Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Oukeeej, děkuji holky, už jsem z toho trochu moudřejší. To víte, před prvním dítětem vůbec nemám představu, kdy se bude stěhovat z korby do sporťáku. Tak proto se na to takhle ptám. Samozřejmě řešit velikost sporťáku mě vůbec nenapadlo
Tak to ještě prozkoumám ![]()
Netusite nekdo, co je to za kocarek? Na tom obrazku me celkem zaujal. ![]()
Nuna pepp…jestli to je někoho soukromá fotka, to bys sem dávat neměla
@Allee Jj, fotrovatí kluci, kde jsou ti pubertální idolové ![]()
Příspěvek upraven 02.02.14 v 21:18
@marti-pil pro mě je velmi důležité těchto pár věcí:
kočárek musí být lehký(max do 9kg), skladný(kufr v autě), prostorná korba, aby se tam miminko vlezlo, už jsem viděla i kočárek za 20tisíc, kde se 2.měsíční dítko vlezlo tak tak. A v březnu bude určitě ještě ve fusaku.
A u sportovní verze - teda má bych si už nikdy nekoupila kombinovaný kočárek, ale zvlášť hluboký prostornější, s velkými koly a houpací. Potom bych podle svých požadavků a zkušeností vybrala sporťák - na něm bych nešetřila, dítě v něm bude cca do 2-3 let!!!
A sporťák by měl mít možnost otočit korbu po i proti směru jízdy, polohování zad, nohou nemusí být. Odnímatelné madlo pro dítě, prací potah a kola? To záleží, kde s ním chceš jezdit. Já bydlím na vesnici, ale mám tříkolku Baby jogger city mini s malými kolečky a jsem spokojená, ale určo bych šla opět do tříkolky, líp se ovládá. Důležité je odpružení kol, ať dítě při delší jízdě netrpí a nebolí ho záda.
Takže v souhrnu - hluboký takový spíše retro styl s velkými koly a velkou korbou a sporťák lehkou tříkolku s odpruženými koly ![]()
@prcekniky to je těžko, ale záleží taky na tom, kdy se dítě narodí. Já mám dceru v lednu, takže já extra velkou korbu nepotřebovala, od léta byla ve sporťáku. Kdyby to bylo spíše letní-podzimní dítě, vybírala bych korbu větší, aby se tam na zimu vlezlo i s fusákem.
A délka, to je těžko, tak cca 85-90cm, netuším. Ale vybírala bych ty retro kočárky, ty mají velké korby ![]()
My měli X-Lander X-move, naštěstí jsme ho prodali.Byl prostorově velký, těžký. No hrůza.
S manželem jsme se shodli, že bychom už nikdy nekupovali kočár 3v1. Jen hluboký (max na autosedačku). A pak sporťák.
Teď máme Pég-Perego Book, jsme maximálně spokojeni, jediná chybička kterou jsme našli tak je ta že se prcek kouká ven a ne na mě. Ale aspoň si odpočine pd maminčineho obliceje ![]()
@Lolllo píše:
Netusite nekdo, co je to za kocarek? Na tom obrazku me celkem zaujal.
nuna