Jakou savičku, když kojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jakou savičku když kojím?
Ahoj maminky. Nerada zakládám nové téma, ale nenašla jsem to jinde. Chtěla bych pro všechny případy sem tam odstříkat mléko, když hlídá táta. A tak se ptám. Jakou mám použít savičku, když plně kojím a nechci, aby mi malá pak odmítala prso?
Slyšela jsem, že nějaké od Aventu jsou pro to speciálně vyvinuty? Odsavačku mám Medelu.
Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nevím, ale já dávala normální savičky avent a v pohodě jsem dál kojila. Nic to na tom nemění. Myslím, že je to dítě od dítěte. Některému dáš savičku nebo dudlík a nechce prso jiné zas může cucat co chce a je mu to jedno. Tak to aspon znám i ze zkušeností v okolí… No moc jsem neporadila, že?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Savičku určitě s nejmenším průtokem pro novorozence. A celkově by dudlík měl mít širokou základnu, aby dítě muselo otevřít pusu jako když do ní bere bradavku, aby si nezvyklo stisknout příliš malou savičku mezi rty, pak by se špatně chytalo při kojení a dost by to bolelo.
Medela má lahvičku Calma, která je přímo určená pro kojené děti, má tam snad membránu, aby to teklo fakt pouze tehdy, když dítě tahá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tahle je podle mě nejlepší http://www.medela.cz/…ty/calma.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já si přesně tohle myslela ![]()
TeaTereza píše:
Já nevím, ale já dávala normální savičky avent a v pohodě jsem dál kojila. Nic to na tom nemění. Myslím, že je to dítě od dítěte. Některému dáš savičku nebo dudlík a nechce prso jiné zas může cucat co chce a je mu to jedno. Tak to aspon znám i ze zkušeností v okolí… No moc jsem neporadila, že?![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš co, ono můžeš zkusit co se doporučuje, jako pro jistotu, ale jak říkám, myslím, že je to dítě od dítěte a tvar dudlíka nebo savičky na to moc vliv nemá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
avent c.1 - s timhle mi decka porad prewferovala prso, jsou tuhy a netecou. spis hrozi, ze bude muset tatka vzit strikacku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
jo jo, medela calma je tak dělaná.. mám ji doma a používaly jsme ji…a vyhovovala..Adél zvládala prso i lahev..
jen po čase si občas nebyla schopna vytáhnout bradavku, tedy u mne,.. tu lahvičku si chytla hned..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Levnější varianta je injekční stříkačka, zkoušela jsem to, i manžel, a malá se napila. Do pusinky dáš malíček a injekci do koutku. Dítko saje a ty pomalu stříkáš mléko. Jako nouzovka to stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to znám, dávám jí tak laktobacílky a v porodnici tak dostala 3× nutrilon, než jsem se rozkojila. Ale dávat ji tak 120ml, co by měla údajně teď vypít, si moc nedokážu představit …
masinka9 píše:
Levnější varianta je injekční stříkačka, zkoušela jsem to, i manžel, a malá se napila. Do pusinky dáš malíček a injekci do koutku. Dítko saje a ty pomalu stříkáš mléko. Jako nouzovka to stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!Plně kojím a občas odstříkané mléko dávám z lahvičky Medela Calma!!!Je SUPER a opravdu se na kojení nic nemění.Stojí sice kolem 300Kč,ale nám se rozhodně vypácí
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
avm3 píše:
Já to znám, dávám jí tak laktobacílky a v porodnici tak dostala 3× nutrilon, než jsem se rozkojila. Ale dávat ji tak 120ml, co by měla údajně teď vypít, si moc nedokážu představit …masinka9 píše:
Kojené děti většinou nevypijou ty dávky, které jsou určené pro děti na flašce. V tomhle věku mi mladší při hlídání vypil z flašky tak 60ml maximálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky dávala Medela Calmu, asi 3 měs., malá v pohodě pila z prsa i z láhve. Ve 3 měs. jsem ji dala i láhev od Tommee Tippee (savičku 1) a taky v pohodě. Kojím a zároveň dávám z láhve dodnes. Bude ji 5 měs.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já jsem malé dávala aventku a byla v pohodě, střídala prso a lahvičku bez problémů.
Jen bacha na to kolik toho vypije - nekoukejte na tabulky!!
Naše malá pila vždycky míň než měla, já jsem to věděla, ale když ji hlídal někdo jiný a dával jí z lahvičky, měli depku že málo pije!
Nenechat se tím nijak zviklat kdyby pila méně než jsou tabulkové údaje ![]()
Kojila jsem ji až do teď ![]()
Příspěvek upraven 19.01.12 v 20:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla výbornou zkušenost s lahvičkami Tommee Tippee - velikost savičky 1. ![]()
Savičky jsou tvarovány jak prso. U mě nebyl problém, když už mlíko plně nestačilo to střídat a bez problémů.
V jiné diskusi doporučovala nějaká maminka lahvičky Tomme Tippee jako alternativu k těm od Medely, jsou o dost levnější a kvalitou i efektem prý nastejno ![]()
- Citovat
- Upravit