Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky teď nejvíc piju Caro, musím říct, že mi to chutná úplně stejně jako kafe, ale jsem teď v 2. trimestru a každý den po obědě se mi chce hrozně spát, tak si občas dávám kávu, která skoro vždycky pomůže. Ale nevidím na třeba jednom hrníčku denně nic špatnýho, první 3 měsíce jsem pila jeden hrnek překapávaný denně pořád, teď už tedy jenom občas ![]()
Jsem kafařka, ale snažíme se o Mimi a kofein může snižovat šance až o 30%. Přešla jsem na mletou bez kofeinu. Vybrala jsem si tu, u které je dekofeinizace dělaná švýcarskou metodou. V šálku je tak 1-3 mg kofeinu místo 70-150 mg, jak je to u běžné kávy.
Já jsem kafeťák. V těhotenství i během kojení tři espressa denně, ale dělala jsem si lungo aspoň. Kofein mi dělal vyloženě dobře, ujížděla jsem i na cole. Dítě bylo v břiše docela líný, kofeinem jsem ho donutila k nějaký aktivitě ![]()
Jo a je docela normální, žádný následky nepozoruju ![]()
@Kukacka123 píše:
Mne treba kafe nechutna (hlavne ta pachut pak v puse), ale ujizdela jsem na Caru. Nezkousela jsi?Je dobra i pri kojeni…Jinak co jsem tak slysela, kafe by nejak zasadne vadit nemelo. Nestresuj se tim.
Souhlas. Zena na tim v tehotenstvi doslova ujizdela a porad ji ho varim k snidani. Sam si ho obcas take s chuti dam. Je to nahrazka, ale chutove je to dobre.
Já piji rano jednu normální a jednu bez kofeinu odpoledne nebo večer.
V prvnim tehotenstvi jsem pila jedno kafe denne cele tehotenstvi. Akorat mam nejake hyperaktivni dite tak sirkam jestli za to nemuzou ty kafe
v druhym se mi delalo zle po kofeinu tak jsem pila bezkofeinovou jihlavanku. ![]()
@Premek_Orac píše:
Souhlas. Zena na tim v tehotenstvi doslova ujizdela a porad ji ho varim k snidani. Sam si ho obcas take s chuti dam. Je to nahrazka, ale chutove je to dobre.
Jo, taky mi chutna
ted ho bohuzel nemuzu, ale uz se na nej zas tesim.
@Kukacka123 ja si ujizdim na caru od porodu hlavne, na zacatku kojeni a do ted ho piju skoro denne, ale jen co prestanu kojit prijde na radu zase spravnej turek ![]()
Kávu piju úplně běžně, rozpustná s mlékem nebo prostě Latte či cokoliv s sebou. Netřeba to až tak prožívat, to by se člověk ani nemohl ohnout a zavázat si tkaničky ![]()
@Katka372 píše:
Já piju z kávovaru čerstvě namletou zrnkovou 1 až 2× denně, ale dělám si slabou.
Taky tak a ještě si tam dávám cca decku mléka. Pro mě je to nutnost vzhledem k nízkému tlaku. 2 kávy denně mi doporučil i gynekolog, aby to se mnou někde neseklo.
@Anonymní píše:
Ahoj holky jakou pijete kávu v těhotenství? Já do 8 měsíce nic a teď ob den rozpustnou ale jen hrnek denně. Ale dneska jsem si koupila velké latte ze zrnkove kávy a tak mě napadá jetsli toho kofeinu v jednom kelímku není moc? Jak to máte s kávou?
Kafe mi přestalo úplně chutnat takže jsem přešla na meltu…jinak šálek kávy určitě neuškodí…
Caro, Melta apod. samozrejme neni kava, takze to je trochu mimo zalozene tema.
Instantni kava se alespon vyrabi z kavy a ne kazda je nechutna. Existuji i chutove dobre instantni kavy, jen se neprodavaji za 50 nebo 100 korun ![]()
Presto klasicka zrnkova kava spravne pripravena je proste nejlepsi a neni prokazano, ze by zenam ci plodum v tehotenstvi ublizovala ![]()
@MUFICE Také jsem se ptala gynekologa a říkal tu jednu až dvě kávy denně. A jakou neřekl, takže kdyby bylo důležité, jakou kávu pít, tak si myslím, že by to řekl
a také tedy s mlékem.
@Anonymní píše:
Ahoj holky jakou pijete kávu v těhotenství? Já do 8 měsíce nic a teď ob den rozpustnou ale jen hrnek denně. Ale dneska jsem si koupila velké latte ze zrnkove kávy a tak mě napadá jetsli toho kofeinu v jednom kelímku není moc? Jak to máte s kávou?
V tehotenstvi jsem pila uplne normalni kavu, 2 salky denne, coz je povolene. Kofein jsem neresila.