Jakou pijete kávu v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
3.5.20 20:05

Taky teď nejvíc piju Caro, musím říct, že mi to chutná úplně stejně jako kafe, ale jsem teď v 2. trimestru a každý den po obědě se mi chce hrozně spát, tak si občas dávám kávu, která skoro vždycky pomůže. Ale nevidím na třeba jednom hrníčku denně nic špatnýho, první 3 měsíce jsem pila jeden hrnek překapávaný denně pořád, teď už tedy jenom občas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.20 20:09

Jsem kafařka, ale snažíme se o Mimi a kofein může snižovat šance až o 30%. Přešla jsem na mletou bez kofeinu. Vybrala jsem si tu, u které je dekofeinizace dělaná švýcarskou metodou. V šálku je tak 1-3 mg kofeinu místo 70-150 mg, jak je to u běžné kávy.

• Citovat
  • Upravit
3.5.20 20:23

Já jsem kafeťák. V těhotenství i během kojení tři espressa denně, ale dělala jsem si lungo aspoň. Kofein mi dělal vyloženě dobře, ujížděla jsem i na cole. Dítě bylo v břiše docela líný, kofeinem jsem ho donutila k nějaký aktivitě :mrgreen:
Jo a je docela normální, žádný následky nepozoruju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10262
3.5.20 20:31
@Kukacka123 píše:
Mne treba kafe nechutna (hlavne ta pachut pak v puse), ale ujizdela jsem na Caru. Nezkousela jsi? :) Je dobra i pri kojeni…Jinak co jsem tak slysela, kafe by nejak zasadne vadit nemelo. Nestresuj se tim.

Souhlas. Zena na tim v tehotenstvi doslova ujizdela a porad ji ho varim k snidani. Sam si ho obcas take s chuti dam. Je to nahrazka, ale chutove je to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
3.5.20 20:33

Já piji rano jednu normální a jednu bez kofeinu odpoledne nebo večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
3.5.20 20:33

V prvnim tehotenstvi jsem pila jedno kafe denne cele tehotenstvi. Akorat mam nejake hyperaktivni dite tak sirkam jestli za to nemuzou ty kafe :lol: v druhym se mi delalo zle po kofeinu tak jsem pila bezkofeinovou jihlavanku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.5.20 20:38
@Premek_Orac píše:
Souhlas. Zena na tim v tehotenstvi doslova ujizdela a porad ji ho varim k snidani. Sam si ho obcas take s chuti dam. Je to nahrazka, ale chutove je to dobre.

Jo, taky mi chutna :) ted ho bohuzel nemuzu, ale uz se na nej zas tesim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
3.5.20 21:47

Nespresso… What Else? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
3.5.20 22:28

@Kukacka123 ja si ujizdim na caru od porodu hlavne, na zacatku kojeni a do ted ho piju skoro denne, ale jen co prestanu kojit prijde na radu zase spravnej turek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.5.20 22:30

Kávu piju úplně běžně, rozpustná s mlékem nebo prostě Latte či cokoliv s sebou. Netřeba to až tak prožívat, to by se člověk ani nemohl ohnout a zavázat si tkaničky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
50186
3.5.20 23:43
@Katka372 píše:
Já piju z kávovaru čerstvě namletou zrnkovou 1 až 2× denně, ale dělám si slabou.

Taky tak a ještě si tam dávám cca decku mléka. Pro mě je to nutnost vzhledem k nízkému tlaku. 2 kávy denně mi doporučil i gynekolog, aby to se mnou někde neseklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
3.5.20 23:49
@Anonymní píše:
Ahoj holky jakou pijete kávu v těhotenství? Já do 8 měsíce nic a teď ob den rozpustnou ale jen hrnek denně. Ale dneska jsem si koupila velké latte ze zrnkove kávy a tak mě napadá jetsli toho kofeinu v jednom kelímku není moc? Jak to máte s kávou?

Kafe mi přestalo úplně chutnat takže jsem přešla na meltu…jinak šálek kávy určitě neuškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
4.5.20 06:36

Caro, Melta apod. samozrejme neni kava, takze to je trochu mimo zalozene tema.
Instantni kava se alespon vyrabi z kavy a ne kazda je nechutna. Existuji i chutove dobre instantni kavy, jen se neprodavaji za 50 nebo 100 korun :)
Presto klasicka zrnkova kava spravne pripravena je proste nejlepsi a neni prokazano, ze by zenam ci plodum v tehotenstvi ublizovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
4.5.20 08:12

@MUFICE Také jsem se ptala gynekologa a říkal tu jednu až dvě kávy denně. A jakou neřekl, takže kdyby bylo důležité, jakou kávu pít, tak si myslím, že by to řekl :-) a také tedy s mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.5.20 08:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky jakou pijete kávu v těhotenství? Já do 8 měsíce nic a teď ob den rozpustnou ale jen hrnek denně. Ale dneska jsem si koupila velké latte ze zrnkove kávy a tak mě napadá jetsli toho kofeinu v jednom kelímku není moc? Jak to máte s kávou?

V tehotenstvi jsem pila uplne normalni kavu, 2 salky denne, coz je povolene. Kofein jsem neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí