Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, co pijí vaše miminka ?
Dáváte jím čaje a jaké ? a teplé nebo studené ?
Dík.
Lenka
Ahoj,
moje malá (13měs) pije vodu nebo neslazený šípkový čaj. Uvařím ho ráno a během dne ho popíjí, takže má pokojovou teplotu, není ani teplý ani studený. Pije hodně a ráda. Ještě ji nefutruju žádnýma Kubíkama a spol., na to má ještě dost času.
Ahoj,
Radu
Ahoj, u nas se pije caj, vsechny druhy (podle veku), obcas teply, obcas studeny (spise pokojova teplota). Sany.
Ahoj, u nas se pije caj, vsechny druhy (podle veku), obcas teply, obcas studeny (spise pokojova teplota). Sany+mimi 7m
A holky dáváte čaj granulovaný nebo porcovaný sáčkový? A od jakých firem?
Evula
Ja davam granulovany, od ruznych firem hlavne zalezi na druhu. Sany.
Můj miláček je pěkně vypečenej - samotnou vodu pít nechce, takže to řeším tak, že buď dávám šťávu z melounu a doředím vodou, nebo koupím Hipp a taky ředím. Už jsme se dostali na 50ml Hippu a 180 vody…tak jsem zvědavá, kdy to stýáhnu na ještě míň. Když jsem zkusila jen vodu, tak pít nechtěl ![]()
My mame problem, ze pit moc nechceme… ![]()
Zkousela jsem vsechno mozny. Pije akorat cerny caj a obycejnou vodu. Tak mu davam vodu , ale zadna slava, jestli do nej dostanu denne 200ml tak to je uspech, krome toho ma jenom Nutrilon 2× 200ml. Nic jineho za den nevypije…A to mu uz bude 14 mesicu. Takze jestli mate nekdo typ tak dejte vedet. Jana
Ahoj, tak já asi moc neporadím, jen napíšu co nedoporučuju. Náš pán pije jen dětský šťávy- ředím to sice 1 ku 2, ale stejně je to sladký. Je to pěkně blbej návyk a závidím těm, co pilou vodu. Veškerý brčka a tak se mi tou štávou zanesly, navíc to v létě pěkně kysne, takže má pití v lednici, horší, když někam jdeme na dýl. Taky to občas vyplivne, takže teď pije s bryndákem, fleky od ovoce nic moc.
Takže bych zkusila čaje, spíš sáčkovaný, nejsou sladký a nejlepší je asi ta voda.
Zkusila jsem i odvykání na těch štávách, ale jednou byl nemocnej, tak to jsem se bála bez tekutin. Podruhý to bylo v hrku a jakmile to bylo víc naředěný, tak prostě nepil, večer už úplně nemohl, ale stejně se nenapil, tak jsem mu to musela dát v rámci zachování zdraví.
Omlouvám se , že jsem tak odbočila, celým výlevem jsem jen chtěla říct, ýe pokud nebudeš muset, tak na štávy bych fakt neučila.
Rea a Tomík 1rok
Ahoj,
moje malá (11 měs.) taky nechce vodu, čaj ochutnala jen v nemocnici a hned ho vyblinkala. Pije šťávičky, a protože se to docela prodražuje, tak jsem ve zdravé výživě koupila jablečný koncentrát (350 ml za 34 Kč) a vždycky jí do lahvičky přidám 1 lžičku toho koncentrátu do kojenecké vody. Tak nám vydrží asi na 2-3 týdny. Ta šťávička má pak jen velmi jemnou nasládlou chuť a malá toho vypije zdaleka nejvíc ze všech šťáv, co jsem zkoušela.
Samozřejmě bych taky byla radši, kdyby pila samotnou vodu (zoubky, fleky, nezkazí se…), ale žízní ji nenechám ![]()
Nepřihlášená Mamulka
Ahoj, tak malá pije většinou granulky od Sunárky, ovocný a máme připravené doma i čajčky proti nachlazení. Teď má zrovna rýmu, tak ji ráno připravuju ten čajík, ale mrška to pozná, že to už nechutná tak dobře a pije mnohem méně.
A to v tom teplu. Musím jí hold zase dát ty granulky.
Kvůli penízkům ji ale musíme už učit pít normální vodu..
Iri
Ahojky, malá taky pije gran. čaje ale i vodu.To není prblém,ale píšete.že
vaše děti píjí méně při změně,ALE jaká je optimální dávka tekutin u dítěte 13 měsíců. dík za reakce moc sama nevím jestli to dělám dobře. ![]()