Jaké pohoštění pro kamarádky

459
31.7.15 17:03

Jaké pohoštění pro kamarádky

Zdravim,
parkrat za rok se schazime se ctyrmi kamaradkami,
Vetsinou u pivka ci vinka a neceho na zub v restauraci.
Ted jsme se poprve domluvily, ze se sejdeme u nas doma. Jeste tu nebyly, posedime pravdepodbne na zahrade, ale nechci se spolehat na hezke pocasi a pripadny gril, stejne to na nem moc neumim a manzel doma nebude :-)
Chtela bych poradit s nejakym slanym obcerstvenim. Rikala jsem si, ze bych udelala domaci pizzu, popr. nejakou syrovou bagetu (narezanou, prolozenou syrem atd., rozpecenou).
Jake tipy mate vy?
Poradite jeste neco jineho?
Rada bych neco, co neokora, neroztece, nezkazi se, bude-li teplo a budeme-li sedet venku.
 Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
31.7.15 17:09

Rajcata s mozzarelou posypat korenim, slany sneci z listoveho testa, zluty meloun s ruznymi sunkami, syry a ruznym druhem peciva. To delam vetsinou ja. Jestli bude vedro tak ovocne misy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.7.15 17:10

Vděčné je listové těsto na milion způsobů a má tu výhodu, že se dá připravit dopředu, což třeba u pizzy moc nejde, budeš muset odbíhat od povídání. Z listového těsta jsou fajn různé šneky, tyčinky, plněné taštičky, párky zabalené v těstě, nebo jako alternativu pizzy jsem dělala takový mřížkový slaný koláč, náplň podle chuti, podobně jako do pizzy, navrch jsem z části těsta dělala mřížku (mám na to takový prořezávací váleček, nebo by šlo skládat proužky ručně jako u lineckého těsta). A taky ráda dělám třeba tuňákovou pomazánku, protože jednak jde taky udělat dopředu a pak se rychle namaže na nějakou dobrou nakrájenou bagetku, jednak tak rychle neosychá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
31.7.15 17:11

Pizza sneci - rychle a dobre :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
31.7.15 17:12

@Fircon
Ahoj :-) Já mám hrozně jednoduchý recept, ale je to fakt super: doprostřed na rozválené listové těsto dám najemno nastrouhaný eidam (musí to být opravdu skoro na prášek, jinak se to tak dobře nerozpeče) a na to naskládám kousky nivy. Potřu vajíčkem, zabalím a propíchám vidličkou. Podávám teplé, nebo lehce ohřeju v mikrovlnce nebo v troubě. Peče se to asi 15 minut na 160 stupňů v horkovzdušné troubě. Mňam. :-) Asi pošlu manžela do obchodu, nebo co. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
31.7.15 17:13

Jé, vy mi ale děláte chutě, to je zase téma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.15 17:16

@Fircon Ahoj, my se takhle scházíme s kamarádkama často, většinou vede Nealkoholické mochito, napíchané kousky ovoce na špejli, vypadá to jako ovocný špíz ( hrozno, jahoda, mango, ananas, kiwi, meloun ), dále máme hrozně rády tortily, takže nakrájím nějakou zeleninku, maso mám orestované předem a dip jogurtovo česnekový, je to fakt rychlovka a dobrůtka, zapékám v paninni grilu, ale dá se i normálně nahřát tortila v troubě, nebo v mikrovlnce a poté naplnit, dále nějaké jednohubky z rohlíku, většinou česnekovka + mandarinka, hrozno a nějaké slané rybičkové + ančovička, nebo sardelka navrch, super je i šopák, k tomu obyč bagetka a jako něco k zakousnutí třeba tortila chips s hotovým koupeným dipem, my máme rádi všechno a vždycky se domluvíme co kdo udělá, nikdy to nedělám vše sama, ale na mě většinou padnou tortilky a mochito. :) Je toho hrozně moc, co se dá udělat, třeba i zapečený hermelín, k tomu salátek, bagetka, super, mám teď mna vše chuť. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
31.7.15 17:18

Mini burgry, slaná semifreda, domácí pomazánky s pečivem ( samozřejmě domácím ), slané špízy, ovocné špízy, domácí limonádu + pivo, víno ( co máte rády ), sýrovou roládu…
Rozhodně bych se vyhnula čemukoli z listového těsta. je to jednoduché, každej to zná a je to o ničem :roll:

Nebo třeba sýrové či čokoládové fondue :-)

• Citovat
  • Upravit
3371
31.7.15 17:26

Já poslední dobou miluji sýrovou roládu, to je taky vděčný (dá se tam kromě sýru nacpat cokoliv) a je hned pryč :mrgreen: Jinak, jak tu někdo řekl, tak listové těsto na milion způsobů. Možná by nebyl k zahození nějaký salát (mňam, dala bych si :lol: )? Nějaká pomazánka a jednohubky/veka? Mozzarela s rajčaty a kořením je také vděčná. Jinak vůbec nevim, mám úplné okno. Ale třeba něco s melounem, by mohlo mít též úspěch (mňam :lol: ).

Příspěvek upraven 31.07.15 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
31.7.15 17:29

Minirizecky, domaci pastika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
31.7.15 17:30
@Eemii píše:
Minirizecky, domaci pastika..

Konečně něco normálního a ne listové na milion způsobů ;)

• Citovat
  • Upravit
21905
31.7.15 17:30

Nebo treba koule z mleteho hoveziho a k tomu dip z bileho jogurtu, cesneku a Nivy, k tomu pokrajena bagetka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
31.7.15 17:32

@Krasavicaa ale tak ono je to vdecny, sice to kazdy zna a neoslnis s tim, ale ani neurazis, ono je to dobre, at jsou to sneci nebo nejaky zaviny se spenatem, uzenym..vetsinou to ma kazdy rad. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
31.7.15 17:35
@Eemii píše:
@Krasavicaa ale tak ono je to vdecny, sice to kazdy zna a neoslnis s tim, ale ani neurazis, ono je to dobre, at jsou to sneci nebo nejaky zaviny se spenatem, uzenym..vetsinou to ma kazdy rad. :)

Jo, lidi to mají rádi, ale já jsem spokojená, když můžu udělat něco lepšího, netradičního.. Na co lidi nejsou až tak zvyklí… Neobvyklé servírování, hezké zdobení :-)

• Citovat
  • Upravit
6243
31.7.15 17:36

Pecu slany muffiny a Maj úspěch. Těsto je mouka, máslo, vejce a podmasli a dochutit cimkoliv. Feta+cuketa, rajčata mozzarella, chotizo gouda cibulka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí