Jaký kočárek, vychytávky, poradíte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anna.V
25.7.13 11:15
@prcekniky píše:
Maminky, co máte kočárek - tříkolku - jak jste s kočárky spokojené?

jinak jsem měla možnost vyzkoušet si v terenu oboji. Kamaradka ma 3-kolku a svagrova 4-kolku a nevidim v tom rozdil. Pokud nechceš kočárek někam do hor tak to opravdu není znát. Já osobně jsem pro 3-kolku, protože se mi dobře ovládá i jednou rukou. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anna.V
25.7.13 11:18
@aničkakytička píše:
@Anna.V a má ruční brzdu?

náš teda nemá. ani nevím, jestli se demlají s ruční brzdou. To jsem neměla na seznamu požadavků, takže bohužel nemá :)

• Citovat
  • Upravit
1716
25.7.13 11:24

A jsem mela jak ctyrkolku s pevnyma, tak ctyr s otocnyma, tak trojkolku.
Velky teren suverenne ctyrkolka s pevnyma, pak trojkolka, pak ctyr s otocnyma.
Mesto nejlepsi ctyrkolka s otocnyma (najizdeni na obrubniky je lehci nez s trojk.), pak trojkolka, pak pevna ctyri kola.
Stabilita spis zalezi na danem kocaru nez na poctu kol, ovladatelnost taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
25.7.13 11:29

My s manzelom cakame mimi za 3 tyzdne a sme vsadili na nemecku kvalitu a kupili Teutonia Spirit celu trojkombinaciu+sedacku do auta +doplnky v predajni Spuntikv Prahe. Znami maju tento kocarek a su moc spokojni, je do mesta i do terenu. Jeden z mala kocarkov ktore sa este vyrabaju nemecku a drzia si kvalitu, nehrkaju, vydrzia na viac deti a drzia si cenu.. Inak sa da kupit aj v nemecku za vyhodnejsiu cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.7.13 22:05

@prcekniky Mám tříkolku (Coletto Austin) i čtyřkolku (X-Lander) a u mě vede jednoznačně tříkolka. Mnohem lépe se s ní jezdí, má takový větší drive, projela jsem s ní všude, lépe se s ní jede i ve sněhu, loni jsme s kočárem projeli Beskydy a rozhodně to byl terén s velkým T. Tam kde je to fakt blbé, jsme kočár nadzvedli na přední kolo a vyjeli, se čtyřkolkou by to bylo horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
26.7.13 07:15

@gabi.design Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.7.13 09:48

@prcekniky sportovní terénní kočárky jsem vlastnila jen tříkolky. Quinny speedi, Babyjoggery elite a summit.
sporťáčky do města proti tomu jen 4 kolky (BBC Elea, Cybex callisto, cybex Ruby, chicoo multiway, jo pravda, ještě quinny zapp, to byla trojkolka)

takže můžu srovnávat. :mrgreen:

asi tak, trojkolka do terénu je úžasná volba, ale člověk muí dodržovat pár jednoduchých pravidel, a projede všechno. sjeli jsme šumavu, krkonoče, orlické hory, brdy, bez problémů. obvykle mívá s korbou horší stabilitu jak potom sportovní verze. do města je to tak na půl, tam se dobře uplatní i 4kolové s otočnými koly, většinou oblíbenější (ale ty bych do terénu nevzala vůbec, to spíš pevnou 4kolku).

moje tchýně i máma byly zpočátku ostražité vůči trojkolce, přecijen, starší ročníky a novoty e jim nelíbily. ale po 5 letech tvrdí, že moje kočárky byly nejlepší, se kterými jezdily, moje máma si dokonce vybírá mezi jednotlivými trojkolkami :) takže když to zvládly ony, není to problém.

sumasumárum. trojkolka je skvělá volba, ale musí se volit správný kočár. nesmírně záleží na jeho kvalitě, na stabilitě a težišti. u 4kolek to není takový problém. nikdy bych nevyměnila 3kolku do terénu, ale do města mi přijde nejlepší golfkosporťák se 4 koly :D kvůli eskalátorům, nástupu do MHD, atd. ale i tohle jsem s trojkolkou v klídku dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
26.7.13 10:16

@Nataša Děkuji za rady :-) Já sice zatím žiju v Praze, ale brzy se budeme stěhovat na vesnici, takže určitě nebudu jezdit MHD a ani na eskalátorech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
26.7.13 11:00

@prcekniky Omlouvám se za vetření do diskuze, ale chtěla bych se zeptat Nataši na kočárky Quinny Zapp nepolohovací a BJ city mini trojkolku.
@Nataša Koupila jsem málo používaného Zappa, ale docela mě zaskočilo, jak se viklají rukojeti v kloubech po stranách, to je běžné u těchto kočárků?
Co si myslíš o BJ trojkolce se zdvojeným kolem? Jak zvládne v zimě projet sněhem? Prodavačka mi tvrdí, že se zaaretovaným kolem jde bez problému :nevim:Nebydlíme zrovna v Praze, ale nějaký sníh tady přeci jenom napadne :mrgreen: Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
23.8.13 07:51

Ahoj, chci se zeptat na výběr kočárku. Není teda pro mně, ale pro skoro sestřenici :)
Kočárek musí mít 4 kola, sportovní sedačku která jde nasadit i proti směru jízdy nebo jako varianta přehazovací rukojeť (prostě aby ji mimino vidělo, když už bude ve sporťáku) a aby byl i trošku do terénu (vesnické chodníky, občas mírný terén) Říkala, že se jí celkem líbí kočárky Cam. Poradíte něco takového?

• Citovat
  • Upravit
11565
23.8.13 07:55

@SonaBN My měli Graco Symbio, myslím že splňuje vše. (Přehodit se dá i s dítětem v sedačce, neocenitelné třeba když spí a otočíme se proti slunci, nafukovací kola projela i 15 čísel prašanu bez zaváhání.) Navíc je super lehký - což je výhoda do MHD a podobně, v terénu je nicméně méně stabilní, to je na zvážení. Kdyby měla zájem, fotky najdeš v inzerátu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
23.8.13 08:01

@Slečna Ferka já nevím, zkusím jí ho ukázat, já teda osobně moc nevěřím těm předním malým kolečkům - teď jsou skoro u všech kočárků. Není pak ten kočár takový rozhrkaný/nestabilní???

• Citovat
  • Upravit
11565
23.8.13 08:04

@SonaBN Když se zaaretujou, tak to jede v pohodě. Teda podle mě - já se žádným „klasickým“ se stejnýma kolama nejezdila, tak srovnání nemám. Ale třeba kamarádka ho měla, klasickou Inglesinu, a nadávala, jak je to těžkej krám ;) Ale samozřejmě pro některý ježdění to může být fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2309
23.8.13 08:29

Ne že by to hořelo, ale za celou dobu nejsem schopná vymyslet, podle čeho vybrat kočárek. Ani mi neni jasný rozdíl v pojmech trojkombinace a sportovní kočárek, přijde mi to všechno stejné. Můžete mi poradit podle čeho se rozhodovat? Líbí se nám asi nejvíc Jané slalom pro (to je jaký druh kočárku?), ale přijde mi, že se snadno opotřebovává, když pak vidím nějaký používaný, ráda bych ho měla pěkný i pro druhé dítě. Takže preferujeme tříkolové. Aby se dala přehazovat rukojeť. Aby kárka byla dost zastíněná. Hodil se do terénu. Korbička aby nebyla příliš u země (to se mi taky na tom Jané moc nezdá). Aby nebyl těžký a měl nafukovací kola. Existuje vůbec něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.8.13 08:33

@SonaBN Bydlím na skorovesnici a máme Tako Acoustic. Jsem s ním moc spokojená, bez problémů dá i pole, kamenitou cestu apod. :potlesk: Korba se dá nasadit po i proti směru jízdy. Je i dobře manévrovatelný (jezdím s ním nakupovat do DM). Jediná nevýhoda je, že je těžší. Do MHD (krom nízkopodlažáku) ho sama nenarvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí