Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@cell kdy? Ja to vzdala ve chvili, kdy jsem na Bazosi nasla jeden temer identicky taky po jednom diteti za 2500 a visel uz tam dva mesice ![]()
My kupovali Bugaboo, ale z druhé ruky, protože už byl pro druhé a další děti už neplánujeme.
S jistotou vím, že by ještě odvozil minimálně dvě děcka..
Takže za mě, radši kvalitní kočárek z druhé ruky, než nějaký polský karnač, co nic nevydrží..
Jo a jinak jsem teda kupovala zvlast kocar (defakto dvojkombinaci) a zvlast autosedacku, protoze na tu jsem mela sve pozadavky a ta originalni, byt draha, se mi nezamlouvala. Kocar mel na tu mou adaptery.
Mam z druhe ruky. Kocary me vubec netankujou ( krom pohodli pro dite ). Na to moje chozeni po meste a po nakupaku mi bohate stacil. A to jsem mohla mit ktery koliv kocar na trhu. Jediny co bych priste udelala jinak je autosedacka. Na stesti jsem videla testy na ni az po koupi dalsi sedacky.
No, třeba těch 36tis z nadpisu bude jenom o značce a doplňcích. Určitě bych nebrala kočárek ala kombinace za 10tis. Pokud na peníze nemusíte tak hledět, doporučuju spíš než jeden drahý univerzál, koupit několik střední třídy. Na hluboký pro mimino budeš mít jiné nároky, než na sporťák. Velmi se mi osvědčily golfky jako podvozek pod autosedačku. Kolem 15 20 tis. koupíš fakt dobrý kočár, ten zbytek už je spíš značka a design. Já jsem třeba měla hluboký z druhé ruky, k tomu nové golfky jako podvozek pod sedačku. Pak jsem chtěla koupit nějaký super sporťák, klidně dražší.
Nejlevnejsi kocarky dle meho nekupovat. Spis bych procetla recenze dle mych pozadavku a vybrala.Ja mela drazsi kocarek, chtela jsem do terenu, lehky, snadno skladny a naprosta spokojenost, odvozil dve deti, dostal pekny zahul a porad je funkcni. Kocarek za 10tis.by to nedal.Na druhou stranu nekdy se plati vic znacka, nez co kocar umi.
Mam kocarek za 12tis a to je tak akorát dle me. vozi druhé ditko, je uplne v poradku, nic nevrze ani se nerozpada. ma kritéria splnuje ve vsem, ale jsme vesnicky, tak je trochu tezsi, no ![]()
u tech drahych platis hodne za znacku, protože je to prave in. ja třeba vyzkoušela bugaboo i stokke a mima, vůbec se mi tyhle designove teda nelibi a funkcne, no nevim, zadny zazrak ![]()
fajn kvalita a cena mi prijdou třeba teutonie, x landery.
@ugluk : na podzim. Přes sbazar (kde se mi snad jako nikde jinde podaří sem tam něco prodat). Dokonce bylo víc poptávek. A ani to netrvalo kdo ví jak dlouho
Já bych kupovala kočárek podle toho, že se ujasníte co od něj čekáte a zajdete si jej vyzkoušet. My kupovali nový Bugaboo Buffalo a za mě můžu říct, že ten kočárek stojí za každou investovanou korunu. Jsem nadšená od samotného začátku a splnil veškerá moje očekávání. Měla jsem v ruce i pár jiných kočárků, ale žádný mi nepadl do ruky jako ten, co mám. Dceři je 18m, v korbičce byla do 10m. Stoprocentně nechávám i pro případné druhé miminko a myslím, že pak velmi dobře poslouží i jinde. Takže za mě, pokud si můžete dovolit dražší kočárek, pak objeďte pár obchodů a vyzkoušejte jak se s kočárkem jezdí (korba, sporťák), jak se skládá, jaké je k němu příslušenství, doplňky..
No tam ja taky puvodne pokukovala po nejakem drazsim jako Bugaboo apod. Ale vzdy mel drazsi kocarek neco, co mi nevyhovovalo - mala kolecka, penova kola, male sportovni sezeni nebo nevyhovujici naklapeni - nelibi se mi tzv. korytko a tak bych mohla pokracovat dal. Jedine co mi nevadilo byla vaha, mhd moc nejezdim takze kocar davam jen do auta a tech cca 69 cm do auta me fakt nezabijou. Nakonec jsme sli do ABCecka, s autosedackou maxi cosi a doplnkama nas vysel na 18tis po mensi sleve. Coz bych rekla, ze je takovy cenovy prumer. Do uplne levneho bych nesla do uplne draheho take ne.
Ještě bych to specifikovala. Chci dva kočárky (minimálně, možná ještě jeden časem ude třeba). Tedy jeden klasický houpací, ten bych viděla tak kolem 12 000. A potom takový praktičtější, který bude především lehký, skladný. A u toho nevím cenově, tedy byl by jako druhý kočárek. A ano, mohli bychom koupit nějaký za 30 000, ale přijde mi to zbytečné. Hlavně když tedy sečtu ceny za oba. Zároveň předpokládám, že jeho použití nebude jenom pro jedno dítě.
Zakl.
Ha nám Hartan v te době kupovány za cca 30 tis. odvozil čtyři děti a stále je plně funkční. Ani jednou měněna kola, nic. Funkční brzda, vše prostě funguje.Na cca 14 let a čeká ještě na svůj čas. Mám v plánu nechat presit akorát látku a bude opět jako novy.Je to tříkolka
takže za me klidně dražší, ale i tak hlídat kvalitu.
Mam uz ctvrty kocar a porad se nemuzu rozhodnout jaky vlastne chci, prvni byl z druhe ruky, pak jsem koupila jen obycejny neco jako Mc Larren, a ted s druhym ditetem mam baby jogger city select, bohuzel ma nejaky problem tak jsem nafasovala Phil and Ted, tam ale neni mozne dite polozit ma to snad jen 2 posice…nejde asi moc o penize, ale levny bych nekoupila, navic vsechny maji skoro stejnou cenu a kazdy ma neco…ted bych si prala koupil baby jogger GT ale ten mi neprojde dvermi…pro jedno dite bych kouypila asi mac larren nema smysl kupovat kombinace, jen to doma prekazi do autobusu se to skoro nevejde a nema to moc smysl
Měla jsem Teutonii a nedám na ni dopustit. Měla jsem novou a nebála bych se ani jetý ![]()