Jakou autosedačku po vajíčku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
29.3.10 13:13

no právě, zakladatelka chce poradit co po vajíčku, a Vy ji napíšete , že jste spokojené s 15-36- ale na to se neptala, na tu 15-36 má nejméně 3 roky čas, tak jsem raději napsal,že nebrat 15-36 aby se nespletla, a nekoupila, něco, co není pro takto malé dítě vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.3.10 13:13

Jojo sedí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
29.3.10 13:20

Děkuji všem, určitě půjdu do jedné z těch dvou jak doporučujete. Sice jsou dražší než jsem čekala ale na bezpečnosti se šetřit nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1885
29.3.10 13:54

Tak my máme RECARO ZOUNG EXPERT+ isofix s potahem TOP LINE. Je naprosto luxusní. Kovová bytelná konstrukce. Luxusní a moc příjemný potah. Je velice pohodlná i pro dítlo. Pásy se nastavují pomocí šroubené tyče. Takže jne točíš takovým špuntíkem a autosedačku ani nemusíš vyndat z auta a hlavně si pásy nastavíš přesně do požadované výšky a nejsi omezená připravenými otvory od výrobce. A také RECARO je firma, která vyrábí sportovní sedadla do závodních aut, takže jsou to opravoví odborníci. Mám z ní malej teď už vyrůstá, ale kupujeme zase Recaro, jen větší. Opravdu ji vřele doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.3.10 14:08
steeve píše:
no právě, zakladatelka chce poradit co po vajíčku, a Vy ji napíšete , že jste spokojené s 15-36- ale na to se neptala, na tu 15-36 má nejméně 3 roky čas, tak jsem raději napsal,že nebrat 15-36 aby se nespletla, a nekoupila, něco, co není pro takto malé dítě vhodné

Tak zrovna já, jsem tady byla třetí co jí odpověděla, že určitě 9-18 a pak 15-36. Právě proto, že zelvoon (promiň zelvoon) nademnou napsala, že mají 9-36, což dle mě není moc vhodná varianta :nevim:
Dospělý člověk snad pochopí, že když má doma 9kg dítě, že sedačka od 15kg asi nebude pro ně …
Ale ono to možná ode mě divně vyznělo, holt těhu no :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
29.3.10 14:17
janinkaz píše:
steeve píše:
no právě, zakladatelka chce poradit co po vajíčku, a Vy ji napíšete , že jste spokojené s 15-36- ale na to se neptala, na tu 15-36 má nejméně 3 roky čas, tak jsem raději napsal,že nebrat 15-36 aby se nespletla, a nekoupila, něco, co není pro takto malé dítě vhodné
Tak zrovna já, jsem tady byla třetí co jí odpověděla, že určitě 9-18 a pak 15-36. Právě proto, že zelvoon (promiň zelvoon) nademnou napsala, že mají 9-36, což dle mě není moc vhodná varianta :nevim:
Dospělý člověk snad pochopí, že když má doma 9kg dítě, že sedačka od 15kg asi nebude pro ně …
Ale ono to možná ode mě divně vyznělo, holt těhu no :wink:

V pohodě, já se nezlobím, vlastně jsem si ani neuvědomila, že se zde jedná o 9ti měsíční mimčo, my měli první dítko taky nejdříve v sedačce od 9-18, pak přešli na to 9-36 od Storchenmuhle, ale u druhého teď máme koupeno už jen tu větší variantu, ale s tím přesunem do ní ještě počkáme, až mimčo trochu povyroste. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11343
29.3.10 14:21

Kupovali jsme maxi cosi 9-18 kg (teď si nevzpomenu přesně jaký tip). Stála necelé čtyři tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.3.10 14:22

Janinko, už to nebudeme rozmazávat, jistě všichni chápou, i zakladatelka již ví, že je lepší nejprve 9-18, a poté 15-36, ale pro dotaz na sedačku po vajíčku dát odkaz na sedačku 15-36 je opravdu mimo mísu

S tím Recaro/ storchenmühle bych byl opatrnější, v posledních testech jim všechny 3 sedačky propadly, a ta isofixová se jim i utrhla z isofixu: http://auto.idnes.cz/…automoto.asp?…
raději se držet opravdu osvědčených značek Römer, Maxi-cosi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.3.10 14:25

zelvoon, steeve, vpohodě. Hlavní je se domluvit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
29.3.10 14:42

No četla jsem ten článek, cos poslal a je to teda hnus fialovej. Co se týče tý Storchenmuhle, tak tam testovali jinou variantu, než máme my…my máme STORCHENMUHLE STARLIGHT SP, tak doufám, že tahle naše je spolehlivější, jinak jsem z toho dost smutná, neboť pro naše děti kupujeme vždy jen to NEJ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.3.10 15:47

jo byly to jiné typy sedaček než máte, ale když firma, která dělá 6 typů sedaček a 3 jí z toho totálně propadnou tak to není úplně OK, nad tím by se měl někdo zamyslet
nejvíc mě štve, že třeba Recaro si dělá reklamu na sportovních sedadlech ( jo jsou asi dobrý) a dětské sedačky pak odflinknou, tam jim o zdraví dětí, které jsou více zranitelné asi moc nejde, nebo nevím co si o tom má člověk myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
29.3.10 16:02
steeve píše:
jo byly to jiné typy sedaček než máte, ale když firma, která dělá 6 typů sedaček a 3 jí z toho totálně propadnou tak to není úplně OK, nad tím by se měl někdo zamyslet

Tak to máš pravdu, dost mě to štve a hlavně bych apelovala asi na všechny výrobce autosedaček, že všechny by měly být na úrovni těch nejlepších, jinak je převážná většina dětí v každodenním nebezpečí. No, ruku na srdce, kolik maminek a tatínků doopravdy hledí na crash testy a taky na druhou stranu, kolik jich na to má investovat do těch lepších. Nemělo by to být tak drahý, když jde o bezpečnost dětí. :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.3.10 16:56

ano, je to o tom, že ne všichni sledují crashtestey a kvalitu sedaček, ale k těm cenám, kvalitní sedačky nejsou drahé, budu brát třeba vajíčko, se 4 hvězdičkama je Chicco Synthesis- cena 2000,– Cybex Aton, 2300,–, Römer Baby safe 3000,–
u 9-18, se 4 hvězdičkama Römer King TS plus 4000,–, King plus 4700,–
u 15-36 se 4 hvězdičkama Cybex solution 1690,–Solution X 2700,– Römer Kid 3000,–
a když vím, že originál rádio do škodovky stojí cca 11000,–, příplatek za metalízu je taky 10000, příplatek za litá kola cca 16000,– tak kdo má na toto, tak snad i na tu sedačku, a která z těchto nadstandartních položek, kterou má skoro každé nové auto( bydlím ve Vrchlabí, kde se škodovky vyrábějí a vidím je v této výbavě odjíždět z fabriky každý den) tak co Vám zachrání život dítěte- rádio ani metalíza to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
30.3.10 12:59

Ahojky je to tak 2-3 měsíce co sem se připletla někam sem do diskuze s tím že asi uvažujem o baby point sedačce 9-25kg,nakonec z toho vyšlo že mám od steeva doma romer king plus,opravdu sem se plácla přes kapsu,ikdyž na to vůbec nemáme a dovolit si to rozhodně nemůžem,nějak sme to přežily. :dance:
jinak sedačka uplně supr(zatím)je prostorná odhadem by se tam vešel zadek i mě cca 70kg.malá je naprosto spokojená vůbec jí nevadí bočnice krásně vidí ven,bere to jako křesílko dávala sem jí do toho ještě doma než sme jí na instalovaly aby si po vajíčku zvykla :mrgreen: a supr,instalace jednoduchá jak facka,drží perfektně ani se nehne. :palec: měla sem ztoho strach muž by mě dal kdyby byla neprd,ale je vážně fajn nelituju,chvilkové nouzi 8-o šla bych do ní zase.
ted vybírám golfky a už opět šetřim a dám na kvalitu na doporučení Nataši :kytka: koupím cybex.
tak se rozhodněte správně není to věc na měsíc a leckdy lidi ty penízky rozhážou ani neví jak :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
30.3.10 13:33

Tak s tímhle taky souhlasím. Taky jsem dala na doporučení steeva a připlatili jsme si za Römer Kid plus trend line. A teď pro miminka máme Römer baby safe a výše čtu, že je opět 4 hvězdičková, což mě těší. Je pravda v tom, že kolikrát se utratí víc peněz za nesmysly, než za kvalitní potřebné věci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí