Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Prosimtě koukni se na ulici kolem sebe, kolik lidí má dokonalou postavu? Tak jeden ze sta? Všichni máme něco. No tak běž na plastiku, proč by ne? Já bych naopak radši byla kost a kůže, užila bych si papkání, miluju jídlo a musím se krotit, abych nebyla jak prasátko. Ty se do všeho v obchodech vlezeš, můžeš si vybírat a na prsa se ti dívá tak akorát chlap, nikde jinde je nevystavuješ.
@Severanka192 Prsa neovlivnuje kojeni, ale tehotenstvi.
No a ja prave naopak psala, ze stesti ja nemela. Myslim, ze bys terapii mohla dat sanci, fakt to neni jen o nejakem chlacholeni.
@kaja00 píše:
@Severanka192 Když tě tak čtu, tak možná by nebylo od věci jít k psychologovi. Jestli jsi nespokojená pouze s prsy, tak plastika ale pokud s celou postavou tak to je v hlavě a nevím zda budeš spokojená i po plastice, jakékoliv úpravěTohle je spíš o práci s psychologem.
Tak já jsem nespokojená se svou váhou a prsy. S prsy tedy víc, z těch mám vyloženě mindrák. Nevím, co by mi psycholog mohl poradit. Když jsem nespokojená s tím, jak vypadám, tak to chci změnit, ne se s tím jen tak smířit a závidět ostatním.
@Anett.taa píše:
Prosimtě koukni se na ulici kolem sebe, kolik lidí má dokonalou postavu? Tak jeden ze sta? Všichni máme něco. No tak běž na plastiku, proč by ne? Já bych naopak radši byla kost a kůže, užila bych si papkání, miluju jídlo a musím se krotit, abych nebyla jak prasátko. Ty se do všeho v obchodech vlezeš, můžeš si vybírat a na prsa se ti dívá tak akorát chlap, nikde jinde je nevystavuješ.
Tak třeba v létě se mi rolák nosit nechce a na minulé dovče jsem ani jednou nešla do plavek, protože jsem se styděla. A ani můj chlap se na ně nedívá. Vlastně se na mě od doby, co nemám prsa, nedívá nikdo, ani já sama. Co já bych dala za pár kilo navíc, alespoň bych vypadala jako ženská.
@Afrikana píše:
@Severanka192 V pripade plastiky tedy zvaz, jestli ti stoji za to nutne vymeny implantatu a pripadne komplikace a riziko nemoci prsnich implantatu. Ja bych osobne do zadne operace, nez je nutna, nesla. Na to mam svoje telo moc rada a vim, jake potize umi i obycejne jizvy nadelatOsobne jsem si myslela, ze uz se snad od podobne zbytecnych operaci upousti a je tu nejaka osveta ohledne toho, ze na prsou svet fakt nestoji, ale bohuzel
Já své tělo ale ráda nemám, v tom to právě je. Je nefunkční (mám PCOS, takže ani samotné otěhotnění nebyl žádný med) a ani zvenku není hezké. Já vlastně nemám co ztratit, jelikož horší už to nebude. Osvěta je hezká věc, ale hezčí prsa díky tomu nikdo mít nebude.
@Severanka192 píše:
Tak já jsem nespokojená se svou váhou a prsy. S prsy tedy víc, z těch mám vyloženě mindrák. Nevím, co by mi psycholog mohl poradit. Když jsem nespokojená s tím, jak vypadám, tak to chci změnit, ne se s tím jen tak smířit a závidět ostatním.
Měla bys začít tím, že se začneš mít ráda. To dělá opravdu hodně. Když si najela na styl, nic pro sebe nebudu dělat, budeš chodit ve vytahaný teplákovce, mastné vlasy a celkově neupravená, tak se prostě cítit dobře nebudeš. Jestli chceš plastiku, tak jdi do toho, proč by ne? A ta váha? Hele každý chce to, co nemá. Máš výhodu, že si můžeš dát na comáš chutˇ, a nemusíš se omezovat. Někdo jen projde okolo lednice, a už má kilo nahoře. Já jsem taky hubená, o prsou raději ani nemluvím, ale co se dá dělat ![]()
@Severanka192 píše:
No tak když máš k tomu přístup, že Ti ani psycholog nepomůže tak je to těžký. Já chápu, že jsi nešťastná, ale jestli Ti pomůže plastika prsou? Co když ne a budeš stále nešťastná?
Jako jestli na tu plastiku chceš, tak jdi, ale je to dost peněz + nevím zda Ti to psychicky pomůže. To chce prostě řešit s tím psychologem, případně pokud jsi takto v depresích možná i ten psychiatr a brát antidepresiva ![]()
@arinecka píše:
Měla bys začít tím, že se začneš mít ráda. To dělá opravdu hodně. Když si najela na styl, nic pro sebe nebudu dělat, budeš chodit ve vytahaný teplákovce, mastné vlasy a celkově neupravená, tak se prostě cítit dobře nebudeš. Jestli chceš plastiku, tak jdi do toho, proč by ne? A ta váha? Hele každý chce to, co nemá. Máš výhodu, že si můžeš dát na comáš chutˇ, a nemusíš se omezovat. Někdo jen projde okolo lednice, a už má kilo nahoře. Já jsem taky hubená, o prsou raději ani nemluvím, ale co se dá dělat
Já vím, je špatně se na sebe úplně vybodnout. Jenže já jsem se ještě v létě a na začátku podzimu opravdu snažila, když už jsem byla mezi lidmi - hezky jsem se oblékala, líčila, dělala si vlasy… A efekt nula, každý jen narážel na to, že jsem jak lunt a kde jsem nechala prsa… Vlastně na mě lidi reagují úplně stejně, ať už vypadám jakkoliv a já si vlastně nepřijdu upravená o nic líp, protože vím, že od krku dolů to stojí za starou Bellu. Ono se to nezdá, ale mít podváhu není úplně pohoda. Člověk nemá energii, je slabý, rychleji se unaví a je celkově dost chatrný. A navíc vypadá jak z koncentráku.
@Severanka192 píše:
Já vím, je špatně se na sebe úplně vybodnout. Jenže já jsem se ještě v létě a na začátku podzimu opravdu snažila, když už jsem byla mezi lidmi - hezky jsem se oblékala, líčila, dělala si vlasy… A efekt nula, každý jen narážel na to, že jsem jak lunt a kde jsem nechala prsa… Vlastně na mě lidi reagují úplně stejně, ať už vypadám jakkoliv a já si vlastně nepřijdu upravená o nic líp, protože vím, že od krku dolů to stojí za starou Bellu. Ono se to nezdá, ale mít podváhu není úplně pohoda. Člověk nemá energii, je slabý, rychleji se unaví a je celkově dost chatrný. A navíc vypadá jak z koncentráku.
Já Ti rozumím jak to myslíš, ale když se začneš mít ráda, bude to z Tebe vyzařovat a budeš působit sebevědomě. Je to fakt znát. Buď sama s sebou a oblíkej se jak Tobě vyhovuje. Na ostatní kašli. Ale s tou podváhou zkus někam zajít, jestli jsi slabá, nemáš energii a celkově nejsi zdravá tak to není dobře a je potřeba to řešit. Jestli jsi ale zdravá „jen“ váha je nižší, ale necítíš se nemocně tak je to ok a je potřeba zvýšit sebevědomí!
@kaja00 píše:
No tak když máš k tomu přístup, že Ti ani psycholog nepomůže tak je to těžký. Já chápu, že jsi nešťastná, ale jestli Ti pomůže plastika prsou? Co když ne a budeš stále nešťastná?Jako jestli na tu plastiku chceš, tak jdi, ale je to dost peněz + nevím zda Ti to psychicky pomůže. To chce prostě řešit s tím psychologem, případně pokud jsi takto v depresích možná i ten psychiatr a brát antidepresiva
Návštěvu psychologa jsem už párkrát v životě absolvovala kvůli léčbě neplodnosti a psychickým problémům s tím spojeným. Nepomohlo mi to vlastně v ničem, moje trable vyřešilo až otěhotnění a narození dítěte. Myslím, že tohle bude ten samý případ. Když to řeknu blbě, vykecání se psychologovi mi nová prsa nenašije. Vlastně už řeším druhou situaci v životě, kdy se necítím jako plnohodnotná ženská. Jsem z toho trosku unavená, vlastně jsem se nikdy necítila žensky, buď kvůli vnitřku nebo kvůli zevnějšku.
@Severanka192 píše:
Návštěvu psychologa jsem už párkrát v životě absolvovala kvůli léčbě neplodnosti a psychickým problémům s tím spojeným. Nepomohlo mi to vlastně v ničem, moje trable vyřešilo až otěhotnění a narození dítěte. Myslím, že tohle bude ten samý případ. Když to řeknu blbě, vykecání se psychologovi mi nová prsa nenašije. Vlastně už řeším druhou situaci v životě, kdy se necítím jako plnohodnotná ženská. Jsem z toho trosku unavená, vlastně jsem se nikdy necítila žensky, buď kvůli vnitřku nebo kvůli zevnějšku.
Cha cháá to je celý kravina jak bejk, rychle si nech napsat aspoň 5 prášků na hlavu.
![]()
Umělohmotný cecky žádnej chlap nemůže chtít…
![]()
@Severanka192 píše:
Tak se nauc takovy lidi posilat do tmy. At se podivaj na sebe. At si trhnou. Normalne se o sebe starej, at vypadas pekne a na reci nedej. Nerikej mi ale, ze na tebe takhle reaguje kazdy koho potkas ![]()
A jak jsi vysoká a kolik vážíš? Co přes den jíš? Zkoušela sis někdy zapisovat do Kalorických tabulek? Přibrat je hrozně těžké, stejně jako zhubnout, možná u víc. Znám to, když se snaží manžel. Zkus třeba kalkulačku na stránce Michal Josef Toth a zapisuj do aplikace Kalorické tabulky. Já mám tedy opačný problém, potřebuji zrovna 10 kg zhubnout, nicméně, když mám o těch 10 kg míň, tak mám z velikosti D, velikost C. Prostě pokud přibereš, mohla by se ti i ta prsa teochu zlepšit…
Je ale škoda, že tě to stresuje až tak, že ani nejdeš do plavek. ![]()
Psychologa ti doporučuje každý druhý, ale ono to opravdu pro každého není. Také jsem kdysi byla a bylo to úplně nanic. To mám lepší pokec s kamarádkou u kafe a ještě neplatím 600 Kč za hodinu. Nic, co bych nevěděla, mi psycholog neřekl…Já tedy tenkrát chodila s úzkostmi, což je trochu jiné, ale stejně..
@arinecka píše:
Tak se nauc takovy lidi posilat do tmy. At se podivaj na sebe. At si trhnou. Normalne se o sebe starej, at vypadas pekne a na reci nedej. Nerikej mi ale, ze na tebe takhle reaguje kazdy koho potkas
Já se moc s lidmi nevídám, takže vidím někoho náhodně třeba jednou za půl roku. No a všeho si lidi všimnou prvního po takové době, že jo. Váhy a prsou, kord v létě. Bohužel já si cizí názory beru dost, celkově nejsem extra sebevědomý člověk, co se za sebe umí postavit, byť na tom zkouším pracovat.