Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Bačkůrky jsou na prd, i vzhledem k tomu, že se prostě neutáhnou kolem nohy dle potřeby. Máme teď na zkoušku se žirafou pegres bačkory jsou hrozný. Kolem kotníku ač to je utažené maximálně to kloktá a přitom na nártu to má otlačené. U sandálek se mi to nikdy nestalo…
Souhlas s Kami
![]()
Nejlepší jsou sandálky s plnou špičkou
Bačkůrky nedrží, hned se vyšmajdají a ještě se jim potí noha ![]()
My máme Santé nebo Richter, ty jsou sice dražší, ale kvalita super ![]()
klárka měla bačkůrky jenom jednou. jinak jsem jí až do 3 let kupovala i na doma sandálky (takže celkem za léto měla 3 kusy - ven, doma, jesle
). výborné byly Pegres, dělají i variantu s kaučukovou podrážkou, takže byla krásně měkká a ohebná a sandálky byly lehounké. zkusila bych kouknout do prodejny zdravotnické nebo dětské obuvi a uvidíš, co nabídnou. Santé je taky super značka, pak i essi. záleží i na tom, který typ sedne prckovi na nohu nejlépe.
nozu píše:
klárka měla bačkůrky jenom jednou. jinak jsem jí až do 3 let kupovala i na doma sandálky (takže celkem za léto měla 3 kusy - ven, doma, jesle). výborné byly Pegres, dělají i variantu s kaučukovou podrážkou, takže byla krásně měkká a ohebná a sandálky byly lehounké. zkusila bych kouknout do prodejny zdravotnické nebo dětské obuvi a uvidíš, co nabídnou. Santé je taky super značka, pak i essi. záleží i na tom, který typ sedne prckovi na nohu nejlépe.
Hm, u nás ve zdravotnické mají pouze santé na objendávku, žádný kus na krámě. V obuvi jen pegres a to pramálo tipů a v jediné lékárně santé. takže ono je těžké vybrat…
tak jsem dneska nakonec koupila tyhle. Chtěla jsem uzavřenou špičku,ale nic jsem nevybrala
. Tak snad jsem koupila dobře.
http://www.pegres.cz/…_katalog.php?…
motika píše:
tak jsem dneska nakonec koupila tyhle. Chtěla jsem uzavřenou špičku,ale nic jsem nevybrala. Tak snad jsem koupila dobře.
http://www.pegres.cz/…_katalog.php?…
Pokud malé dobře drží na nožce, je měkká/ohebná podrážka, tak snad budete spokojení
Špičky je škoda, ale co se dá dělat, když neměli…
asi jsem uplně blbá,ale jak moc má bejt ta podrážka ohebná
To jako že špičku ohnu až k patě? všechny podrážky mi přijdou stejný. Teda pokud nechci nějaký pláťáky.
no k patě ne, ale určitě dost. aby se to ohlo při lezení, když ohneš nohu v nártu, aby ta bota povolila.
Třeba uzavřené boty nejdou ohnout tak jako domácí sandály…
kamiŠ píše:
no k patě ne, ale určitě dost. aby se to ohlo při lezení, když ohneš nohu v nártu, aby ta bota povolila.
Třeba uzavřené boty nejdou ohnout tak jako domácí sandály…
tak já nevim,ale pokud koupíš kožené a kotníčkové tak moc ohnout nepůjdou. Prcek leze naštěstí jen občas. Jinak už jen chodí nebo si kecne na zadek ![]()