Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pominu všechny úlety typu Otylie, Květoslav, Gertruda, apod. Zamerim se jen na lidi, ktere znam, a jejich jména se mi nelíbí.
Kevin, Hugo, Zoe, Liana, Etel, Elvíra, Etien (ten nevím, jak se píše), Gloria, Lada,…
@růžový achát píše:
Nejsem Kristýna, a ta se mi zrovna líbí
Nebuď smutná, Květo
![]()
@růžový achát píše:, už nejsem Božislave
vy jste se nechala přejmenovat? že píšete už nejsem?
Zajímavá diskuze. Padlo tu moje jméno, obou mých dcer a i varianty, kdyby jsme měli kluky. ![]()
@a12 píše:
A neni johanka johana?to spis bych uvedla treba jindrisku nebo stepanku..
Jsou možné obě varianty, měla jsem spolužačku přímo Johanku, za ty tečky lze dosadit jakákoliv další jména, opravdu jsem neuváděla všechna a patří k nim i tebou zmiňovaná Štěpánka, Jindřiška a další takové ![]()
https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
@debra.morgan píše:
@osvc můž se zeptat jaky vecny vyznam má jméno Hana? nic mě nenapadá…
Neznáš to? Znamená to jako ve smyslu ostuda, za co by se měl člověk stydět, to je taková hana, moje prababička i babička to používaly úplně běžně, proto mi vždycky přišlo zvláštní, že se tak někdo jmenuje ![]()
@osvc píše:
Neznáš to? Znamená to jako ve smyslu ostuda, za co by se měl člověk stydět, to je taková hana, moje prababička i babička to používaly úplně běžně, proto mi vždycky přišlo zvláštní, že se tak někdo jmenuje
je na to i pohádka Pravda a lež ![]()
@Malaga píše:
je na to i pohádka Pravda a ležhttps://www.fdb.cz/…-a-lez/41090
Tu asi ani neznám ![]()
Z klučičích: Patrik, Vlastimil, Tobiáš, Tadeáš, Matyáš, Kamil, Miloš, Daniel
Z holčičích: Monika, Ludmila, Anastázie, Jarmila, Jessica, Jitka, Marie, Lenka, Helena, Klára, Týna
![]()
@osvc píše:
Neznáš to? Znamená to jako ve smyslu ostuda, za co by se měl člověk stydět, to je taková hana, moje prababička i babička to používaly úplně běžně, proto mi vždycky přišlo zvláštní, že se tak někdo jmenuje
Myslím, že je to regionální záležitos, moji prabičku ani babičku jsem to snad nikdy říct neslyšela, ale vlastně ani od nikoho jiného z mého města
Mně se jméno Hana strašně líbí, ale nakonec jsme dali jiné, v japonštině to znamená květiny (nebo taky nos
).
@Wani píše:
Myslím, že je to regionální záležitos, moji prabičku ani babičku jsem to snad nikdy říct neslyšela, ale vlastně ani od nikoho jiného z mého městaMně se jméno Hana strašně líbí, ale nakonec jsme dali jiné, v japonštině to znamená květiny (nebo taky nos
).
Asi jo, ale jak jsem to běžně slýchávala, tak mně to přijde divné jméno
Měla jsem spolužačku jménem Nora a během přírodovědy mi jí bylo líto, když se probíraly liščí a jezevčí nory, pak se v dospělosti nechala přejmenovat.
@WWWWWW píše:
A děs největší je Lili![]()
Co kam lili, do kanálu, nebo do sebe lili vodku? S tím jsem se ještě nesetkala ![]()
@osvc píše:
Co kam lili, do kanálu, nebo do sebe lili vodku? S tím jsem se ještě nesetkala
Jméno Lili
![]()