Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Když pominu extrémy, tak klučičí - Martin, Michal, Kamil, Milan, Radek, Erik, Robert, Roman
Z holek nevím
Asi nastvu hodne maminek, ale me se nelibi Matěj
u nas se vzdycky rikalo,, ty ses teda Matej´´ jako ze je nekdo tydyt. Od te doby slysim Matej jako nadavku ![]()
Josefína, pak ty stará česká jména, co se ještě kdoví proč vyskytují v kalendáři jako Vratislav, a jiná končící na slav.
S tou Josefínou, naší babi se to moc líbí a hned jeeee, Pepička, to je krásné jméno. Tak oslovovat někoho Pepičko, no to je úplně strašný.
Květa, Božena, Žofie, Aloisie, Antonie, top je Doubravka. U kluků Kvetoš, Vráťa, Sváťa, Eman,…
@Serpentini píše:
Bořek, Borek, Božena, Blažena, Hedvika, Týna, Romana, Květoslav. A kombinace typicky českého příjmení a cizího jména, třeba Jessika Horáková nebo Isabella Mráčková.
Nedávno mi známa říkala, ze nějaká její známa má známou, která dítěti dala jméno Noemi. Na ti by ještě nic nebylo, ale příjmení je Fojtíková
tomu říkám úlet ![]()
@bjetuschka píše:
Nelíbí se mi Berenika nebo RebekaDál úlety typu Božena, Milada… Z klučičích asi Samuel nebo Miloš…
Tohle jmeno kdyz slysim, tak se mi vzdycky vybavi Sex ve meste a Charlotte u sexuologa ![]()
Me se nelibi takove ty znovu objevene zdrobneliny jako Anezka, Eliska, Johanka, Jindriska… Nelibi se mi to hlavne u dospelych, jmenuji se tak a se tak i logicky predstavuji. Mi prijde vzdycky k smichu tricetileta Eliska apod. ![]()
Jinak se mi nelíbí Gabriela, Vlasta, Svatava atd. Největší pohroma je z mého pohledu Beáta…brrrrrr ![]()
Syna bych nepojmenovala Albert, Vlastimil, Hugo, Sebastián ani Matyáš… ale je jich určitě víc.
@Ms.Ragdoll píše:
Tohle jmeno kdyz slysim, tak se mi vzdycky vybavi Sex ve meste a Charlotte u sexuologa
Já si zas pamatuju, když ségra uvažovala nad tímhle jménem pro dceru a moje máma úplně smrt v očích
a prej:,,To je jako Brekeke!"
Jo, víme, proč jsme až do porodu tajili jména, okolí umí někdy fakt,,potěšit" ![]()
Co už tady bylo zmíněno, strašná je kombinace cizokrajne jméno a české příjmení, pak miliarda holčiček jménem Eliška, a vyloženě divné mi přijde Vanesa (asociace s vanou, asi kvůli zkratce Vany???), pak Božena, Milena, Jarmila, Ludmila atd…u kluků Patrik, Robert, Emil a Jarmil ![]()