Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hanule píše:Hotaru píše:
Tak já až jednou budu mít děti, chci mít plenky látkové, ale teda „hnusky“.. to se mi moc nelíbí, říkat tak jednorázovým plenám… Věřím, že i jako látkařka bych je občas použila..Takže prostě to vidím tak, že místo hnusek zkrátka ty „jednorázovky“..
Nebo PP (PéPéčka - papírové plenky)![]()
PéPéčka je hezký
Jo a ještě mi docela leze na nervy to, jak se neustále opakuje, že dnešní plenky vypadají jako jednorázové a nežehlí se - jak skoro všechny látkařky „zapomínají“ na čtvercové plenky, které se prostě občas žehlit musí, neb jinak jsou tvrdé jak prknoAčkoliv papíru v nich (prý) moc není.
A navíc se ze zmačkaných špatně dělají sklady.
No, já jsem si ještě za půl roku co čtverce používám nevšimla, že by se musely žehlit
pravda, před skladem se musí trochu uplácat
ale je fakt, že já jsem ochotná žehlit pouze košile do obleku.
petka.konecna píše:Haňulka žabulka píše:Látkové plenky se v dnešní době nežehlí (pouze čtvercové plíny se můžou žehlit), a pere pračka, takže je to docela bez námahy.
Upřímně obdivuju maminky, které mají čas ještě prát a žehlit látkové plenky
Jelikož jsem nikdy látkové nepoužívala, tak fakt nevím, jaký to je prát a tedy nežehlit látkové plenky. Upřímně jsem se po látkových ani nepídila, prostě jsme najeli pampersky, malá je snášela od začátku výborně, žádná vyrážka ani opruzeniny, nic, takže v pohodě, nemusela jsem řešit náhradní variantu.
A tedy určitě nesmrdí, ani když je načůraná. Ono asi záleží, jak má kdo citlivý nos ![]()
Ale jak jsme už psala, záleží na mamině, co a jak chce dítku dávat. Rozhodně nikoho neodsuzuji, že má látkové plenky, je to jeho věc. A mě zase ať nekecají do toho, že používám jednorázovky ![]()
Já hnusku chápu jako nadsázku a nijak mě to neuráží, přestože jsem 99% hnuskařka, která si látku zkusila ![]()
Když se vám hnusky nelíbí a jednorázovka (říct to snad nikoho nezabije a beztak to s nikým ústně neřešíte
) je na vypisování moc dlouhé, tak používejte třeba zkratku JP = jednorázová plena, ne? Tak jak je MS menstruace a MM je můj muž, bude JP odteď slušně řečeno hnuska
![]()
neumisa píše:
docela mě fascinuje, jak jsou ty plínky „hnusné“ a přesto je nich látkovačky používají (sice prý jen občas, ale přesto). Já nevím, když je něco „hnusné“, tak přece nebudu používat, ne?
No, já je třeba nepoužívám…
U nas jsou to pliny… jestli nekdo resi, jestli latkove nebo jednorazove, tak me je to uplne burt, at si kazdej nosi co chce ![]()
sieta.m píše:
A co je vlastně na jednorázovkách hnusné?
Nevím co je hnusného na jednorázovkách, ale dámské vložky mě osobně přijdou natolik hnusné, že se mi nechce něco podobného dávat mimču, kor když si představím, že v tom je celé dny…
ZelvaVeruna píše:
U nas jsou to pliny… jestli nekdo resi, jestli latkove nebo jednorazove, tak me je to uplne burt, at si kazdej nosi co chce
sieta.m píše:ZelvaVeruna píše:
U nas jsou to pliny… jestli nekdo resi, jestli latkove nebo jednorazove, tak me je to uplne burt, at si kazdej nosi co chcetak nějak
Naprostý souhlas!!!!
![]()
j.a.n.i1 píše:sieta.m píše:Nevím co je hnusného na jednorázovkách, ale dámské vložky mě osobně přijdou natolik hnusné, že se mi nechce něco podobného dávat mimču, kor když si představím, že v tom je celé dny…
A co je vlastně na jednorázovkách hnusné?
Já si teda vložky několikrát během dne měním a malé měním plínku několikrát denně taky, v jedné určitě není celý den
![]()
já jednorázovkám říkám bud jednorázovky, nebo častěji plastovky, plastové pleny. Protože jednorázovka může být pro mne i eko plena bez plastu.
Ono se opravdu jednorázovkám říká obecně pampersky???
myslela jsem že je to jen jednorázovka od Pampers stejně jako „hagíska“ je od Huggies
ale nejsem znalec ![]()
harpyje píše:
já jednorázovkám říkám bud jednorázovky, nebo častěji plastovky, plastové pleny. Protože jednorázovka může být pro mne i eko plena bez plastu.Ono se opravdu jednorázovkám říká obecně pampersky???
myslela jsem že je to jen jednorázovka od Pampers stejně jako „hagíska“ je od Huggiesale nejsem znalec
Já teda Pamprsky neříkám, pač používám jiné. Já jsem trapný puritán, ale říkám plínky ![]()
Haňulka žabulka píše:j.a.n.i1 píše:Já si teda vložky několikrát během dne měním a malé měním plínku několikrát denně taky, v jedné určitě není celý densieta.m píše:Nevím co je hnusného na jednorázovkách, ale dámské vložky mě osobně přijdou natolik hnusné, že se mi nechce něco podobného dávat mimču, kor když si představím, že v tom je celé dny…
A co je vlastně na jednorázovkách hnusné?![]()
![]()
Nojo, ale když já nerada i tu čistou, právě vyměněnou ![]()
jee tak ten vyraz slysim poprve..no a nekojici hnusarka..tak to je opravdu vtipny:DD
ja jsem zase proti latkovani a taky tomu nerikam nejak hanlive..asi bysme my hnusarky mely vymyslet nazev pro latkovacky..treba mokrohadracky:D
a jinej nazev pro hnusky bych dala treba pejprovky nebo pejprsky..jako paper(angl.papír)
sieta.m píše:harpyje píše:Já teda Pamprsky neříkám, pač používám jiné. Já jsem trapný puritán, ale říkám plínky
já jednorázovkám říkám bud jednorázovky, nebo častěji plastovky, plastové pleny. Protože jednorázovka může být pro mne i eko plena bez plastu.Ono se opravdu jednorázovkám říká obecně pampersky???
myslela jsem že je to jen jednorázovka od Pampers stejně jako „hagíska“ je od Huggiesale nejsem znalec
I ja, me Pampersky smrdi, jak jsou napusteny tema jakoby vunema ![]()
A je to tady, uz pomlouvam jednorazovky ![]()