Jaký jiný výraz pro "hnusky"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101911
10.4.11 21:57
Hanule píše:
Hotaru píše:
Tak já až jednou budu mít děti, chci mít plenky látkové, ale teda „hnusky“.. to se mi moc nelíbí, říkat tak jednorázovým plenám… Věřím, že i jako látkařka bych je občas použila.. :nevim: Takže prostě to vidím tak, že místo hnusek zkrátka ty „jednorázovky“.. :lol:
Nebo PP (PéPéčka - papírové plenky) :lol: :lol:

PéPéčka je hezký :lol: Ačkoliv papíru v nich (prý) moc není.

Jo a ještě mi docela leze na nervy to, jak se neustále opakuje, že dnešní plenky vypadají jako jednorázové a nežehlí se - jak skoro všechny látkařky „zapomínají“ na čtvercové plenky, které se prostě občas žehlit musí, neb jinak jsou tvrdé jak prkno :twisted: A navíc se ze zmačkaných špatně dělají sklady.

No, já jsem si ještě za půl roku co čtverce používám nevšimla, že by se musely žehlit :oops: pravda, před skladem se musí trochu uplácat :lol: ale je fakt, že já jsem ochotná žehlit pouze košile do obleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 21:58
petka.konecna píše:
Haňulka žabulka píše:
Upřímně obdivuju maminky, které mají čas ještě prát a žehlit látkové plenky :palec:
Látkové plenky se v dnešní době nežehlí (pouze čtvercové plíny se můžou žehlit), a pere pračka, takže je to docela bez námahy.

Jelikož jsem nikdy látkové nepoužívala, tak fakt nevím, jaký to je prát a tedy nežehlit látkové plenky. Upřímně jsem se po látkových ani nepídila, prostě jsme najeli pampersky, malá je snášela od začátku výborně, žádná vyrážka ani opruzeniny, nic, takže v pohodě, nemusela jsem řešit náhradní variantu.

A tedy určitě nesmrdí, ani když je načůraná. Ono asi záleží, jak má kdo citlivý nos :-D

Ale jak jsme už psala, záleží na mamině, co a jak chce dítku dávat. Rozhodně nikoho neodsuzuji, že má látkové plenky, je to jeho věc. A mě zase ať nekecají do toho, že používám jednorázovky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.4.11 21:59

Já hnusku chápu jako nadsázku a nijak mě to neuráží, přestože jsem 99% hnuskařka, která si látku zkusila :lol:

Když se vám hnusky nelíbí a jednorázovka (říct to snad nikoho nezabije a beztak to s nikým ústně neřešíte :wink: ) je na vypisování moc dlouhé, tak používejte třeba zkratku JP = jednorázová plena, ne? Tak jak je MS menstruace a MM je můj muž, bude JP odteď slušně řečeno hnuska :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
10.4.11 22:00
neumisa píše:
docela mě fascinuje, jak jsou ty plínky „hnusné“ a přesto je nich látkovačky používají (sice prý jen občas, ale přesto). Já nevím, když je něco „hnusné“, tak přece nebudu používat, ne?

No, já je třeba nepoužívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.4.11 22:02

U nas jsou to pliny… jestli nekdo resi, jestli latkove nebo jednorazove, tak me je to uplne burt, at si kazdej nosi co chce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
10.4.11 22:05
sieta.m píše:
A co je vlastně na jednorázovkách hnusné? :think:

Nevím co je hnusného na jednorázovkách, ale dámské vložky mě osobně přijdou natolik hnusné, že se mi nechce něco podobného dávat mimču, kor když si představím, že v tom je celé dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
10.4.11 22:05
ZelvaVeruna píše:
U nas jsou to pliny… jestli nekdo resi, jestli latkove nebo jednorazove, tak me je to uplne burt, at si kazdej nosi co chce :lol:
:palec: tak nějak
  • Citovat
  • Upravit
10.4.11 22:12
sieta.m píše:
ZelvaVeruna píše:
U nas jsou to pliny… jestli nekdo resi, jestli latkove nebo jednorazove, tak me je to uplne burt, at si kazdej nosi co chce :lol:
:palec: tak nějak

Naprostý souhlas!!!! :palec: :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 22:14
j.a.n.i1 píše:
sieta.m píše:
Nevím co je hnusného na jednorázovkách, ale dámské vložky mě osobně přijdou natolik hnusné, že se mi nechce něco podobného dávat mimču, kor když si představím, že v tom je celé dny…

Já si teda vložky několikrát během dne měním a malé měním plínku několikrát denně taky, v jedné určitě není celý den :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.11 22:15

A je zajímavé, jak se dokáže diskuze odchýlit od tématu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
10.4.11 22:16

já jednorázovkám říkám bud jednorázovky, nebo častěji plastovky, plastové pleny. Protože jednorázovka může být pro mne i eko plena bez plastu.

Ono se opravdu jednorázovkám říká obecně pampersky???

myslela jsem že je to jen jednorázovka od Pampers stejně jako „hagíska“ je od Huggies :nevim: ale nejsem znalec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
10.4.11 22:21
harpyje píše:
já jednorázovkám říkám bud jednorázovky, nebo častěji plastovky, plastové pleny. Protože jednorázovka může být pro mne i eko plena bez plastu.

myslela jsem že je to jen jednorázovka od Pampers stejně jako „hagíska“ je od Huggies :nevim: ale nejsem znalec :)

Já teda Pamprsky neříkám, pač používám jiné. Já jsem trapný puritán, ale říkám plínky :lol:

• Citovat
  • Upravit
101911
10.4.11 22:23
Haňulka žabulka píše:
j.a.n.i1 píše:
sieta.m píše:
Nevím co je hnusného na jednorázovkách, ale dámské vložky mě osobně přijdou natolik hnusné, že se mi nechce něco podobného dávat mimču, kor když si představím, že v tom je celé dny…
Já si teda vložky několikrát během dne měním a malé měním plínku několikrát denně taky, v jedné určitě není celý den :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nojo, ale když já nerada i tu čistou, právě vyměněnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
10.4.11 22:48

jee tak ten vyraz slysim poprve..no a nekojici hnusarka..tak to je opravdu vtipny:DD
ja jsem zase proti latkovani a taky tomu nerikam nejak hanlive..asi bysme my hnusarky mely vymyslet nazev pro latkovacky..treba mokrohadracky:D
a jinej nazev pro hnusky bych dala treba pejprovky nebo pejprsky..jako paper(angl.papír)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.4.11 22:58
sieta.m píše:
harpyje píše:

myslela jsem že je to jen jednorázovka od Pampers stejně jako „hagíska“ je od Huggies :nevim: ale nejsem znalec :)
Já teda Pamprsky neříkám, pač používám jiné. Já jsem trapný puritán, ale říkám plínky :lol:

I ja, me Pampersky smrdi, jak jsou napusteny tema jakoby vunema :mrgreen:
A je to tady, uz pomlouvam jednorazovky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí