Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kolik je miminku měsíců? Je potřeba vytrvat u jedné značky nějakou dobu, kdyz se mléka pořád mění nestihne si zvyknout. Biogaya je dobrá. Určitě tím nic nepokazis. Jinak snad pořadí někdo zkušenější já kojila. Tak moc zkušeností z UM..
přeji ať je brzo lepe. ![]()
Co takhle zkusit jakékoliv hypoalergenní mléko, měla by mít částečně naštěpenou bílkovinu kravského mléka, tudíž by to měla být pro dětský organismus menší zátěž. Podle mě by se už v porodnicích, když kojení doopravdy nejde, měla dávat hypoalergenní mléka. Já sice kojila, ale měla jsem velmi pozdní nástup laktace, takže dcera v porodnici dostala příkrm. A dodnes si nejsem jistá, zda tenhle brzký kontakt jejího zažívacího traktu s BKM nerozjel následnou alergii. Já ani manžel nemáme žádné alergie ani intolerance. Takže se přimlouvám za cokoliv hypoalergenního.
@barberiska já po 3 dětech zjistila že nejlepší je Babylove z DMka, jediná poslední dcera netrpěla na bolesti bříška a má ho od 2 týdnů jako příkrm ke kojení, od 3. měsíce už jen UM, ještě syn měl po různých mlékách na doporučení dr. Bebu HA, ta byla taky ok
Dcera v porodnici dostávala Bebu, ale doma jsem ji hned převedla na mléko Humana. Asi není mezi lidmi moc známé, ale prodávají ho v lékárnách nebo na internetu. Je to německé mléko, opravdu hezky voní a dcera po něm neměla žádné problémy. Můžu doporučit ![]()
Malá je od 1 měsíce na HiPPu - klasická 1 combiotik. Předtím jsem kojila. Ty prorvane noci máme za sebou taky, ale trvaly naštěstí jen 14 dní, pak to postupně přecházelo. Dávám jí od 1.tydne bio Gaiu a kapky Baby Calm. Občas ublinkne, ale to prý je normální. Jinak vše ok ![]()
Ahoj, já jsem dávala dcerce hlavně Nutrilon HA, ale později jsem zjistila, že stejnou službu mi dělá mléko Babylove z DM. Zpětně mi je líto, že jsem zezačátku mléka střídala a zbytečně tak dcerce zatěžovala zažívání. Neudělej prosím stejnou chybu. Je to jak píše @Kikulele - nestřídat hned, chvíli u mléka zůstat.
První byl spokojený na Hipp Combiotic, druhé absolutně nesedlo, chvilku seděl Kendamil, ale pak se rozjela ABKM, takže Nutrilon AC.
@SibyllaTrelawney píše:
Ahoj, já jsem dávala dcerce hlavně Nutrilon HA, ale později jsem zjistila, že stejnou službu mi dělá mléko Babylove z DM. Zpětně mi je líto, že jsem zezačátku mléka střídala a zbytečně tak dcerce zatěžovala zažívání. Neudělej prosím stejnou chybu. Je to jak píše @Kikulele - nestřídat hned, chvíli u mléka zůstat.
ono se tezko vydrzi, kdyz dite ryci bolesti a ty s nim, strika z ni stolicka barvy spenatu a bricho ma nafoukle jako zaba. A to byl prosim pekne jeden z tech super nastepenych nutrilonu, co clovek dostane jenom na predpis. K tomu nutrilonu vedla delsi cesta plna utrap, zmen UM a po tyhle silene reakci na nastepeny nutrilon, manzel zavelel navrat ke HIPP combiotic. Po tom sice mala mela prdiky, zacpu a ublinkavani, ale dalo se to vydrzet.
Taky jsme nakonec presli na DM babylove, ale az mnohem pozdeji. Narozdil od HIPPu ma Babylove krasne mlecnou chut a nesmrdi. Nicmene, kdyz jsmeho zkouseli nekdy na 2-3m (nepamatuju se presne), tak po nem dcera strasne blinkala. Takze, nesedne to kazdemu miminku. Je to silene, ale clovek musi vyzkouset, co sedne.
@warita Moc dobře vím, jak může dítě po špatném mléce trpět, nemysli si. Dcera blila silně až do roka, i po příkrmech, na bolavé břicho trpěla extrémně. Vím, že jsem vyzkoušela asi všechna mléka na trhu a když si sáhnu do svědomí tak myslím, že jsem střídala až moc rychle, zbytečně.
@barberiska píše:
Holky jaké mléko kupujete pro vaše prcky? My jsme začali v nemocnici se sunarem premium. Máme ale silene koliky. Tak jsme vyzkoušeli HiPP ha combiotic to jsme házeli šavle… Nyní Hami 0+ opět zvracime. Po Nutrilonu máme zácpu. Nechci z dítěte dělat pokusného králíka ale ty prorvane noci jsou šílené… Samozřejmě jsme zakoupili biogayu a kapičky na prdíky bez většího efektu…spíše po kapkach zhorseni
Nutrilon Omneo comfort
@Kikulele je nám 7 týdnů. Nekojila jsem vůbec. Byla jsem tak hotová z porodu a z komplikací po( rozpadla rána ATB blokla pánev a následná rehabilitace) že se laktace nerozjela takže jsme nuceni být na UM ![]()