Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Keyllah píše: Více
Ne, mysli pulku zhodnoceni domu, ktery si pan poridil pred svatbou. Plus pulku za spolunabyty pozemek.
@Silverine247 píše: Více
jenže tu pulku zhodnocení musí prokázat a spočítat, důkazní břemeno je na její straně, kdy nemá učtenky ni, jen nějaké fotky…přemýšlím jak je to s tím pozemkem, že je jen na něj- výhradní zdroje?
no, nicméně zakladatelka to vidí trošku jak Hurvínek válku, návštěva právníka by ji mohla do budoucna zachránit hodně peněz a nervů…
@Noku píše: Více
V tom případě bych dneska měla vybrat peníze. A pri rozvodu říct, že jsem si za ně kupovala losy. Pak mi ty peníze moje matka dá darem… s nebo třeba nedá, protože jsem naivní a věřím i ji. ![]()
Ach jo. Fakt si myslím, že máme nějaký morální kodex oba dva.
Ale mas pravdu, že nevím.
@Keyllah tak to by si snad koupila větší, když tolik zhodnocovala cizí majetek ![]()
@Sadman píše: Více
Víš, kamarádka teď odhazi v podobné situaci, bez dětí, taky bydlela u muže a jde do nájmu za dvacku. Je sama. Byt 2kk.
Pak mi dává smysl ten byt koupit, ale automaticky to neznamená rozvod. Já ten vztah dva roky řešila, žijeme jak žijeme, už to neřeším.
Tak proč jsi zakládala diskuzi, když na všechno oponuješ? Kup si byt, a hotovo.
@Anonymní píše: Více
tak ono i to zhodnocení musíš podělit dvěma
to už pak taková částka není…
Ja si porad vybiram „uzivat“ (ikdyz bychom si nejspis mohli dovolit oboje) ale mam rodinu, kam bych kdyztak mohla jit - snad. Ale mame zatim mimco a nechci se vazat v praci, hodne mi vyhovuje, ze pracovat „nemusim“. Je to tezke rozhodnuti, no ![]()
ale tak to co jsem psala muze být samozrejme vykonstruovana oje*bavka, ale taky i realny scenar. rozumím, ze kazdy hospodaříte s vlastnimi prostredky, dělite na „moje a tvoje“ a nemáš reálně přehled kolik přesně má/měl. co když on opravdu doloží, ze měl dostatečné vlastni prostredky na vetsinu te rekonstrukce a celou dobu to tak vnímal,. že to prece platí ze svého? ono mnohdy pri tech vyrovnanich, at už SJM nebo i dedictvi, je ten hlavní problem, ze kazdy si veci pamatuje jinak, kdo co rekl, kdo co jak „přirozeně“ vnímal a nakonec se obe strany citi v právu. proto je vhodne si to vyresit uz ted u toho notáře vydelenim bytu a souvisejících dluhu a prijmu ze SJM, pokud ho jednou chces mít ty.
@Zvedava1 píše: Více
Protože třeba anonymní konvalinka pochopila dotaz a odpovídá k tématu. ![]()
Takže ostatní příspěvky k tématu nebyly? A nebo byly, a jen jsi chtěla slyšet něco jiného?
Holky, co tady furt zakladatelce pisete, ze nic nechape. Co byste ji teda radily? Penize rozfofrovat? Nebo vybrat a schovat někam do trezoru? Me tp celkem smysl dava. Chlap si za rádoby sve koupil pozemek, zakladatelka za rádoby své byt. Chlap dá další peníze do střechy. To mu zakl. nemá jak zakázat
Muze zkusit chlapa dotahnout k notari, aby ji podepsal vylucne vlastneni toho noveho bytu okdyz bude placen ze „spolecneho“, jde vubec neco takoveho? A proc by s tim ten chlap souhlasil?
@Zvedava1 píše: Více
Ostatní příspěvky řeší, jak to bude po rozvodu.
Já se momentálně neozvadim a ani to není v plánu. Jen jsem tím chtěla říct, že byt by výhledově mohl sloužit pro mě (pouze pro mě bez dětí), kdyby došlo na rozvod, protože se uvědomuji, že tady (v současném domě) bych zůstat nemohla.
Chtěla jsem třeba slyšet zkušenost, starosti kolem nájemníků, zda má smysl teď brat hypotéku s těmi úroky apod. A zda si ten život spíš neudělat hezký, neivestovat spíš do sebe…
Nejlepší bude, když podáš žádost o rozvod a z vyplacených peněz si koupíš byt, kam půjdeš bydlet a budete si děti předávat v neděli.