Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj maminky,
rozmohl se u mě v hlavě takový nešvar - mám mindráky ze vzhledu. Po dítěti jsem kost a kůže, navíc prsa jsou v čudu a nemůžu se na sebe podívat ani do zrcadla. Začala jsem kvůli tomu na sebe celkově kašlat. Už asi týden jsem si nemyla vlasy, nemaluju se, chodím v teplákovce a říkám si, že je to stejně fuk, když už postavou nevypadám jako ženská. Můj chlap měl několik bývalek, co měly děti a žádná z nich neměla tak ošklivá prsa (to vím, jelikož jsem je viděla i naživo a v tílku nebo na fotkách na sítích). Jak to udělaly je mi záhadou. Každopádně sama už ani s chlapem nechci spát, jelikož bych si přišla, že mi prokazuje službu a ani bych se necítila na to se svléknout, protože se mu zákonitě nemůžu líbit. Chlap je prý stejně zadkovej, ale když jsem navrhla, že půjdu na plastiku prsou, hned začal plánovat. Mám z toho dost těžké deprese. Proč někdo je po dětech hezký i bez plastik a já musím utratit 120 tisíc, abych měla ženskou postavu… V létě jsem raději odjela k příbuzným daleko od nás, aby mě ve městě nikdo známý neviděl a když už jsem tam byla, chodila jsem s dítětem vždy někam mimo lidi. Při myšlence na příští léto už teď panikařím. Jestli nepůjdu na plastiku, asi umřu studem. Radši bych měla 10 kilo nadváhu a měla alespoň křivky. Stydím se za sebe hrozně… Vždy jsem měla alespoň nějaká prsa a teď se na sebe nemůžu ani podívat, opravdu jsem se už několik týdnů nepodívala do zrcadla od krku dolů.
No nic, toť můj výblitek, kdo jste to dočetl až sem, tak se moc omlouvám za zkažení nálady.
Ve tvem pripade bych sla na plastiku, to jako stoji tolik, jo?
Doda ti to sebevedomi a radost ![]()
Ja teda nejsem z tech, co by mely stesti na krasny prsa po detech. A to jsem je mela pred detma vystavni a jeste po prvnim porodu to slo. Ale je mi to fuk. Dobra podprsenka to jisti a bez ni me vidi jen manzel a tomu se libim takova, jaka jsem. Proste mi to za kudlu nestoji. Ale chapu, ze kazdy to ma jinak.
Jen se zamysli nad tim, jestli je to opravdu jen prsama. Myslim tim, ze tvoje reakce je dost prehnana a ze bych asi na tvem miste uz vztah ke svemu telu a sebevedomi resila nekde na terapii.
@Zmatka píše:
Ve tvem pripade bych sla na plastiku, to jako stoji tolik, jo?Doda ti to sebevedomi a radost
![]()
Ja teda nejsem z tech, co by mely stesti na krasny prsa po detech. A to jsem je mela pred detma vystavni a jeste po prvnim porodu to slo. Ale je mi to fuk. Dobra podprsenka to jisti a bez ni me vidi jen manzel a tomu se libim takova, jaka jsem. Proste mi to za kudlu nestoji. Ale chapu, ze kazdy to ma jinak.
Jen se zamysli nad tim, jestli je to opravdu jen prsama. Myslim tim, ze tvoje reakce je dost prehnana a ze bych asi na tvem miste uz vztah ke svemu telu a sebevedomi resila nekde na terapii.
No když jste měla štěstí, asi se to hodnotí trošku jinak. Já jsem ze svého vzhledu vyloženě zoufalá a přesně vím, co mi na terapii řeknou - ať hledám něco, co je na mně hezké a to vyzdvihnul, ať se zaměřím i na „vnitřní krásu“ a podobné rady. Akorát že to už zkouším asi rok a výsledek můj aktuální stav. Ten se vlastně úplně naplno rozběhl, když moje prsa začali nevybíravě komentovat známí. Kdyby to byl jeden člověk, tak si z toho asi nic nedělám, ale bylo jich opravdu asi pět a tak si říkám, že mám ta prsa asi opravdu hnusná. Však aby ne, vypadají, jako bych kojila deset dětí a já nekojila ani to svoje jedno.
Jestli si z těch prsou tak nešťastná, tak jdi na plastiku. Teda pokud neplánuješ další děti. To bych šla až po odrození.
@Severanka192 tak na tu plastiku jdi. A uprav jídelníček, abys nabrala trochu váhy, to dělá taky vizuálně hodně.
@Severanka192 A proc je neposles do haje, at se staraji o sva prsa? Me taky jeden znamy komentoval, ze bych mela jit na plastiku, abych mela nejaka prsa, ale jako coze? No nasmala jsem se, jak uz dlouho ne. Co je mu po mych prsou? Pritel
mel vzdycky pritelkyne s velkymi prsy, vsichni jeho kamaradi byli paf, ze si nasel zrovna me a co? Proc bych ja mela plnit neci predstavy o tom, jak vypadat? Nechces treba radsi delat nejaky sport, kde je celkem normalni, ze zenska nema trojky? Pro tvou psychickou pohodu i penezenku by to bylo hadam dost prinosne.
@Afrikana píše:
@Severanka192 A proc je neposles do haje, at se staraji o sva prsa? Me taky jeden znamy komentoval, ze bych mela jit na plastiku, abych mela nejaka prsa, ale jako coze? No nasmala jsem se, jak uz dlouho ne. Co je mu po mych prsou? Pritel
mel vzdycky pritelkyne s velkymi prsy, vsichni jeho kamaradi byli paf, ze si nasel zrovna me a co? Proc bych ja mela plnit neci predstavy o tom, jak vypadat? Nechces treba radsi delat nejaky sport, kde je celkem normalni, ze zenska nema trojky? Pro tvou psychickou pohodu i penezenku by to bylo hadam dost prinosne.
Tak sportovní typ zrovna nejsem 😄 Hlavně na to ani není moc čas, na nějaké koníčky a aktivity obecně, když jsem pořád s capartem. Chlap je od nevidím do nevidím v práci a babičky taky pracují, takže volný čas pro sebe nemám žádný, kromě doby, kdy mrně spí. Já právě vždycky byla ta, že které byli všichni paf (je to asi trochu egoisticky řečeno, ale v podstatě to tak bylo), byla jsem hubená, měla hezká prsa… A najednou tu sedím a jsem šedá zanedbaná myš, co vypadá, jako kdyby ji právě propustili z Dachau. A přitom jsem na tom váhově skoro stejně, mám asi jen o dvě kila míň, než před otěhotněním.
Rozmysli si, jestli ti nové prsa opravdu pomůžou, nebo je problém i jinde a i s implantáty budeš nespokojena. Jsem jedna z těch, co mindraky vyřešila plastikami, u mě to mělo 100% pozitivní vliv na vnímání sama sebe, ale jsou s tím spojené i možné komplikace a doživotní starost o něco cizího v tvém těle.
@Tichošlápek Přibírání řeším už x měsíců, ale prostě se nedaří. Já jsem bohužel ten typ člověka, co sežere celou pizzu a čtyři hamburgery a nepřibere ani deko.
@Tichošlápek Přibírání řeším už x měsíců, ale prostě se nedaří. Já jsem bohužel ten typ člověka, co sežere celou pizzu a čtyři hamburgery a nepřibere ani deko. @jájinka007
Tak já myslím, že hůř, než teď, už vypadat nemůžu, takže bolest a riziko mi za to, abych se cítila jako žena, opravdu stojí. Jen jsem si chtěla spíš trošku vylít srdíčko, jak se říká. Zrovna tu stojím před zrcadlem a bojím se do něj kouknout. Dneska jsem skoro nevstala z postele, protože jsem brečela, že je další den a furt jsem šereda. Asi ta plastika bude nejlepší řešení
@kaja00 píše:
Jestli si z těch prsou tak nešťastná, tak jdi na plastiku. Teda pokud neplánuješ další děti. To bych šla až po odrození.
Další dítě určitě nechci, to už vím dlouho.
Je otázka, jestli to samotná plastika prsou spraví, když píšeš, že máš komplex z celé postavy. Co takhle zaměřit se na stravu na, cvičit, starat se o sebe, mýt si vlasy, nalíčit se… A prsa bych řešila až jako bonus potom, když se sebou stále nebudeš spokojená.
Ahoj, čekala jsem, že budeš psát, jako většina maminek, že máš tak o 10 nebo i 20 kg více. ![]()
A ty máš úplně opačný problém, který nebývá zase až tak běžný. ![]()
Málokterá žena je se svojí postavou 100% spokojená.
Já tedy také spíše patřím mezi ty štíhlejší.
Vzdyť časem se ti může ještě podařit, vrátit se alespoň částečně na tvoji původní postavu.
Udělej si čas i na sebe sama. Pravidelný a energeticky dostatečný jídelníček, který tě zasytí a bude i výživově plnohodnotný. A k tomu můžeš přidat i nějaké posilovací cviky na zpevnění těla.
Jinak, já nejsem zrovna zastáncem plastických operací, tedy samozřejmě, pokud nejsou nezbytně nutné ze zdravotních důvodů.
Ale, to už je každého volba.
@Severanka192 Když tě tak čtu, tak možná by nebylo od věci jít k psychologovi. Jestli jsi nespokojená pouze s prsy, tak plastika ale pokud s celou postavou tak to je v hlavě a nevím zda budeš spokojená i po plastice, jakékoliv úpravě
Tohle je spíš o práci s psychologem.
@Severanka192 V pripade plastiky tedy zvaz, jestli ti stoji za to nutne vymeny implantatu a pripadne komplikace a riziko nemoci prsnich implantatu. Ja bych osobne do zadne operace, nez je nutna, nesla. Na to mam svoje telo moc rada a vim, jake potize umi i obycejne jizvy nadelat
Osobne jsem si myslela, ze uz se snad od podobne zbytecnych operaci upousti a je tu nejaka osveta ohledne toho, ze na prsou svet fakt nestoji, ale bohuzel ![]()