Jaký a za kolik máte kočárek? Má smysl pořizovat za 36 tisíc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
154
27.1.16 23:07

Je pravda, že s kočárkem ve zmíněném odkaze nemám žádnou zkušenost. Rozhodně je vždycky lepší si ho okouknout a osahat osobně.
Já měla x lander x move 2013, za 12tis bez autosedačky (tu máme cybex a i adaptery se daly přikoupit) a je jako nový po jednom dítěti. Nechávám si ho pro druhé dítě. Takze ne každý levný není kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.1.16 23:18
@Anonymní píše:
@StáninaA měla jsi k tomu ještě jiný kočárek?

Když byly holce 2 a něco, koupila jsem golfky, ale to bylo z trest, po takovým luxusním ježděni ( měla jsem čtyřkolku). Jsem vysoká a už paní mi při kopi říkala, že je to kočár na dlouhý krok. U golfek jsem se hrbila a ještě do nich kopala. Teutonku jsem měla hlubokou korbu a sporťák a ten byl super, velkej, prostornej :kytka: nakonec jsem ho střelila přes mmb a přijeli se pro něj až FrydkuMistku. Do Liberce. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.1.16 23:43

A musí být ten kočár nový? Kdybys třeba koupila bazarový hluboký, tak co ušetříš, můžeš vrazit do sporťáku a ta celková suma nebude taková.
Já jsem jinak nedávno chtěla nějaký lehký sporťák, protože jsem prodala dvojkočár a byla jsem úplně zoufalá. Nic se mi nelíbilo, nakonec jsme to překodrcali s původníma golfkama. Jestli bude třetí dítě, tak budu na mašli. :think:

• Citovat
  • Upravit
1220
27.1.16 23:46

A co kombinace Britax Affinity? Je lehky, skladny a za docela slusny peniz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.16 00:29

Přemýšlím nad Jané Muum - máte někdo zkušenost? I ten výše zmińovaný Britax Affinity by připadal v úvahu. Šlo mi tedy spíše o to, jetli takováto cenová kategorie splní běžné potřeby maminky z Prahy (ze sídliště). Jestli mě chápete - raději utratím 30tis za kočárek, který bude stát za to, než 8-15tis za kočárek, který nebude dobrý. Za méně, jak těch 8000 za nový bych do kočárku nešla. Nemám problém ani s koupí bazarového, pokud je po jednom dítěti a zachovalý.

A pokud jde o ten klasický houpací, ten se vyplatí v jaké cenové kategorii za nový? Nechci, aby vrzal (i když to možná budou časem všechny) :D

• Citovat
  • Upravit
6650
28.1.16 01:19

Já doporučuji zkoušet a zkoušet na každý se jděte podívat osobně a pokud vám to neudělá díru v rozpočtu tak jít klidně do dražšího. Já měla původně vyhlédnutý takový ten polský retro, dokud jsem ho na prodejně nevyzkoušela. Byl těžký, vrzal už jako nový a složitě se sundávala korba. Pak jsem si vyhlídla Hartan a jela do jediné prodejny kde ho měli skladem a po tom, co jsem jim řekla, že potřebuju kočár na pole a les když venčím psa tak mi pan prodavač odmítl kočár prodat abych mu ho neomlátila o hlavu. No skončila jsem u easywalkeru a jsem moc spokojená, je levnější než ten Hartan, je lehký, skladný, nebudu s ním potřebovat golfky… Počítám, že mi vydrží i na další dítě. Když jsem řekla sestře kolik jsem dala za kočárek, tak se mi vysmála že ho má za třetinu i s vajíčkem - dokud se s tím mým neprojela…Teď říká že si druhé dítě naplánuje snad do mezery mezi mýma aby si ho mohla půjčit a netahat se s tím jejím výborným levným kočárkem, který má během 17 měsíců používání už 10× měněnou brzdu (zadřené lanko v bovdenu které ve výsledku prasklo) 3× měněnou osu předního kolečka (plastové uložení osy na lesní cestě prasklo) a taky už solidně vrže. A to nemluvím o bezpečnosti toho vajíčka… Takže za mě pokud na to máte, s rozumem si připlaťte. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
28.1.16 03:18

Muj nazor je si koupit kvalitni sportak, ktery se hodne vyuzije a klasicky kluboky kocarek koupit levnejsi a starsi, je to jen na chvili. Trojkobinaci vubec. Nektere jejich kocarky maji otresny sportak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.16 07:10
@Anonymní píše:
Ahoj,mám podobný dotaz a tak obnovuji diskuzi. Jak drahý kočárek se vyplatí? Nejde mi o to, že bychom na to neměli, dovolit si můžeme i dražší kočárek (proto anonym, nechci, aby si to někdo se mnou spojoval). ALe nechci zbytečně utrácet peníze. Jde jenom o značku a design, nebo má tak drahý kočárek opravdu neocenitelné výhody? Jde mi tedy o kočárek do města, potřebuji co nejlehčí (i do MHD), dobře skladný, co nejvíce nastavitelný - já jsem malinká a partner dost vysoký, vozit budeme oba. Přijde mi, že právě tyto vlastnosti mají drahší kočárky, ale možná je i levnější, který by to splňoval. Díky

do levné napodobeniny bych nešla.. osobně jsem ale při druhém byla moudřejší a nedávala šílené pálky, ale koupila „ježděný“ po 1 dítěti.. měla jsem fakt velké štěstí, kočárek byl téměř nepoužívaný :palec: myslím, že pár dětí ještě odvozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.1.16 07:17

My mame kocarek Joolz a jsem s nim maximalne spokojena. Lehky, skladny, po dvou letech jezdeni vypada jak novy. A to jsme kazdodenne jezdili na dlouhe vychazky. Ted cekam druhe a uz se tesim, jak s nim budu zase jezdit :D. Kdyz jsem vezla treba kocarek od kamaradek, zadny mi nepripadal tak lehce riditelny. Kazdy ma ale jiny vkus a financni moznosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.16 07:58

Myslím, že 36tisíc je fakt zbytečný, že luxus a kvalita se dá pořídit za 20tisíc určitě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
28.1.16 12:24

@miasek Je pravda že my kočár vybírali podle sporťáku a že má i dobrou korbu je jen velké plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
28.1.16 12:34

Musím ríct, ze jsem odvozila dve deti a mam par kocarku, ktere se mi osvedcily jak cenou, tak kvalitou, ALE, kdybych si mela vozit jeste jedno, TAK: nekupuju predrazeny kocar jen z duvodu, ze jsem in:D koupim zvlast hluboky, sportovni a vajicko. Nejdulezitejsi parametry byl pro me spolehlivy podvozek, co se nezkrivi, nezlomi a kola, ktera jsou nafukovaci, nejlepe houpaci nebo perovaci. Korba velika, 80+. vsechny potahy sundatelne a pratelne, nejlepe len, na kterem nejsou videt fleky a vyrabi se v nepromokave verzi. Kocarek by musel mit polohovatelnou rukojet, moznost jet po i proti smeru. Faktorem je i nosnost. Realne se uvadi 15 kg, nektere kocary se vam pod tim prohnou a rozviklaji, nektere uvezou i 30 i vice.( vozila jsem ve sportaku maleho a na podnozniku sedela dcera a kocar byl vysmaty:)) Sportak.. pratelne potahy, siroká záda 40+, polohovatelny do lehu i sedu, zmeny smeru jizdy.. kola a podvozek to stejne. Dulezita je i hmotnost, daji se kopupit super bytelne kocarky, ale jakmile je zvednete, tak uz se nenarovnate. - to musim nechat tem drahym. Maji nektere vystuzeni, ktere nepridava na hmotnosti. Vajicko je kategorie sama o sobe..je dobre pocitat s tim, ze spici miminko na KRATKE pojizdky je lepsi nechat ve vajicku, nez ho presouvat, takze univerzalni podvozek nebo alespon jeden pro vajicko je super mit. Preji hodne stesti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
28.1.16 12:36

Sportovní kočárek (ideálně v kombinaci s hlubokou korbičkou) vidím optimálně okolo těch 20 000. Zmiňovaný Britax a Jané jsou takovou dobrou volbou. Ještě je dobrá značka iCandy. Výhoda je, když jde dokoupit další sedačka a udělat z kočárku sourozenecký.

K tomu hlubokému schvaluji tvé rozhodnutí pořídit si klasický houpací. Ono to už není tak moc v módě, málokterá maminka v okolí ho má, ale často toho potom maminky litují. Navíc většinou tyto kočárky mají velké a prostorné korbičky, jsou vhodné i do terénu apod. My ho měli až pro druhé dítě - u prvního jsme měli kombinovaný, jako takový kompromis, ale stejně byla sportovní verze těžká a nevyhovoval mi celkově. Tak jsem pro druhé dítě pořídila klasický houpací Inglesinu a k tomu iCandy Peach (oba tedy z bazárku, ale nebylo nic poznat =)). U toho hlubokého to vidím jako optimální cenu okolo 12 000 za nový (bez sportovní korby, tu bych k tomu nekupovala). Např ta Inglesina, Dorjan,… Vyhnula bych se kočárkům Firkon, Tako…

Samozřejmě pokud na to máš a chceš své peníze investovat dobře, šla bych do nových kočárků. Cca 20 000 za sporťák i s hlubokou korbičkou - využiješ k doktorům, do MHD atd… + cca 12 000 za ten hluboký houpací, na klasické procházky, výlety - tím se stejně dostaneš na sumu kolem 32 000, ale nebudeš mít doma jeden zbytečně předražený kočárek, ani levné šunty. A pokud plánuješ víc dětí, určitě to využiješ i dál. A máš šanci, že se potom kočárek podaří prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
4.2.16 16:51

Já vím, že ne pro každého je to důležité, ale já bych nový kočárek nekoupila už jen kvůli ohledu na životní prostředí a lidi, kteří to musí vyrobit. Mám 3děti, postupně jsem vystřídala 6 kočárů, nekupovala bych uviverzál na cele 3 roky, protože to žádný kočár splnit nemůže, nebo je to potom o kompromisu. Nejvíce se mi osvědčil nějaký houpavý(teď se dá sehnat Inglesina Magnum za 2500,–, dokonalý kočár, všechno projede a z dítěte není naklepaný řízek, ovladatelný, váží 13kg) a k tomu nějaký pěkný golfkosporťák pod autosedačku do auta a na období, kdy už dítě chce(asi ta po roce) ten bych klidně koupila dražší Bugaboo Bee, Baby jogger city/gt/lite, Cybex Eternis/Agis/Callisto,…prostě nějaký dobrý, kvalitní s velkou sedačkou a možostí nacvaknutí bezpečné autosedačky(Cybex, Roemer, Maxi-Cosi).

Já jsem velký fanda Brio Go, ale znovu už bych si ten kočár nekoupila, je úžasný, lehký, houpá, vejde se tam i 3r dítě, ale stejně se si s tím nechtělo tahat a brala jsem raději lehké golfky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.16 19:32

S těma golfkama si uplně jistá nejsem, měla jsem jedny od Cam a pro vyšší postavy jsou naprd, musela jsem se k nim hrozně hrbit a kopala jsem si do nich. Zkoušela jsem jezdit s golfkama co měly kamarádky, bylo to to samý, jen jedna měla nějaký myslím od Jané, šla na ně přimontovat i hluboká korbička, tak ty jediný mi vyhovovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí