jaký kočárek rozhodně nekupovat?

361
9.1.09 11:19

jaký kočárek rozhodně nekupovat?

ahoj holky maminky, pročítám tuhle diskuzi a všude vidím dotazy na konkrétní kočárky. Já se v těch značkách vůbec nevyznám. Můžete mi napsat, které kočárky jsou absolutně hrozné a nevhodné, abych se jejich koupi vyhla? A třeba doporučit jednu značku, se kterou jste spokojeni? a ještě mě zajímá jaké funkce by měl mít kvalitní kočárek?Pro mě je to španělská vesnice, musím co nejdříve nějaký kočárek koupit mám termín 25.3.2009. Děkuji moc za pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6597
9.1.09 12:12

Ahoj,

předně si myslím, že by jsi si měla promyslet, jaký typ kočárku vůbec chceš.

• do města/ do terénu
  • korbu/vložnou tašku
  • přehazovací rukojeť nebo nepřehazovací
  • preferuješ otočná kola, nebo klasiku
  • kolik do něj jsi schopná investovat
  • má být lehký, nebo může vážit víc = budeš hodně využívat MHD
    atd.
    Protože jinak se asi moc nehneš z místa :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
9.1.09 13:02

Ahoj,

urcite bych si promyslela kolik jsem do toho schopna nacpat penez a taky jestli chci trojkombinaci nebo zvlast nejaky hluboky a casem poridit kvalitni sportak nebo golfky.

Jinak znackami Inglesina, Peg perego, Jane, teutonia, mutsy, concord, quinny nebo treba buggaboo nic nepokazis. Nelze ale jmenovat vsechny spolehlive, jelikoz dnesni trh je dost pestry a spousta vyrobcu overenych v jinych zemich se sem teprve dostava. Oblibena je i znacka Casualplay - jezdi jich u nas vice nez dost, ale pozor! ma dost maly operak, takze dite po roce a pul se ti ve sportovni verzi asi nevyspi.

Ja bych asi nesla do Tako a podobnych kocaru, jelikoz kamaradky s nima nebyly zrovna moc spokojene. Z tech nizsich cenovych relaci bych asi vybrala x-lander nebo babypoint.

Jeste bych promyslela, jestli nafukovaci nebo plastova kolecka, trojkolku nebo ctyrkolku.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
9.1.09 13:04

Taky např. jeho skladnost vs.rozměry vašeho kufru v autě.
Má dvě děti, měli jsme tenrkát kočár za 8 tis, trochu těžší, ale nevadilo to, máme velké auto a mega kufrem. Nicméně dnes osobně bych už šla do trojkolky s pořádnými otočnými koly, lehké, asi bych vzala celý set, kde se dá na podvozek nacvaknout autosedačka…No brouzdej ne netu a hedej, máš nejvyšší čas, některé kočáry mají dodací lhůtu až 8 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
9.1.09 15:23

hlavně ne těžký. My jsme měli krásný, ovšem když jsem ho občas tahala do patra (dům bez výtahu), tak to bylo něco :(.A taky se špatně rozkládal, naštěstí jsme měli auto, do kterého jsme ho vrazili celý. Ale když jsem potřebovala odjet někam svým, menším, autem, byl to horor :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
9.1.09 17:19

Tak já bych v žádném případě nešla do kočárku s nacvakávácí korbičkou, byť jsou krásné a teď velmi moderní. Korbička je malinká, dítě se tam brzo nevleze a musí jít do sporťáku. Já bych nesedící dítě do sporťáku nikdy nedala, ani do pololehu. Oba synové seděli až v 9-ti měsících, takže několik měsíců jezdili v kočárku taky na bříšku a dívali se ven síťkou v boudičce. A blahořečím přehazovací rukojeti.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
9.1.09 17:33

JA jsem pro korbicku :-D

Jako ktere decko ma v 9 mesicich 75-78 cm???
Nase mlada se do korby vejde jeste ted, ale to uz davno nen pravda.
a sportaky jdou polohovat temer do lehu, nemusi v nem hned sedet.

Prehazovaci rukojet je asi super vec, ale co pak ovladani kocarku???? Dyt kazdy ma jinak teziste, tak je logicke ze kdyz prehodis rukojet tak se teziste zmeni a tim padem je i stabilita jinde.

Prvni kocar jsem mela 4kolku s otocnou korbou- naprd, jako nedokazu si predstavit jak kdyz je slunce prehazuji korbu i s deckem a pak za chvili zpatky

Ted mame 3 kolku, nacvakavaci korba, autosedacka, lehky, nema prehazovaci rukojet, ale nemam vytek, fakt super. Kdyz sviti slunce mame clonu

Takze urci si priority
3, nebo 4 kola, nafukovaci, nebo ne
Rukojet prehazovaci- ne
vaha- pro mne dulezita hlavne proto ze kocar pokazde taham 8 schodu nahoru a dolu
PAk otocne kola- taky pro mne jako 2homatku podstatne, potrebuji ho ovladat lehce 1 rukou a druhou drzet Jenika
spojena rukojet
pak autosedacka, nacvakavaci, nebo ne- treba pokud dite v aute usne, nemusis ho budit, jen nacvaknes na konstrukci a jede se dal
skladnost- velikost kufru
no a hlavne stabilita u 3 kolek- ty hodne levne byvaji forove, tady je opravdu lepsi si priplatit
rucni brzda- pokud sportujes, inliny, je fakt super, ale nemusi byt…

Katka

My mame Jane Slaloma, ale nenutim ho nikomu. Ovsem ja bych nemenila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6069
9.1.09 20:47

ahoj ka-tko,

naprosto s tebou souhlasím … korbička ano - také máme Jané Slalom a nevyměnila bych.
Anička není žádnej drobek ale normální miminko a vejde se mi tam v pohodě i s fusakem a dekou - takže na jaře v něm klidně bude moc ještě být.
Navíc jak říkáš všechny sporťáky jdou polohovat do lehu - vždyť v některých zemích se ani korbičky nepoužívají a miminka jsou zrovna na sporťácích s podhlavníčkem.

Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
9.1.09 21:13

Já jsem co se týče kočárku dost konzervativní, jakže jsem vybírala podle těchto kritérií:

• délka korby nejméně 80 cm - vzhledem k tomu, že budeš mít březnové dítě, počítej s tím, že ti půjde teprve v cca 8 měsících do fusaku
  • kočárek se musí houpat - maximální odpružení ( představ si, že si lehneš do žebřiňáku a necháš se vozit po dlažebních kostkách )
  • velký nákupní košík
  • velká kola

Vyber dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.1.09 23:51

Souhlas s Ka-tkou a Fish.
Mame Xlander korbicku po neteri na Quinny trojkolce podvozku po starsi dceri. Jsem naprosto spokojena. Dceri bude 7 mesice a ve fusaku se do korby stale vejde. Navic sportak aspon ten nas letity Quinny se da dat do uplneho lehu a navic do nej mame vloznou tasku s pevnym dnem taky po prvni dceri.
Ja osobne bych do kocarku s prehazovaci rukojeti nesla - je to zasah do konstrukce, staci mi prehazovaci korba - argument slunicko neberu - na to existuji clony nebo slunecniky a pokud je vitr, tak pred odchodem prehodim celou sport.sedacku. Navic pri prehozeni uplne zmenis teziste a nektere kocarky se razem stanou neovladatelnymi.
A pokud chces primo jmeno, tak sousedka ma nejaky Dorjan - je tezky jako prase, ma velke rocni dite a rve ho jako kun. Zatocit s nim je docela umeni - sam vazi skoro 20 kg a pripocti 10 kg dite. Sama ho do auta neslozi…
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
2649
10.1.09 12:25

Upřímně řečeno, já si tedy kočár bez přehazovací rukojeti nedokážu představi. Využívám ji maximálně. Je možné, že u levnějších a méně kvalitních kočárků může dojít ke změně těžiště. Ale já mám konstrukci do X a tam prostě těžiště přehozením změnit nejde. A ať mám rukojeť na jakékoliv straně, tak jízda je naprosto stejná - kdybych měla zavázané oči, tak to nepoznám. Ano, proti slunci můžu použít slunečník, ale co vítr? To chodíte na procházku jen jedním směrem? Většinou se přece jde min 2 směry, to na konečné zase přehazujete korbu s dítětem? Nehledě na to, že my tedy většinou chodíme několika směry :-) Sníh to je další kapitola, prostě přehazuju za jízdy tak, ať do kočáru nefouká (pláštěnku nepoužívám, máme nepromokavý povrch). Můžeme chodit ven za každého počasí a neřešit jestli nebude dětem nepříjemně. Navíc si během jízdy s prckem můžeme vybírat, jestli se na sebe budeme dívat nebo ne. Není to nic ve zlém, mě jenom zajímá jak to děláte - všechny kamarádky kolem většinou mají přehazovací rukojeť a ty, které nemají, toho litují.
A ještě ke sporťáku po odstranění korbičky - ano, jdou do lehu, ale větší ležící dítě stejně nevidí ven, takže to nic neřeší. Proto jsme vozili na bříšku, ven vidělo krásně a navíc si přitom ještě nenásilným způsobem posilovalo.
Všechny kombinace nemusí být těžké a nezvhledné, chce to dobře vybírat. Třeba náš kočárek má 13 kg a jízdní vlastnosti výborné.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
10.1.09 14:57

Máme Cam Cortinu a jsem s ní maximálně spokojená. Neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.1.09 15:10

Zubře, a můžu se teda zeptat, co máš za značku kočáru? Já mám, zdá se, podobné požadavky a názor jako ty, a zajímalo by mě, co je to teda zač :D (zatím mám vybraný mám vybraný Patron Apollon Alux, tak jenom, že bych mohla zvážit ještě jinou značku…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
10.1.09 15:22

Ahoj na Honzíka jsem měla x-landra xa a byla jsem s ním maximálně spokojená. Na druhé mám vybraný kočárek jané nomand. Jinak peřehozovací rukojeť mi nechyběla, oni děti chtějí koukat ven a ne na rodiče. A na PAtrona pozor, ten má spoustu umělohmotných částí, které se dost často rozbíjí. Kamarád v této firmě dělal a říkal, že se reklamoval snad každý pátý kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
10.1.09 15:49

Já nevím, známí mají Patrona už přes dva roky a nikdy se jim nic nerozbilo… Třeba měli štěstí, ale myslím si, že zmetek může být u každé značky, to si člověk stejně moc nevybere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí