Jaký jiný výraz pro "hnusky"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.4.11 20:48
Kamča.dalmatinka píše:
to je jak kdybych jablko chtěla nazvat nějak jinak třeba červená koule :nevim: :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 20:48

Ahoj, my teda používáme jednorázové plenky od začátku a nemám s tím problém, nikdo se nad tím ani nepohoršoval (kromě tchýně a mojí maminy, ale to je holt stará škola a těch „rad“ bylo a ještě bude!!! :roll: :roll: ). Plínkám říkáme pampersky, výraz „hnusky“ jsem ani nikdy neslyšela :mrgreen: :lol: KOukla jsem sem abych věděla, co to vlastně je :-D :wink:
Upřímně obdivuju maminky, které mají čas ještě prát a žehlit látkové plenky :palec: Ale beru to, je to každého věc, co používá za plínky, stejně jako to, jestli kojí nebo ne, příkrmy vaří doma nebo kupuje a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.4.11 20:49
Hanule píše:
ivuska.h píše:
neumisa píše:
docela mě fascinuje, jak jsou ty plínky „hnusné“ a přesto je nich látkovačky používají (sice prý jen občas, ale přesto). Já nevím, když je něco „hnusné“, tak přece nebudu používat, ne?

Ale jo, budu, když se mi to v dané situaci (např. dovolená bez možnosti praní) zdá jako jediné východisko, klidně použiju i něco, co mi nevyhovuje (ani zdaleka) na 100%.

Když dostaneš na ulici hlad a nic jiného zrovna není po ruce, koupíš si párek v rohlíku, který je bezesporu sajrajt-jídlem, kterým se doma běžně neživíš. Stejně je to i s plínama.

Tak nějak.. Kolikrát na mne koukali jak na vraha, že kupuji ročákovi párek v rohlíku bez ničeho (když jsme se zdrželi u doktorky dýl než jsme čekali). Ale že by někdo poradil co na nádraží sehnat lepšího, to ne.

Jinak já bych se hlásila mezi kojící hnusařky :lol: A nekojící látkařky (jelikož jsme začali až v roce mladšího a to se z jeho zdravotních důvodů odstavil)

Rohlík bez párku? :lol: :mrgreen:

Jinak pokud jde o mě, tak teda pokud mám hlad,tak si fakt párek v rohlíku nekoupím, přece jen mi přijde lepší to vydržet :nevim:

Jinak jsem taky kojící hnuskařka, ze začátku z donucení (bez pračky látkovat jsem si fakt nedokázala představit :-D ) a teď z lenosti a ten název mi taky přijde divnej, neuráží mě to, dokážu žít se svým rozhodnutím, ale prostě mi to slovo přijde divný :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
10.4.11 20:50

Pro mě jsou to prostě jednorázovky a nebo „pemprsky“ :mrgreen: . A ať si tomu každý říká jak chce, žíly mi to netrhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.4.11 20:51
Mišuna píše:
My jsme jim doma říkali ropáci, hlavně teda když jsem viděla ty tašky s odpadem. Ale k látkováním jsem nikdy nedospěla a od látkujících kamarádek jsem pojem hnuska vstřebala a asi mi tak nějak nevadil.
Myslím že zažitý pemprsky jsou dobrý název až až.

ropáci je super název :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
10.4.11 20:53
neumisa píše:
no když jsem se posledně ohradila proti tomu názvu, dostala jsem kapky, že jsem vztahovačná, přecitlivělá a že je to přece terminus technicus, který používá každý (tedy kromě mě) … :zed:

Tak každý určitě ne, neboj :mavam: Já jsem ten název nikdy neslyšela, ani by mě nenapadl a na diskuzi jsem šla ze zvědavosti, co tím zakladatelka myslí. :think: Já říkám „jednorázovky“, nebo „pamprsky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
10.4.11 20:54
Haňulka žabulka píše:
Ahoj, my teda používáme jednorázové plenky od začátku a nemám s tím problém, nikdo se nad tím ani nepohoršoval (kromě tchýně a mojí maminy, ale to je holt stará škola a těch „rad“ bylo a ještě bude!!! :roll: :roll: ). Plínkám říkáme pampersky, výraz „hnusky“ jsem ani nikdy neslyšela :mrgreen: :lol: KOukla jsem sem abych věděla, co to vlastně je :-D :wink:
Upřímně obdivuju maminky, které mají čas ještě prát a žehlit látkové plenky :palec: Ale beru to, je to každého věc, co používá za plínky, stejně jako to, jestli kojí nebo ne, příkrmy vaří doma nebo kupuje a tak…

V dnesni dobe se nezehli,a perou se max na 60 a vypadaji skoro stejne jak umelotiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.4.11 20:54

Já nevím, ale hledejte spíš jiný, obdobný výraz pro látku. Mě se výraz hnuska líbí, a nikdo mě nedonutí ho přestat používat.
A používám někdy hnusky a říkám jim hnusky, očividně pro někoho neřešitelný intelektuální rébus :lol:

Ale prochcávačky, no nevím, mě když se dítě prochcalo, tak v hnusce :nevim: A to jako že fest, mokrý pyžamo, mokrá postel… No v noci fakt zábavný :zed:

Trefný název pro látku by měl určitě souviset s jejím objemem :wink: Protože látka nemá nikdy šanci být štíhlejší a tenčí jak hnuska. Velkoprdelíny? :mrgreen: Nicméně moc dlouhé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
10.4.11 20:57

Kate, já ho potřebovala nakrmit, ne mít za sebou cestičku z drobečků :lol: Mám masožravce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
10.4.11 20:57

Tak já až jednou budu mít děti, chci mít plenky látkové, ale teda „hnusky“.. to se mi moc nelíbí, říkat tak jednorázovým plenám… Věřím, že i jako látkařka bych je občas použila.. :nevim: Takže prostě to vidím tak, že místo hnusek zkrátka ty „jednorázovky“.. :lol:
Nebo PP (PéPéčka - papírové plenky) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 20:58
Gladys píše:
Já nevím, ale hledejte spíš jiný, obdobný výraz pro látku. Mě se výraz hnuska líbí, a nikdo mě nedonutí ho přestat používat.
A používám někdy hnusky a říkám jim hnusky, očividně pro někoho neřešitelný intelektuální rébus :lol:

Ale prochcávačky, no nevím, mě když se dítě prochcalo, tak v hnusce :nevim: A to jako že fest, mokrý pyžamo, mokrá postel… No v noci fakt zábavný :zed:

Trefný název pro látku by měl určitě souviset s jejím objemem :wink: Protože látka nemá nikdy šanci být štíhlejší a tenčí jak hnuska. Velkoprdelíny? :mrgreen: Nicméně moc dlouhé…

mě se to nestalo asi ještě, ono to chce asi zmáknout tu „techniku“ a koupit správnou velikost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 20:59
Haňulka žabulka píše:
Upřímně obdivuju maminky, které mají čas ještě prát a žehlit látkové plenky :palec: Ale beru to, je to každého věc, co používá za plínky, stejně jako to, jestli kojí nebo ne, příkrmy vaří doma nebo kupuje a tak…

přesně tak, ale tady bude věčný boj kdo a co je lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
10.4.11 21:00
Hotaru píše:
Tak já až jednou budu mít děti, chci mít plenky látkové, ale teda „hnusky“.. to se mi moc nelíbí, říkat tak jednorázovým plenám… Věřím, že i jako látkařka bych je občas použila.. :nevim: Takže prostě to vidím tak, že místo hnusek zkrátka ty „jednorázovky“.. :lol:
Nebo PP (PéPéčka - papírové plenky) :lol: :lol:

PéPéčka je hezký :lol: Ačkoliv papíru v nich (prý) moc není.

Jo a ještě mi docela leze na nervy to, jak se neustále opakuje, že dnešní plenky vypadají jako jednorázové a nežehlí se - jak skoro všechny látkařky „zapomínají“ na čtvercové plenky, které se prostě občas žehlit musí, neb jinak jsou tvrdé jak prkno :twisted: A navíc se ze zmačkaných špatně dělají sklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
10.4.11 21:05

No já nevim, ale teda mně výraz jednorázovka nepřijde až tak dlouhý, aby se nedal napsat… Řikám jim tak vždycky. Ale nepohoršuje mně ani „hnusky“.
Vykecáváte tady kolikrát celý vodpolodne a nejčko si budete stěžovat že napsat slovo jednorázovka je moc dlouhý? (Mimochodem když napíšete zkráceně jednoráz. - tak to snad každej pochopí…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
10.4.11 21:09
Hanule píše:
Jo a ještě mi docela leze na nervy to, jak se neustále opakuje, že dnešní plenky vypadají jako jednorázové a nežehlí se - jak skoro všechny látkařky „zapomínají“ na čtvercové plenky, které se prostě občas žehlit musí, neb jinak jsou tvrdé jak prkno :twisted: A navíc se ze zmačkaných špatně dělají sklady.

No jo ale nadšený látkařky maj většinou ty krásný, nový, nežehlící. :mrgreen: (Protože jak je zkusej, už čtvercovky moc nechtěj - jen na stav nouze… :oops: :oops: … viz i já). A i když - ani čtvercovky jsem nežehlila, sušila jsem je napůlku složené a používala změkčovadla. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí