Jaké množství bílého jogurtu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Sfaticata píše:
A jak často je dáváte? Slyšela jsem, že je dobré tak maximálně třikrát týdně, jinak zatěžují ledviny.
Ledviny zatěžuje nadměrný příjem bílkovin, takže záleží, jaký má dítě celkově jídelníček (jestli např. dáváš denně maso a jestli kojíš nebo jestli je na UM atd.).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám právě kvůli zácpě a dávám každý den a sní normálně celý, poslední dobou mu do toho přimíchám trochu čerstvého ovce (jabko, hruška) samotné ho nechce a na zácpu mu taky pomáhá. Problém mu nedělá, byla bych v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus jí dát spíš na ochutnání a uvidíš. Když to bude ok, bude kakat normálně, nebude bolet bříško, tak dej příště víc.
Každé dítě je jiné, není třeba řídit se přesně podle tabulek, spíš zdravým rozumem a podle tomu, co mu sedne a co ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší dávám jogurt od 8m denně nejdřív k odpolední sváče a pak jsem přesunula k snídani nic jiného ráno nesní jsou jí 4r. Dala jsem jí rovnou 125g
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sfaticata Ledviny zatěžují bílkoviny, v jogurtu jich zase až tolik není, na to je horší třeba tvaroh. Jinak já dávala jogurt denně, vždycky na jednu svačinu, na druhou měl ovoce, teď dvouleťák mi sní už dva na posezení a kolikrát do sebe napucne ještě třetí odpoledne. Jogurty jdou u nás teda na dračku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám celý kelímek. Většinou kupuju malou Holandii, tak nevím, kolik má přesně g. Snažím se dávat každý den, ale vychází mi to jen asi 5× týdně. Začala jsem po pár lžičkách od sedmého měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elilen píše:
Teď mě napadá, jaký máte názor na zakysanou smetanu?
zakysanka je dobrá, jako nedávala bych denně, ale občas na zpestření proč ne.. taky ji občas kupuju, nebo kefíry, děcka je milujou, hlavně ty ochucené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela23 Dcera je totiž docela hubená a tak se jí snažím banánama a občas i zakysanou smetanou dostat na lepší váhu. Kefír už je ale asi spíš pro starší děti, viď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elilen Zakysané výrobky jsou prospěšné všeobecně, takže klidně dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chatwenna Já dávám tak 4× týdně. A pak ještě i přidávám do jídla, malýmu to chutná. Uškodit to nemůže