Jaký byt byste vzaly pro rodinu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31899
28.1.19 16:08

@GabinkaCh záleží kde konkrétně to je, jak to vypadá apod. já bych rozhodně nechtěla tahat kočár do 3. patra bez výtahu. Ono ani nákup upřímně řečeno. Buď bych zkusila něco jiného nebo bych šla do jiného. Já byla v přízemí spokojená, ale neměli jsme přímo za oknem chodník.

Další věc je, že jsou oba dva pro rodinu malé. Oželela bych dojezd do centra a šla bych do většího s vhodnějšími parametry. A pokud jde o koupi, rozhodně bych teď nekupovala byt.

Příspěvek upraven 28.01.19 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
28.1.19 16:10

Pokud ten byt chcete na přechodnou dobu (jdete do pronájmu), tak ten první. S miminem třetí patro bez výtahu je pěkná pruda i za předpokladu, že můžeš nechat kočárek dole, ale nějak se to na těch pár let vyřešit dá. Tahat batole do třetího patra už je horší. Ale pokud ho chcete kupovat pro svou potřebu, tj. počítáte, že v něm zůstanete na stáří, tak bych ani náhodou nešla do bytu v patře bez výtahu. Koupelnu i kuchyň zrekonstruuješ snadno, výtah už tak snadno nevykouzlíš. Už i blbá zlomená noha v třetím patře bez výtahu je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
28.1.19 16:14
@lucenka píše:
ani jeden … nechtěla bych byt v přízemí, ale zároveň bych chtěla vanu a ideálně i balkon

Souhlas, mne by teda nevadilo nemit vanu, ale nechtela bych byt v patre bez vytahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
28.1.19 16:15
@zudina píše:
Tak se tady strhla vychloubacna diskuze o tom kdo ma vetsi byt a vic balkonu :mrgreen: podle me 55 m2 je ok. Lidi bydli i v mensich bytech a maji deti.

V čem je vychloubacna? Každý tu jen píše jak to má on, v čem bydlí a proč, to jestli lidé bydlí v menším tak jejich věc, ale já si to neumím představit. A další věc, kdyby si ti lidé mohli dovolit větší bydlení, myslíš, že by to neudělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
28.1.19 16:15

Tak hlavně neraď, ať si sestra se svým poradí sami. Poradíš blbě a co potom? :mrgreen:
K tématu: hledala bych dál a raději 3+1, bydlela jsem takto sama a bylo to báječný. S balkonem a komorou v patře, tam jsem nosila kolo (1 a půl patra). To jsem ale byla mladá, čilá a plná energie. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
28.1.19 16:16

@GabinkaCh asi ani jeden a hledala bych dal, u prvniho mi vadi bez vytahu a skola skolka daleko, u druheho to prizemi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
28.1.19 16:17

Asi ani jeden… Proč brát být 55 metrů, když plánuji rodinu? To je nějaký 2+Kk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
28.1.19 16:21
@Natálka26 píše:
V čem je vychloubacna? Každý tu jen píše jak to má on, v čem bydlí a proč, to jestli lidé bydlí v menším tak jejich věc, ale já si to neumím představit. A další věc,kdyby si ti lidé mohli dovolit větší bydlení, myslíš, že by to neudělali?

To je otázka. Naši známí mají dvě náctileté děti a žijí v 1+1 (cca 45 metrů). Hezky zrekonstruovaný byt ve staré zástavbě v Praze, v nejatraktivnější lokalitě, všude blízko, park dvě minuty pěšky, metro s obchody tři. Málo sousedů, udržovaný dům. Úspory nějaké mají, kdyby ten byt pronajali, v pohodě by utáhli hypotéku na větší. Akorát ta velikost by oproti tomu jejich bytu byla jediná jeho výhoda a tak se dobrovolně rozhodli zůstat v tom malém :nevim Ideální bydlení neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
28.1.19 16:30

Hledala bych dal. Vana nebo sprchovy kout by mi bylo jedno, to se da predelat, to same kuchyne. Ale treti patro bez vytahu ani prizemi bych nechtela a 55m je proste malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
28.1.19 16:31

Ahoj, nebrala bych ani jeden, 55 m ctverecnich mi přijde malinký, patro bez výtahu s minimem bych nechtěla a přízemí taky ne - spím ráda u otevřeného okna, což nejde a pokud by byly mříže v oknech, bylo by to jako ve vězení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
28.1.19 16:34
@Lotrinka píše:
Asi ani jeden… Proč brát být 55 metrů, když plánuji rodinu? To je nějaký 2+Kk…

Opravdu není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
28.1.19 16:40

@GabinkaCh Po Tvem upresneni,
proc a jak, a s ohledem na to, ze jsou mladi, tak bych snad radsi byt v patre a bez vytahu nez v prizemi. Ale brala bych to jen jako docasne reseni, nejpozdeji s druhym mimcem by museli hledat vetsi podle me :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.1.19 16:42

S jedním dítětem je 2+1 pohoda taky jsem si říkala že větší nepotřebuju pak se narodila dcera a do dvou let stal barak…měli jsme 45 m být a byl to hardcore. Takže pokud vyloženě netizi finance tak klidně dál od centra ale větší !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
28.1.19 16:45

No pokud kupovat, tak ani jeden.

• Citovat
  • Upravit
Nmdl
28.1.19 16:46

Ani jeden. Hledala bych dál.
První se mi zdá o chlup lepší, ale stejně je malý pro rodinu, nehledě na to, že tahání kočáru, dítěte a nákupu do třetího patra ti poleze za chvíli na nervy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max