Jaký kočárek, vychytávky, poradíte?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
787
2.2.14 21:52
@E-evulka píše:
@marti-pil pro mě je velmi důležité těchto pár věcí:
kočárek musí být lehký(max do 9kg), skladný(kufr v autě), prostorná korba, aby se tam miminko vlezlo, už jsem viděla i kočárek za 20tisíc, kde se 2.měsíční dítko vlezlo tak tak. A v březnu bude určitě ještě ve fusaku.
A u sportovní verze - teda má bych si už nikdy nekoupila kombinovaný kočárek, ale zvlášť hluboký prostornější, s velkými koly a houpací. Potom bych podle svých požadavků a zkušeností vybrala sporťák - na něm bych nešetřila, dítě v něm bude cca do 2-3 let!!!
A sporťák by měl mít možnost otočit korbu po i proti směru jízdy, polohování zad, nohou nemusí být. Odnímatelné madlo pro dítě, prací potah a kola? To záleží, kde s ním chceš jezdit. Já bydlím na vesnici, ale mám tříkolku Baby jogger city mini s malými kolečky a jsem spokojená, ale určo bych šla opět do tříkolky, líp se ovládá. Důležité je odpružení kol, ať dítě při delší jízdě netrpí a nebolí ho záda.
Takže v souhrnu - hluboký takový spíše retro styl s velkými koly a velkou korbou a sporťák lehkou tříkolku s odpruženými koly ;)

NOHOU nemusi byt?? no to bych nerekla vzdy kdyz vidim jak nekdo veze dite co lezi a nohy mu vysi dolu,, je me z toho smutno,, jak by se spalo vam??? rozhodne i nohy,, muj nazor,, napr otocna sedacka je fajn,, ale neni dulezitejsi nez nozenky nahore kdyz dite spinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
2.2.14 22:16

@Lolllo nuna ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.2.14 06:15

@E-evulka Jako bych to psala já ;) Jen teda nesouhlasím s tou tříkolkou, BJ City Mini 4kolka se ovládá úplně stejně dobře, a ještě je stabilnější.

@anomisisi Problém je v tom, že dítě NENÍ dospělý, takže posuzovat „jak by se tam spalo/sedělo vám“ je mimo mísu. Děti třeba taky dlouho vydrží sedět s nataženýma nohama na zemi, a dospělej dá přednost tureckýmu nebo překážkovýmu sedu, hodně dětí spí v kleku na všech čtyřech atd. Navíc teda moje dítě mělo většinu času, co v kočárku leželo, nohy na madle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
3.2.14 11:04
@Slečna Ferka píše:
@E-evulka Jako bych to psala já ;) Jen teda nesouhlasím s tou tříkolkou, BJ City Mini 4kolka se ovládá úplně stejně dobře, a ještě je stabilnější.@anomisisi Problém je v tom, že dítě NENÍ dospělý, takže posuzovat „jak by se tam spalo/sedělo vám“ je mimo mísu. Děti třeba taky dlouho vydrží sedět s nataženýma nohama na zemi, a dospělej dá přednost tureckýmu nebo překážkovýmu sedu, hodně dětí spí v kleku na všech čtyřech atd. Navíc teda moje dítě mělo většinu času, co v kočárku leželo, nohy na madle :mrgreen:

nevim proc jste hruba,, pry jsem mimo misu,, takove vyjadrovani,,, beru to tak co je spravne pro dite,,, malo kdy vidim ze by si dite davalo nohy dolu,,, do vrchu pod sebe ano ale dolu,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
3.2.14 13:09

@anomisisi já měla polohování nožiček a nepoužívala jsem, a když už je dítě ve sporťáku, tak umí sedět a má delší nožky a mělo by dosáhnout na podpěru nohou a nohy nevisím, s tím jsem se nesetkala :nevim: a u druhého sporťáku polohováno nohou nemám a nechybí mi vůbec.
Mě malá v kočárku nespí od cca roku a kousek, takže to nepotřebuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5114
3.2.14 13:13
@anomisisi píše:
nevim proc jste hruba,, pry jsem mimo misu,, takove vyjadrovani,,, beru to tak co je spravne pro dite,,, malo kdy vidim ze by si dite davalo nohy dolu,,, do vrchu pod sebe ano ale dolu,,

mě malá taky dávala nohy pořád na madlo :D
a záleží taky na dítěti, jak dlouho v kočárku vydrží, u nás to bylo po pár minutách, takže nám vyhovovalo to, co máme ;)

@Slečna Ferka já tu 4kolku zkoušela v obchodě a přišla mi hůře ovladatelná, ale zkoušela jsem tu s většími nafukovacími koly. Ale to je jedno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
3.2.14 14:41
@E-evulka píše:
@anomisisi já měla polohování nožiček a nepoužívala jsem, a když už je dítě ve sporťáku, tak umí sedět a má delší nožky a mělo by dosáhnout na podpěru nohou a nohy nevisím, s tím jsem se nesetkala :nevim: a u druhého sporťáku polohováno nohou nemám a nechybí mi vůbec.
Mě malá v kočárku nespí od cca roku a kousek, takže to nepotřebuju ;)

no dobre ale psala jsem to ze se nad tim muze maminka zamyslet,, nebot ja to nemit nevim no,, tak proto jsem se i ja vyjadrila
syn me spaval v kocarku porad,, az byl starsi tak i na boku a nevim kam by dal nohy,, byl vetsi,, no a jelikoz dost cestujeme tak jsme ho pouzivali dlouho,, a syn fakt i vecery daval max do desiti,, ale to uz je jinaci story,, no proste jsem to uvitala
ale jasne kazde dite je jinaci znam maminky ktere kocarek nevyuzily vubec,, tahali deti v rukou od kojencu nebot tam pry plakaly deti a pak uz nechteli tim padem ani nasportaku,, a moc to ani nevyuzili kdyz sedeli doma ci chodili na prochazku kolem baraku a do obchodu stejne autem,, pripadu je pno a dost ojedinelych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
3.2.14 15:15

Já se přikláním teda rozhodně taky k tomu aby měl kočár polohování nožiček, když vidím to mi teda přijde i logické, aby se prostě dítěti pohodlně spalo, když vidím ty visící nohy tak to se mi teda fakt nelíbí. Ale co, to je asi o každé mamině, jedny děti jsou zafáčované ve třiceti stupních a řvou vedrem a jiné zase mrznou, neb sedí v kočáře, nohy jim visí dolů a i když mají boty tak jim stejně musí mrznout nohy, protože s nima nehýbou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
3.2.14 15:31
@natyber píše:
Já se přikláním teda rozhodně taky k tomu aby měl kočár polohování nožiček, když vidím to mi teda přijde i logické, aby se prostě dítěti pohodlně spalo, když vidím ty visící nohy tak to se mi teda fakt nelíbí. Ale co, to je asi o každé mamině, jedny děti jsou zafáčované ve třiceti stupních a řvou vedrem a jiné zase mrznou, neb sedí v kočáře, nohy jim visí dolů a i když mají boty tak jim stejně musí mrznout nohy, protože s nima nehýbou :zed:
:pankac: :srdce: :pankac: :srdce: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.2.14 19:24

@E-evulka Já mám normální, a ovládá se super.

@anomisisi Omlouvám se, nechtěla jsem být hrubá, jen jsem to řekla trochu emotivně. Ale trvám si na tom, že to, že se maminky „nemůžou koukat“ na visící nožičky, nic nevypovídá o komfortu dítěte. A je to něco jiného než to, zda je dítě nepřiměřeně oblečené - pokud ten rozdíl nevidíte, tak opravdu nemám argumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
3.2.14 19:32

@Slečna Ferka zkus si to…je to podle mě na stejno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.2.14 19:46

@mili84 To je právě to. Nejde o to, co je pohodlné MNĚ, ale co je pohodlné pro dítě - na všech čtyřech bych taky neusnula, a naše dcera tak spávala v pohodě. (To je ten rozdíl, že dítě funguje jinak, než dospělej… ale to vaše možná ne, třeba používám příklady, který neznáš, tak proto si nerozumíme.)

Nemyslím si, že to dětem nějak vadí, spát s nohama dolů. (Ne že by tak moje dítě nějak echt spávalo, ale když už, tak tím nijak netrpělo - že by bylo neklidné, dřív se budilo a podobně. Stejně tak v pohodě spalo řadu měsíců v kočárku typ „houpačka“, který také je pro mnohé matky pohledově „nepohodlný“.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
3.2.14 19:50
@Slečna Ferka píše:
@mili84 To je právě to. Nejde o to, co je pohodlné MNĚ, ale co je pohodlné pro dítě - na všech čtyřech bych taky neusnula, a naše dcera tak spávala v pohodě. (To je ten rozdíl, že dítě funguje jinak, než dospělej… ale to vaše možná ne, třeba používám příklady, který neznáš, tak proto si nerozumíme.)Nemyslím si, že to dětem nějak vadí, spát s nohama dolů. (Ne že by tak moje dítě nějak echt spávalo, ale když už, tak tím nijak netrpělo - že by bylo neklidné, dřív se budilo a podobně. Stejně tak v pohodě spalo řadu měsíců v kočárku typ „houpačka“, který také je pro mnohé matky pohledově „nepohodlný“.)

houpacka myslis jak ma bugaboo atd sportaky? pokud ano tak to me prijde fakt nepohodlne,, ale na to nekoukam nebot je to navrhovane lekari a i v testech tyto sedacky vyhraly a hodne znacek se k nim ted priklani nebot jsou zdrave a prirozene,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.2.14 20:22

@anomisisi Ano, já měla Graco Symbio a dcera v něm krásně spinkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.14 10:06
@Slečna Ferka píše:
@anomisisi Ano, já měla Graco Symbio a dcera v něm krásně spinkala.

Díky za tip. Asi se po něm taky kouknu:) Protože současný kočárek mi vůbec nesedí, je těžký a blbě se s ním vjíždí na obrubníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí