Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ráďa81 píše:
@Aries6 zeptám se jsi po čase spokojená s mopem?
Ahoj, mám ho vlastně asi 1,5 roku a jsem spokojená maximálně.
Ahoj holky, jelikož jsem těhotná a chtěla bych si usnadnit práci při vytírání podlahy..jaký mop byste mi doporučily?? V domě máme plovoučku, tak chci aby mop byl po samo vyždímání skoro suchý.
Já sem moc spokojená s takovým tím šlapacím rotačním mopem, můžu vytírat vařící vodou (rychleji schne), páč do kýble ani na žádnou jinou „mokrou“ část nemusím šáhnout. Mop je když šlápneš dvakrát navíc skoro suchej ![]()
@LLenule111 mám spray mop od Viledy a je skvělý. Když je to něco menšího, vezmu jen mop, přetřu a je to. Když potřebuju vzít velkou plochu, použiju ho jako úplně klasický mop. Leifheit má myslím nově něco podobného, tak zvažuju jestli nevyzkoušet ještě ten, ale jinak bych už klasický mop nechtěla (ani výhradně sprejový, vyhovuje mi ta kombinace kterou mám).
Příspěvek upraven 08.11.17 v 16:44
@LLenule111 Já mám tento https://www.kasa.cz/…ystem-modry/ a spokojenost (lepší než Leifheit předtím).
Mám skoro dva roky ten co má @Ewiczka a velká spokojenost, v práci jsme měli Lefheit, ale spontex se mi zdá lepší
Mám Leifheit a jsem spokojená. Tchýně si ho nedávno pořídila taky.
Já mám taky Leifheit a nemůžu si vynachválit. Mám ten, co se ždíme odstředivkou, takže ho jsem schopna vyždímat pomalu dosucha…
@Nimie Hele, to vypadá dobře. S tím vytřeš i celý barák?
@LLenule111 Já mám mačkací Viledu, bála jsem se poruchovosti těch rotačních. Ale jsem s ním max. spokojená. Mohl by mít delší tyč teda. Ale s tou suchostí, nevím. Musela by si asi hodně mačkat. Ale vytírám úplně horkou vodou, takže se možná rychleji odpařuje. Mě to vyhovuje tak, jak to je.
@Aries6 ono je to jako klasický mop, má to i to velké nášlapné tlačítko, kterým to „zlomíš“ a vymácháš v kýblu. Barák čistě se sprejovým určitě nedáš, na takové množství nebo víc začuněnou podlahu je lepší to brát s kýblem. Bez kýble obvykle beru cca 40 - 50m2. Mám ale dvě ty hadry a pokud je podlaha špinavější, tak cca v půlce to prohodím a pak obě dvě hodím do pračky. Pokud je to jen v rámci pravidelné údržby akorát snaha o vyleštěnou podlahu, tak to jde zvládnout i s jednou hadrou.
Mě se na tom nejvíc právě líbí to, že to jde použít takhle v té kombinaci na všechno. Některé ty sprej mopy neumí fungovat jako klasické s kýblem, to mi nevyhovuje. Ale zas na tu „sprejovou“ funkci jsem si dost zvykla. Věčně je tu zaprasená 1 - 2 místnosti nebo třeba jen kus u kuchyňské linky. Utření jednoho průměrného pokoje je otázka max. 5 minut a neštve mě, že to vytahuju fakt jen kvůli takovému kousku.
Vlastně bych ani neuvažovala nad vyzkoušením něčeho jiného (jak jsem zmiňovala ten Leifheit) kdyby ta Vileda měla šikovnější ty hadry. Ty u Viledy se nenasouvají na to, ale jsou tam takové plastové „ťuflíky“, kterými to připneš. Což je cool, ale ty ťuflíky drží na takové gumové části. Vzhledem k tomu, že je furt střídám a jsem zvyklá je hodit i na krátký program do sušičky aby mi nepřekážely na sušáku a byly ihned k dispozici, tak to ta guma nezvládá (oficiálně do sušičky nesmí), takže pokukuju po nějakém řešení, které by bylo identické jako to co mám, ale s lepším způsobem uchycení hadry.
A ještě teda mám úchylku na Leifheit, který navíc ke všemu má podle mého lépe udělané kyblíky (pohodlněji se používají).
@Nimie Prosím tě, dala by jsi odkaz přesně na to, co máš? Já mám Viledu taky, tu obyč. vymačkávací a jsem hodně spokojená. Ale kvůli maličkýmu vytírání musím vytahovat celej arzenál. Díky
@LLenule111 jojo, s třásněma. Hlavně je supr, že to jde odcvaknout a hodit do pračky ![]()