Jaké koření od půl roku věku?

Markéta Fe
3.10.14 19:01

Jaké koření od půl roku věku?

Už asi měsíc dávám malé příkrmy, nedávno jí bylo půl roku. Kombinuji kupované/doma vařené, podle potřeby. Onehdy jsem koupila od Hippu „Špagety Bolognese“ od 4. měsíce (zatím jsem jí to nedala, protože ještě neměla maso). V té skleničce je mimo jiné i oregano a bazalka. To mě udivilo a přivedlo mě to na otázku, jaké koření může půlroční dítě? Nevidím důvod, proč by např. nemohlo kmín nebo fenykl (koneckonců pije fenyklový čaj), majoránku… možná štipku červené papriky? Nebo je možné do příkrmu vyvařit cibuli?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
3.10.14 19:08

Bylinky bych klidně dala, i kmín, papriku asi radši ne. cibuli byhc já osobn dala, pokud nemá problémy s bříškejm. do vývaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30632
3.10.14 19:11

Dávala jsem majoránku, kmín, petrželovou a celerovou nať a i trošku česneku, dceři naštěstí nevadilo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
3.10.14 19:14

Co tě udivuje? To víš, že bazalku i špetku oregana může.
Na cibuli má naopak čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
3.10.14 19:18

Cibuli byc asi nedala a ani tu papriku ;-) používáme drcený kmín a majoránku, doma si suším bazalku vlastní tak občas do omáčky použiju i tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14991
3.10.14 19:19

Davala jsem bylinky od 8m a to bazalku, majoranku, kmin, rimsky kmin, sladkou papriku, cesnek, libecek, petrzelku, pazitku.

Vim, ze se ma davat pozor na rozmaryn a muskatovy orisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
3.10.14 19:37

Vzhledem k tomu, že v půl roce jsme s příkrmy začínali, koření jsem nedávala opravdu žádné, s tím jsem začala až nedlouho před 1. rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.10.14 19:41

Davala jsem majoranku a kmin, podporuji traveni a cca od osmeho mesice bylinky… kopr, bazalku, petrzelku, libecek, nedlouho potom jsem zaradila i tu sladkou papriku, kdyz jsem delala kure na paprice, takze i cibuli a zkusila jsem i cesnek. Mala zvladala bez problemu vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
3.10.14 19:45

Tak cibule není koření. Já jsem trochu dávala, i jsem ji pak do příkrmu mixovala, myslím že převařená není tak agresivní…od roka česnek. Nedávala bych určitě koření červenou papriku. Myslím že kmín je OK, fenykl bych nedávala spíš kvůli chuti. Bylinky bych důkladně převařila. Myslím že v těch skleničkových příkrmech nebývá všechno úplně vhodné, podle toho bych se neřídila.

• Citovat
  • Upravit
16744
3.10.14 19:46

Od 8 měsíce jsem dávala pažitku a petržel, cibuli od 11 měsícu a od roka solím, jiné koření zatím nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
3.10.14 19:48

Koreni nedavam, bylinky ano. Lahudkovou cibulku sem zacala davat ted v 9mes a papriku jako koreni nedavam pouzivam cerstvou od 8mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.10.14 19:48

Já to třeba nikdy neřešila. Kombinovala jsem skleničky a domácí stravu. Do 10 měsíců byl syn na těch kašičkách a potom jsem pozvolna přešla na naše jídlo. Teď v 13 měsících jí všechno co my, kromě uzenin a ostrých jídel. Ale měla jsem štěstí, že nikdy netrpěl na bolesti břicha a alergické reakce taky žádné, takže jsem brzo vzdala nějakou snahu všechno kontrolovat a řešit :) Jo a teda ty kašičky jsem nekořenila ničím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí