celkem fajn recenze na Fitify, tam to i vypadá že jsou lehčí programy a dá se každý nastavit časově jinak. Sedělo by mi to hlavně protože budu drtivou většinu času cvičit s malou v místnosti.
Někdo má nějaký jiný tip či doporučení?
Díky.
Já mám super zkušenost s Body Coach, je to teda anglicky, ale program moc fajn.
Mozno trochu netradicne, ale co takto zacat premyslat? Hladas vytrvalost alebo silu?
Z toho co si napisala s vytrvalostou bude problem pretoze vytrvalostny trening potrebuje vela casu.
Silovy trening si kludne spravis doma, ako rozcvicku prebehnes 10× kazdy klb (staci jednoduche tocenie), 5× rychlo vydes schody potom samotny trening a nasledne strecing. Trening kludne mozes mat s vlastnou vahou, aby si nemala prestoje tak si to urob ako kruhovy trening, teda maj kazdy trening 2-3 partie, na kazdu 1-2 cviky a celu tuto zostavu otoc 2-3× po 10-20 opakovani.
Cviky kludne mozes mat s vlastnou vahou, pripadne z PET flasi su super jednorucky, ako budes postupne silniet staci dosipat piesok miesto vody.
Bezproblemove, cvicis kedy chces, ako dlho chces a nemas s tym ziadne naklady.
Samozrejme to vyzaduje trochu pripravy, pripravit si zoznamy cvikov, naucit sa techniku… ale nic nemozne, zvlast ak si uz predtym sportovala tak mas apson zaklady dychania a postoja.
@Semtex tyjo, jako popis to zní dobře, ale teda 4 tisíce mi přijdou dost. Jaké další programy mají? Mně to hází jen ten jeden.
@kaja00 díky, mrknu. Aj mi nevadí.
@IcePlanet7 hele popravdě, do toho se mi nechce. Čas je právě jedna z těch věcí, které nemám na zbyt. Chci něco co prostě zapnu a jedu. Větší důraz pak budu mít až v té posilovně, kde mě motivuje už jen samotné prostředí. A ne, že cvičím doma s petlahví. Ale díky za tip ![]()
@tevl na těch stránkách zdravaafit mají i zdravou jógu, cvičení do auta, cvičení s gumou a cvičení v kancelarske židli myslím
a asi ještě něco, už nevím. Ja už to cvicim podruhé, cvičila jsem to asi 20 dni po druhem dítěti a pak toho nechala, ale teď jsem na tom byla fyzicky už tak blbě, ze držím a nehodlám přestat
no a po tom měsíci Je pod brisnim špekem hmatatelny po obvodu trupu pevny svalový korzet
to jsem nadšená
už tady na mě ceka i ta guma, takže až dodělám tohle, přijde na radu, no a pak se uvidí, dala bych tu jógu, ale stojí už fakt ranec
ale zase nic jinyho asi já cvičit nevydrzim. Nejlepší na tom je, ze je to česky a ze je to ucelené a má to nějaký smysl. Jako cvičit si sama podle sebe nebo podle toho, co vystracham někde na youtubu, to je predem odsouzeno u mě k nezdaru, a bála bych se, ze to nebude dostatečně pestré a vhodne a ublížim si.
Hele oni občas obesilaji mailem a nabizeji slevy, tak se tam zkus zaregistrovat a cekej, třeba ti přijde nějaké promo ![]()
@Semtex díky za tip se slevou. To vyzkouším. Třeba budou mít něco teď po Novém roce ![]()
A teda teď jsem koukala na tu jógu a to už jsou teda jiné peníze
vychází to jako levnější celoroční členství v posilovně. Nl ![]()
A s tím cvičením přes YouTube to máme podobně. Já bych toho nechala po necelém týdnu. Nebaví mě ta necelistvost.
@tevl třeba jo, posílají pravidelne něco, akorát já už mám prozatím nakoupeno, tak to jen zaznamenám, ze píšou, ale ani to teď nečtu, už jsem si dlouhou dobu nic neprikoupila. Na tu jógu si brousim zuby, tak třeba daji nějakou akci v novém roce, to nevím, zda bych odolala, bude mi končit to Mamacore…
navíc kluci jsou takoví medvídci sympaticky, zadni frajirci namachrovani, tak se mi cvičí dobre podle nich ![]()
@tevl Kombinuju několik kanálů na YT podle druhu cvičení. Na zahřátí nebo jednoduché kardio jsou dobrá „walking“ cvičení. Neskáče se tam, je to prakticky takový jednoduchý aerobic, člověk ani nepotřebuje umět anglicky (doporučím např. burpee girl). Pak mám ráda barre, což jsou cviky na základě baletních pohybů (není potřeba mít žádnou baletní průpravu, jsou to kombinace dřepů, zanožování, atd., baletní ruce nejsou potřeba). Kombinuju s pilates a jógou, např. move with nicole, action jacquelin, boho beautiful, vše YT. Z českých kanálů cvičím občas podle Péti Elblové, má krátká posilovací i kardio cvičení.