Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
A jak jsi vysoká a kolik vážíš? Co přes den jíš? Zkoušela sis někdy zapisovat do Kalorických tabulek? Přibrat je hrozně těžké, stejně jako zhubnout, možná u víc. Znám to, když se snaží manžel. Zkus třeba kalkulačku na stránce Michal Josef Toth a zapisuj do aplikace Kalorické tabulky. Já mám tedy opačný problém, potřebuji zrovna 10 kg zhubnout, nicméně, když mám o těch 10 kg míň, tak mám z velikosti D, velikost C. Prostě pokud přibereš, mohla by se ti i ta prsa teochu zlepšit…
Je ale škoda, že tě to stresuje až tak, že ani nejdeš do plavek.
Psychologa ti doporučuje každý druhý, ale ono to opravdu pro každého není. Také jsem kdysi byla a bylo to úplně nanic. To mám lepší pokec s kamarádkou u kafe a ještě neplatím 600 Kč za hodinu. Nic, co bych nevěděla, mi psycholog neřekl…Já tedy tenkrát chodila s úzkostmi, což je trochu jiné, ale stejně..
Podle tabulek mám podváhu - 175 cm a 54 kg. Před otěhotněním jsem měla 57 kg a to jsem měla krásný čtyřky, tak proto mě to tak mrzí. Nějak sama pro sebe už nemám takovou hodnotu. Jak říkáš, to stejné, co tady v příspěvku, bych řekla i psychologovi. Tak nějak podvědomě vím, že stejně, jako se moje mindráky z potíže s plodností vyřešily otěhotněním, tohle by asi vyřešila plastika. Jen se hrozně bojím bolesti a té sumy, co ten zákrok stojí. Zkouším přibírat už hrozně dlouho, ale já toho nejsem schopná za den sníst tolik, navíc se hrozně rychle přejím. Jím vlastně stejné jako před dítětem, akorát mám asi větší výdej energie.
@Man_Brno píše:
Cha cháá to je celý kravina jak bejk, rychle si nech napsat aspoň 5 prášků na hlavu.![]()
![]()
Umělohmotný cecky žádnej chlap nemůže chtít…
![]()
![]()
Akorát, že to je silikon, ty umělohmotnej
Řekni mi, jestli bys radši prázdnou kůži, co nevypadá hezky ani v podprsence anebo krásný silikonový čtyřky ![]()
@Severanka192 píše:
Akorát, že to je silikon, ty umělohmotnejŘekni mi, jestli bys radši prázdnou kůži, co nevypadá hezky ani v podprsence anebo krásný silikonový čtyřky
Nezlob se, ale opravdu jsou pro tebe prsa, tím hlavním středobodem tvého života i nad tím vším, že máš malé dítko? ![]()
Protože, celou tu dobu se zajímáš jen o svůj vzhled a hlavním zájmem jsou pohledy a soudy ostatních lidí. ![]()
Prostě je pošli někam…
Pokud jsi byla kočka i před otěhotněním, zcela určitě jí musíš být i teď.
Postava se dá vždy nějakým způsobem upravit, ale to co máš v hlavě, bohužel nikoliv.
Promiň, ale přestávám tě chápat. ![]()
Víš kolik je žen, které by daly všechno, dokonce i své zdraví, aby mohly mít své vytoužené miminko?
A ty tady řešíš jen sama sebe a myslíš si, že někoho cizího zajímá velikost a tvar tvých prs.
Omlouvám se, za upřímnost. ![]()
Příspěvek upraven 09.12.23 v 20:19
@Černá Madonna píše:
Nezlob se, ale opravdu jsou pro tebe prsa, tím hlavním středobodem tvého života, nad svým zájmem a smyslem pro své dítě?
Protože, celou tu dobu se zajímáš jen o svůj vzhled a hlavním zájmem jsou pohledy a soudy ostatních lidí.
Prostě je pošli někam…
Pokud jsi byla kočka i před otěhotněním, zcela určitě jí musíš být i teď.
Postava se dá vždy nějakým způsobem upravit, ale to co máš v hlavě, bohužel nikoliv.
Promiň, ale přestávám tě chápat.
Víš kolik je žen, které by daly všechno, dokonce i své zdraví, aby mohly mít své vytoužené miminko?
A ty tady řešíš jen sama sebe a myslíš si, že někoho cizího zajímá velikost a tvar tvých prs.
Omlouvám se, za upřímnost.
Chápu tvou myšlenku, ale to, že se tu svěřím s jedním svým trápením rozhodně neurčuje, jak přistupuji k dítěti či jak moc je pro mě důležité. Každá žena se chce líbit a někdo svůj vzhled řeší víc, někdo míň, někdo si koupí podprsenku, někdo si zaplatí plastiku. Moje prsa zajímají mě, taky se chci líbit a mít díky tomu ze sebe znovu dobrý pocit. Je to povrchní? Ano. Je to ojedinělé? Zcela určitě ne. Není nic špatného řešit sám sebe a zajímat se o sebe.
Kočka už nějakou dobu určitě nejsem, jinak bych nebyla už několik měsíců bez sexu a neplánovala plastiku.
Mimochodem, moje cesta k miminku byla taky dost klikatá, povedlo se až díky reprodukční klinice.
Pokud tě to udělá vážně šťastnou, na plastiku jdi, ty peníze přece za tvojí psychickou pohodu stojí
Jen dost nechápu, co to máš kolem sebe za lidi, že ti říkají takový věci? To bych v životě nikomu neřekla, maximálně pochválím že někdo zhubnul ale abych někoho upozorňovala kde má prsa? Pár holkám z mýho okolí se tohle po porodu, typicky s náročným miminkem stalo, ale nikdo to nevytahoval, spíš se snažili podpořit nebo to nekomentovali.
@Severanka192 píše:
Chápu tvou myšlenku, ale to, že se tu svěřím s jedním svým trápením rozhodně neurčuje, jak přistupuji k dítěti či jak moc je pro mě důležité. Každá žena se chce líbit a někdo svůj vzhled řeší víc, někdo míň, někdo si koupí podprsenku, někdo si zaplatí plastiku. Moje prsa zajímají mě, taky se chci líbit a mít díky tomu ze sebe znovu dobrý pocit. Je to povrchní? Ano. Je to ojedinělé? Zcela určitě ne. Není nic špatného řešit sám sebe a zajímat se o sebe.
Kočka už nějakou dobu určitě nejsem, jinak bych nebyla už několik měsíců bez sexu a neplánovala plastiku.
Mimochodem, moje cesta k miminku byla taky dost klikatá, povedlo se až díky reprodukční klinice.
Chápu tě, ale ve tvém případě opravdu už nevím, jak ti pomoci.
Možná jen to, aby jsi zkusila ve své štíhlosti najít něco pozitivního. ![]()
Třeba, že si můžeš dopřát cokoliv dobrého bez ohledu nato, kolik kilo navíc tě budou stát letošní vánoční svátky. ![]()
O proti těm, kteří si snaží zachovat svoji váhu a proto se budou muset raději omezovat. ![]()
My jsme také měli miminko téměř vymodlené, tak vím jaké to byly tenkrát starosti, ale nakonec se vše podařilo přirozenou cestou.
Ať už se rozhodneš jakkoliv, přeji ti, aby jsi byla šťastná a hlavně zdravá i celá tvá rodina. ![]()
@Severanka192 píše:
@AfrikanaTak sportovní typ zrovna nejsem 😄 Hlavně na to ani není moc čas, na nějaké koníčky a aktivity obecně, když jsem pořád s capartem. Chlap je od nevidím do nevidím v práci a babičky taky pracují, takže volný čas pro sebe nemám žádný, kromě doby, kdy mrně spí. Já právě vždycky byla ta, že které byli všichni paf (je to asi trochu egoisticky řečeno, ale v podstatě to tak bylo), byla jsem hubená, měla hezká prsa… A najednou tu sedím a jsem šedá zanedbaná myš, co vypadá, jako kdyby ji právě propustili z Dachau. A přitom jsem na tom váhově skoro stejně, mám asi jen o dvě kila míň, než před otěhotněním.
Ja myslim, ze ty prsa zbytecne prozivas. Ja mivala krasny plny trojky k hubeny postave. Pak jsem se zamilovala do behu a prsa sly do kopru. Pak tehotenstvi, 2 roky kojeni a k tomu spoousta behani, tak hadej, jak asi moje prsa vypadaji ted
kdysi jsem tvrdila, ze si po diteti rozhodne necham udelat nova prsa, protoze s vykojenyma kozama zit nedokazu. Zpetne vidim, jak jsem sama se sebou nebyla srovnana a ty prsa byly jen spicka ledovce, diky diteti jsem ale v tomto smeru na sobe hodne zamakala a ted nad nejakou plastikou absolutne neuvazuju. Jako nerikam kdysi ty krasny trojky mely neco do sebe, ale nebudu riskovat sve zdravi, kvuli vzhledu a bohuzel implantaty prinasi zdravotni komplikace casto. Snazim se na to koukat pozitivne, aspon jako bezkyne nemusim resit zadny extra podpurny podprsenky a nic mi pri behu neprekazi ![]()
@Ernais píše:
Ja myslim, ze ty prsa zbytecne prozivas. Ja mivala krasny plny trojky k hubeny postave. Pak jsem se zamilovala do behu a prsa sly do kopru. Pak tehotenstvi, 2 roky kojeni a k tomu spoousta behani, tak hadej, jak asi moje prsa vypadaji tedkdysi jsem tvrdila, ze si po diteti rozhodne necham udelat nova prsa, protoze s vykojenyma kozama zit nedokazu. Zpetne vidim, jak jsem sama se sebou nebyla srovnana a ty prsa byly jen spicka ledovce, diky diteti jsem ale v tomto smeru na sobe hodne zamakala a ted nad nejakou plastikou absolutne neuvazuju. Jako nerikam kdysi ty krasny trojky mely neco do sebe, ale nebudu riskovat sve zdravi, kvuli vzhledu a bohuzel implantaty prinasi zdravotni komplikace casto. Snazim se na to koukat pozitivne, aspon jako bezkyne nemusim resit zadny extra podpurny podprsenky a nic mi pri behu neprekazi
To jsi napsala opravdu moc hezky. ![]()
Já sama nejsem zrovna sportovní typ, tak by mě nic takového ani nenapadlo. ![]()
@Severanka192 píše:
Akorát, že to je silikon, ty umělohmotnejŘekni mi, jestli bys radši prázdnou kůži, co nevypadá hezky ani v podprsence anebo krásný silikonový čtyřky
Jo každýho věc, nicméně vím jak vypadají skutečný, reálný ženy. Není to to, co vidíme v časopisech. Od znamínek počínaje, přes vrásky, stehna, prsa, k**du, zadek atd… nikdy mě nenapadlo říkat někomu „vypadej jak tamta“. Každej to má jak to má. Příroda.
@Severanka192 píše:
Podle tabulek mám podváhu - 175 cm a 54 kg. Před otěhotněním jsem měla 57 kg a to jsem měla krásný čtyřky, tak proto mě to tak mrzí. Nějak sama pro sebe už nemám takovou hodnotu. Jak říkáš, to stejné, co tady v příspěvku, bych řekla i psychologovi. Tak nějak podvědomě vím, že stejně, jako se moje mindráky z potíže s plodností vyřešily otěhotněním, tohle by asi vyřešila plastika. Jen se hrozně bojím bolesti a té sumy, co ten zákrok stojí. Zkouším přibírat už hrozně dlouho, ale já toho nejsem schopná za den sníst tolik, navíc se hrozně rychle přejím. Jím vlastně stejné jako před dítětem, akorát mám asi větší výdej energie.
Evidentně máš depresi. Nechej se zamedikovat psychiatrem a najdi se terapeuta. Terapeut žádné rady nedává, naopak by ti měl pomoci k tomu, aby sis došla sama k vlastním odpovědím.
Mám stejnou váhu, jsem lehce nižší. Prsa mám ve velikosti C, zato značně povislá. Implantáty bych nikdy v životě mít nechtěla. A modelaci považuji za nadbytečný, rizikový zákrok. Řezat do sebe nechám pouze ze zdravotních důvodů. A manžel si žádné zbytečné řezání do mého těla také nepřeje. Rozřezaná bych se mu nelíbila. Preferuje přirozené tělo, které se s postupujícím věkem samozřejmě mění. Máme to nastavené podobně. Jsme spolu dvacet let, a pokud bychom se v budoucnu rozvedli, už bych chtěla být sama.
Ty jsi zralá v první řadě na péči odborníků, kteří se orientují na duševní zdraví. I taková poporodní deprese se nemusí rozvinout ihned po porodu. Navíc máš obrovské potíže se sebedůvěrou, sebeúctou, sebeláskou, přijetím sama sebe. Zraňují tě přihlouplé komentáře lidí, kterým do tvé tělesné integrity vůbec nic není. Bereš si zbytečně k srdci jejich komentáře.
Není za tím náhodou něco úplně jiného? Trauma z dětství?
@Černá Madonna píše:
Chápu tě, ale ve tvém případě opravdu už nevím, jak ti pomoci.
Možná jen to, aby jsi zkusila ve své štíhlosti najít něco pozitivního.
Třeba, že si můžeš dopřát cokoliv dobrého bez ohledu nato, kolik kilo navíc tě budou stát letošní vánoční svátky.
O proti těm, kteří si snaží zachovat svoji váhu a proto se budou muset raději omezovat.
My jsme také měli miminko téměř vymodlené, tak vím jaké to byly tenkrát starosti, ale nakonec se vše podařilo přirozenou cestou.
Ať už se rozhodneš jakkoliv, přeji ti, aby jsi byla šťastná a hlavně zdravá i celá tvá rodina.
Přesně tak. Jeden z benefitů je třeba i to, že si může člověk pořídit funkční oblečení k pohybovým aktivitám i v dětským velikostech. Vyjde to levněji a zároveň, co se týče funkčnosti, často mnohem kvalitněji. U mě třeba konkrétně bunda a kalhoty do hor, svetry atd.
Ty máš, ale zvláštní známí vidíte se jednou za pul roku a oni tě upozorni na to, že nemáš žádný prsa a jak si zhubla? To teda nevim jestli bych se chtěla příště s takovými známími potkat? Změň kamarády a nebo se na jejich názory vykašli namaluj se, obleč se, umyj si hlavu dbej o sebe a pořádnou podprsenku vždyť je tolik možností
@Pipla.Osmahlá píše:
@Ernais co udělá s prsama běh?
Vetsina zen je zhubne ![]()
@Severanka192 píše:
@Tichošlápek Přibírání řeším už x měsíců, ale prostě se nedaří. Já jsem bohužel ten typ člověka, co sežere celou pizzu a čtyři hamburgery a nepřibere ani deko.
Přibrani ale není o hamburgrech. Je to stejná dřina jako když lidé zdravě hubnou. Musíš cvičit, jist vyváženě, jist hodně bílkovin atd.
Ale jde to, zkus si o tom něco najít jak se dá nabrat správnou cestou.