Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
chtěla jsem říct, že se mi vůbec nelíbí výraz „hnusky“ - a to, ať si kdo o papírových plenách myslí co chce…
Já zatím nelátkuju, u předchozích dvou jsem používala jednorázovky, teď bych látku ráda zkusila. Ale při pročítání diskusí mi tohle slovo, jako nelátkující, vadilo.
Máte nějaký nápad, kterým jiným výrazem by se dalo nahradit?? ![]()
PS - slovo by mělo být pokud možno krátké, aby se „ujalo“
a samozřejmě ne hanlivé ![]()
Jo taky mi to slovo vadí, dokonce jsem dostala sz, že jsem nekojící hnusařka
![]()
ježiši.. to jako vážně?
to snad tvoje věc ne? některý maminky jsou fakt neuvěřitelný ![]()
Laskecka píše:
Jo taky mi to slovo vadí, dokonce jsem dostala sz, že jsem nekojící hnusařka![]()
lucineeccka píše:
ježiši.. to jako vážně?to snad tvoje věc ne? některý maminky jsou fakt neuvěřitelný
Laskecka píše:
Jo taky mi to slovo vadí, dokonce jsem dostala sz, že jsem nekojící hnusařka![]()
Mně je sice úplně fuk, jak tomu kdo říká, ale pokud vím, tak nejobvyklejší výraz pro jednorázovky je „pampersky“… a ten mi přijde úplně běžný a neutrální. ![]()
Příspěvek upraven 10.04.11 v 20:26
Laskecka píše:
Nepovídej… Mě to slovo taky vytáčí. Mě by zajímalo který inteligent to vymyslel. Tak to já so přidávám a jsem taky nekojící hnusařka ![]()
BohunkaP píše:
Mně je sice úplně fuk, jaký výraz kdo použije, ale pokud vím, tak nejobvyklejší výraz pro jednorázovky je „pampersky“… a ten mi přijde úplně běžný a neutrální.
Přesně tak
![]()
no když jsem se posledně ohradila proti tomu názvu, dostala jsem kapky, že jsem vztahovačná, přecitlivělá a že je to přece terminus technicus, který používá každý (tedy kromě mě) … ![]()
Jestli jsem dotaz správně pochopila tak fuj plenám říkáme „fujky“
A nebo „ježiš ty ses posrala až na záda“
Ale to je asi moc dlouhý
Jindy než při přebalování a vynášení koše („fujkoše“) posr.pleny netituluju.
i když teď koukám že to asi není o jednorázových, ale o látkových plenách…
my jsme jednorázovkoví-jsme líní prát
![]()
Příspěvek upraven 10.04.11 v 20:30
Teda nic moc chytrého mě nanapadá..
Třeba : Savky
( všichni víme co se do nich vejde)
Nebo:Gumky ( mají gumičky)
Nebo:Lepítka..
Mahora píše:
Ahoj holky,chtěla jsem říct, že se mi vůbec nelíbí výraz „hnusky“ - a to, ať si kdo o papírových plenách myslí co chce…
Já zatím nelátkuju, u předchozích dvou jsem používala jednorázovky, teď bych látku ráda zkusila. Ale při pročítání diskusí mi tohle slovo, jako nelátkující, vadilo.
Máte nějaký nápad, kterým jiným výrazem by se dalo nahradit??
PS - slovo by mělo být pokud možno krátké, aby se „ujalo“a samozřejmě ne hanlivé
Já říkám jednorázky, slovíčko „hnuska“ jsem si tu hned všimla, mě to nerozčiluje, tak nějak to jde mimo mě, ale uznávám, že je to takový pejorativní, proto to nepoužívám.
Jinak dávám látkové plenky jenom krátce a jenom párkrát za den, když jsme doma. Takže moje dítě je zatím převážně na jednorázovkách.
Já sice látkuju, ale taky mi to slovo vadí. Bohužel jsem za celý rok co o tom přemýšlím na lepší slovo nepřišla
Navíc většina holek co toto slovo používá ho odmítne přestat používat, protože jednorázovky jsou přeci HNUSNÉ, tak proč by se jim nemělo říkat hnusky ![]()
Mě je to šumák, nelátkovala jsem, tyto diskuze nečtu. Narazila jsem na ten výraz náhodou před pár týdny, když to nějaká maminka použila ve své diskuzi vztahující se k jinému tématu.
A to musím říct, že když děti byly nemocné a bylo hodně času, tak jsem tady na emimi pročetla „kde co“. Fakt mi to nijak nevadí(to, že už malá plenky skoro rok nemá s tím nesouvisí), neuráží.
Upřímně, to už nemáte nic jiného, co byste řešily?
Anabellka píše:Laskecka píše:Nepovídej… Mě to slovo taky vytáčí. Mě by zajímalo který inteligent to vymyslel. Tak to já so přidávám a jsem taky nekojící hnusařka
docela mě fascinuje, jak jsou ty plínky „hnusné“ a přesto je nich látkovačky používají (sice prý jen občas, ale přesto). Já nevím, když je něco „hnusné“, tak přece nebudu používat, ne?