Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Angua píše:
Přiznám se, že látkové vložky celé se zatím bojímA taky mi přijde tak nějak divná představa, že si ven pověsím sušit vložky a budou mi na ně hledět sousedi
![]()
![]()
![]()
Tak presne tohle uz mi pri cteni tehle diskuse taky proletlo hlavou, mne by prislo divny i povesit je doma, aby mi na ne hledel manzel a 15ti lety syn
mam svoje mantinely.
Ja jsem rada za pokrok, od doby, co jsem si zhruba pred 10ti lety zvykla na tampony, mam pocit, ze cela ms jde tak nejak mimo me
jeste jsem s tim nemela problem.
Do casu nasich prababicek se vracet nebudu.
Jo a jinak k tematu - slovo „hnuska“ -
mozna mi na zacatku diskuse proletlo hlavou, ze to neni hezky pojmenovani, ale od chvile, kdy jsem si v jine diskusi (na tema hokej) pripomnela, ze jakozto fanynka Slavie se vlastne pysnim oznacenim „prazska kurva“
- na coz jsem nalezite hrda
- uz mi slovo hnuska prijde uplne slaby odvar ![]()
(kdo to nezna a je v soku, necht se zepta sportovne zalozeneho manzela, pripadne mohu sama vysvetlit
)
Proste „prazsky kurvy, to jsme my“ ![]()
Angua píše:
Přiznám se, že látkové vložky celé se zatím bojímA taky mi přijde tak nějak divná představa, že si ven pověsím sušit vložky a budou mi na ně hledět sousedi
![]()
![]()
Zezačátku jsem to taky řešila, teď je mi to už fuk.
Pochybuju, že to někdo ze sousedů identifikuje
radúna píše:
Jinak mě zajímá totéž, co Anguu - náklady a výrobní proces látkových plínek, jdu googlit![]()
.
Pak napiš, co jsi zjistila, mně se hrozně nechce to hledat
Ptotože abych byla spokojená, musela bych zjistit, kolik emisí vylučuje kombajn na sklizeň bavlny, v porovnání s motorovou pilou a náklaďákem, co odváží stromy, kolik obě varianty žerou nafty, pak bych musela dohledat, jak se ta bavlna vlastně zpracovává, jestli u toho nevykořisťují nějaké děti, jestli je ta bavlna česká nebo pěstovaná a „vytvářená“ v místě výroby oné konkrétní LP (
) nebo se na místo dováží třeba z jiného státu, odkud se dováží jednotlivé druhy LP, jakou má spotřebu to letadlo a kolik vyprodukuje emisí v přepočtu na jednu plenu a to vůbec nemluvím o technologii výroby patentek a suchých zipů. O chovu ovcí (a např. vzniklých emisích při zajištění jejich potravy na zimu - za přepokladu, že nejdou na podzim do klobás), výrobě vlny a pletění vlňáčků (PULky teda vynechme), plus opět doprava od ovcí k pletařům a dále ke koncovému uživateli, taktéž ani nemluvě
Samozřejmě totéž bych musela zjistit i pro JP. A na to jsem, příznám se, zdechlá
![]()
Cappy píše:Angua píše:Zezačátku jsem to taky řešila, teď je mi to už fuk.
![]()
![]()
Pochybuju, že to někdo ze sousedů identifikuje
Mně se celkem líbily střihy ve tvaru kruhu, tak je fakt, že by si třeba mysleli, že mám tolik prostírání, které pravdielně jednou v měsící peru najednou
![]()
Angua píše:radúna píše:Pak napiš, co jsi zjistila, mně se hrozně nechce to hledat
Jinak mě zajímá totéž, co Anguu - náklady a výrobní proces látkových plínek, jdu googlit![]()
.
Ptotože abych byla spokojená, musela bych zjistit, kolik emisí vylučuje kombajn na sklizeň bavlny, v porovnání s motorovou pilou a náklaďákem, co odváží stromy, kolik obě varianty žerou nafty, pak bych musela dohledat, jak se ta bavlna vlastně zpracovává, jestli u toho nevykořisťují nějaké děti, jestli je ta bavlna česká nebo pěstovaná a „vytvářená“ v místě výroby oné konkrétní LP (
) nebo se na místo dováží třeba z jiného státu, odkud se dováží jednotlivé druhy LP, jakou má spotřebu to letadlo a kolik vyprodukuje emisí v přepočtu na jednu plenu a to vůbec nemluvím o technologii výroby patentek a suchých zipů. O chovu ovcí (a např. vzniklých emisích při zajištění jejich potravy na zimu - za přepokladu, že nejdou na podzim do klobás), výrobě vlny a pletění vlňáčků (PULky teda vynechme), plus opět doprava od ovcí k pletařům a dále ke koncovému uživateli, taktéž ani nemluvě
![]()
![]()
Samozřejmě totéž bych musela zjistit i pro JP. A na to jsem, příznám se, zdechlá
![]()
Jsem si říkala, že to najdu po obědě, ale když to všechno tak čtu, tak zjišťuju, že jsem taky zdechlinka.....
.
radúna píše:ivuska.h píše:Mimochodem, jsi obeznámena s faktem, že vyhláška zakazuje do kumunálního odpadu umisťovat výkaly? Tedy že i z jednorázovky je nutné hovínko nejprve vyklepnout do WC?Máš psa? Kam dáváš jeho hovínko? Teda pokud patříš k těm slušným chovatelům, kteří to psí hovínko seberou do sáčku a uklidí do koše…Nebo to psí hovínko neseš domů a spláchneš doma na WC?
Pokud psa nemáš, neber můj dotaz v potaz, stejně by mě to jen tak mimochodem zajímalo, co s takovým psím hovínem.....![]()
![]()
.
Jinak mě zajímá totéž, co Anguu - náklady a výrobní proces látkových plínek, jdu googlit
![]()
.
Diskuze zase o h......Každý má v něčem pravdu - tu svou pravdu samozřejmě…
Jinak k tématu: výraz hnuska mě taky nijak nepobuřuje. A boj mezi látkařkama a uživatelkama JP (Angua.
![]()
) - …Každému co jeho jest, ať si každý používá, co je mu libo, ne?
.
Ne, psa nemám, ale asi bych to skutečně doma hodila do záchoda. Co si spalovna či skládka počne s kvantama hovínek? ![]()
Angua píše:
No právě, aby to mělo význam, musí se to vzít od podlahy![]()
![]()
Jj, ale jsem moc líná to zjišťovat.
![]()
Cappy píše:Kamča.dalmatinka píše:Rozumím, hraje tam určitou roli i důvěra.
no spíš používám teda tampony,ale když mám klasik vložku s křidýlkama tak se cítím bezpečněji(to je jak reklama) a měla sem pocit že savost se nedala srovnat
Já co se týče savosti, nepoznala rozdíl mezi látkou a jednorázem.
Já ano, látkovka je podle mě lepší. Nestalo se mi u ní, že by mi to steklo po povrchu ke straně, protože vložka nevsakovala dost rychle (třeba když člověk vstane z leža nebo tak). U jednorázových vložek jsem měla velmi často špinavé kalhotky, u látkových nikdy.
nakukovatelka píše:Angua píše:
![]()
![]()
Ja jsem rada za pokrok, od doby, co jsem si zhruba pred 10ti lety zvykla na tampony, mam pocit, ze cela ms jde tak nejak mimo me
Tak presne tohle uz mi pri cteni tehle diskuse taky proletlo hlavou, mne by prislo divny i povesit je doma, aby mi na ne hledel manzel a 15ti lety synmam svoje mantinely.
jeste jsem s tim nemela problem.
Do casu nasich prababicek se vracet nebudu.
Ven je teda nevěším, ale doma je suším bez problémů, většinou na topení v koupelně. Manžel mi je věší, když na něj čas od času přijde řada ve věšení prádla. Ví, že menstruuju, tak o co jde? Nijak se mu to nehnusí, to je asi jako kdybych se já štítila jeho trenek.
Jinak teda používám kalíšek, občas mi ale zhoršuje bolesti, takže pak vezmu vložku.
No nevím jak jinde, ale v Praze máme na psí bobky speciální odpadkové koše. Tak je to snad v pořádku.
ivuska.h píše:radúna píše:Ne, psa nemám, ale asi bych to skutečně doma hodila do záchoda. Co si spalovna či skládka počne s kvantama hovínek?ivuska.h píše:Mimochodem, jsi obeznámena s faktem, že vyhláška zakazuje do kumunálního odpadu umisťovat výkaly? Tedy že i z jednorázovky je nutné hovínko nejprve vyklepnout do WC?Máš psa? Kam dáváš jeho hovínko? Teda pokud patříš k těm slušným chovatelům, kteří to psí hovínko seberou do sáčku a uklidí do koše…Nebo to psí hovínko neseš domů a spláchneš doma na WC?
Pokud psa nemáš, neber můj dotaz v potaz, stejně by mě to jen tak mimochodem zajímalo, co s takovým psím hovínem.....![]()
![]()
.
Jinak mě zajímá totéž, co Anguu - náklady a výrobní proces látkových plínek, jdu googlit
![]()
.
Diskuze zase o h......Každý má v něčem pravdu - tu svou pravdu samozřejmě…
Jinak k tématu: výraz hnuska mě taky nijak nepobuřuje. A boj mezi látkařkama a uživatelkama JP (Angua.
![]()
) - …Každému co jeho jest, ať si každý používá, co je mu libo, ne?
.
Tak to jsi asi jedna z velmi mála lidí, co by opravdu to hovínko odnesli domů
.
99,9 % pejskařů toto nikdy zřejmě neudělalo a nikdy ani asi neudělá.
Ale to už jsme moc odbočili od tématu původního k tématu ochrana zeměkoule…
Najednou je diskuze o tom, že člověk nemůže být dost dobrým člověkem, dokud nelátkuje..
Tak já v létě suším jedině venku, topení v koupelně vůbec nezapínáme… Jinak v zimě samo jo…
Jako jo, na jednu stranu o co jde, na druhou zas to nemusí vidět všeci ![]()
Kalíšek mám taky, ale od revize do dalšího otěhotnění ho nepoužívám, co kdyby za to náhodou mohl
Tak se otravuju s vložkama ![]()