Jaké tělové mléko na svědivou kůži?

4069
8.12.20 20:30

Jake telove mleko na svedivou kuzi?

Zdravim.
Chci dceri koupit telove mleko, je atopik po mne, ale u ni se projevuje jako svediva kuze na tele, praskajici kuze na briskach prstu, puchyrkami v meziprsti na rukach, a na tele ma obcas takovou jakoby krupici, co svedi. Vyzkouseno mame Mixu, CeVe, a Biodermu. Zatim ucinek zadny. Prosim o zkusenosti, jestli je alespon neco, co zabira. Dcera se skrabe hlavne vecer a v noci. Nema klasickej atopak s cervenyma flekama, i kdyz sem tam ma, ale ne nejak hodne.
Diky za tipy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
8.12.20 20:34

My měli problémy se svěděním u mě, dcera suché fleky na kůži. Začali jsme používat jiný prací gel (do té doby ariel, persil) pak od dm nature a dezinfekci na prádlo. A na zahojení těch suchých míst u dcery pomohl a-derma sprchový olej, a od biodermy atoderm baume tělové mléko. A pak už biodermu atoderm, a peru jen v tom nature a dm dezinfekci na prádlo. Co z toho nám pomohlo nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
8.12.20 20:42

Prave tu Biodermu mame, pouzivame uz temer rok, mela jsem 2 velke baleni, kuzi promasti, ale svedit neprestane🤔…
Praci gely pouzovam normalni, pravda (Perwol),tak zkusim z toho DM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
8.12.20 20:44

U nas pomohla Bioderma Atoderm - ale v kombinacii z obycejnym sudokremem, ktery mazu jak na fleky, tak na popraskanou kuzi v zahybech. Pry taky ucinkuje proti kvasinkam, ktere se tam rady drzi. Sama Bioderma u nas tohle nevyresila, ale krasne zvlhcila kuzi.

A na takou kuzi v zadnym pripade jiny nez eko prasek - mame Ecover zero a taky zadnou avivaz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.20 20:49

Mně i synovi Bioderma atoderm ekzem zhorší. Ja zvladám akorat Niveu soft a syn nic. Jediné co opravdu pomáhá, je doma zvlhčovat v zimě vzduch. Máme 3 zvlhčovače a jedou fest. Jak to klesne pod 45%, je to peklo.

• Citovat
  • Upravit
21726
8.12.20 20:51

Zkus výrobky od Eucerin na ekzém. Jmenuje se AtopiControl. Dětem pomáhá na to svědění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35964
8.12.20 21:19

Měla jsem Biodermu na mimino a nic, měl na sobě suché fleky teď jsem koupila na doporučení v lékárně La Roche posay Lipkar AP+ a úplný zázrak, já se s tím mažu taky, jelikož mě teď hrozně svědí a praskají lokty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tamadasi
8.12.20 21:37

Používáme Linolu do koupele a spokojenost. Po koupeli ani nemažu nebo jen opravdu problémová místa tím, co mám zrovna po ruce (sebamed, uriage xemose) Pravda je, že já i děti trpíme na atopickou pokožku hlavně v zimě.

• Citovat
  • Upravit
16471
8.12.20 21:46

Dexeryl - 250 ml tuba za 160,–. Za mě úžadná věc, mažu tím všechny - sebe, děcka i miminko. Doporučila mi ho známá lékárnice, a za ty peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
8.12.20 21:54

Po Dexerylu jsem myslela, ze umru, jak to stipalo. Ale jiny clen rodiny zazil fakt ulevu a uz nic jineho nechce.
Me v nejhorsi fazi pomohla a-derma. Myti i mazani. Na udrzovani klidu LRP lipikar ap.
Bohuzel to chce zkouset a zkouset :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1499
8.12.20 22:16

Praskání kůže na prstech a puchýře může způsobovat zlatý stafylokok. Zkusit vyšetření na kožním. Jinak toho se bohužel nedá zbavit. Máme ho všichni, někomu však způsobuje problémy. Dají se pouze mírnit příznaky, často pomáhá mastička s konopím (ideálně domácí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.20 19:51

My používali Dexeryl 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
11.12.20 06:48
@pikola píše:
Měla jsem Biodermu na mimino a nic, měl na sobě suché fleky teď jsem koupila na doporučení v lékárně La Roche posay Lipkar AP+ a úplný zázrak, já se s tím mažu taky, jelikož mě teď hrozně svědí a praskají lokty :palec:

To mam v merku, sondovala jsem na netu a zkusime :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
11.12.20 06:49
@tamadasi píše:
Používáme Linolu do koupele a spokojenost. Po koupeli ani nemažu nebo jen opravdu problémová místa tím, co mám zrovna po ruce (sebamed, uriage xemose) Pravda je, že já i děti trpíme na atopickou pokožku hlavně v zimě.

Ta Linola je olej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
11.12.20 06:50
@tulipán píše:
Dexeryl - 250 ml tuba za 160,–. Za mě úžadná věc, mažu tím všechny - sebe, děcka i miminko. Doporučila mi ho známá lékárnice, a za ty peníze…

Diky za tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek